19-10-2014, 03:43 PM
(18-10-2014, 11:26 PM)ватхра Пише:(18-10-2014, 09:39 PM)мунгос Пише: Кроз мање од десет минута нађо, да облик "сретан" користе: В.С. Караџић, Л. Лазаревић, Б. Нушић, Ј.Ј. Змај, Ј. Дучић, А. Шантић, В. Глишић, С.М. Сарајлија, В. Ђорђевић, Н. Беговић, Ј. Игњатовић, М. Црњански, Б. Ћопић - и да не набрајам даље.А и за мање времена се може наћи колико се често користи на овом форуму...
Оба облика су изведена из истог коријена. Исто као и рађе-радије и сл.
Или шта каже правопис о томе:
http://www.srpskijezik.rs/jezicke-nedoum...ili-srecan
Али очигледно да је екипи важније да дрви о глупостима него о стварима које не разуме.
(18-10-2014, 01:59 PM)Коча Пише: П.С. и вама наравно честитике на труду, али тешко да ће то променити чињенице да је Мисија Халјард највећа акција спашавања савезничких авијатичара иза непријатељских линија у Другом светском рату, да је она заузела своје место у америчкој и српској историји, у књигама, како засебно, тако и о највећим подвизима у ратовима, , да се за њу данас зна, иако је толике године била заташкавана или бар није добијала пажњу која јој припада, да се обележева и да ће се обележавати сваке године уз све почасти које залужује, да је само Дража одликован од савезника, између осталог и за спашавање авијатичара, да су бескрајни изливи захвалности и доживотни труд да се сазна истина, од стране спашених авијатичара, највеће сведочанство њене величине, коју ви чини ми, желите да умањите, и то је основни циљ вашег рада...али, слаба вајда...као што знате, или можда нисте знали, снага истине и правде је неумољива, и ту се више ништа не може...свако добро...Да ли ти имаш представу колико књига и чланака је написано о овој теми? И да се сваких 10 година јави неко да прича како је заташкавана и скривана? Или да је још 80-те године у НИН-у објављен амерички документ о броју евакуисаних током мисије "Халјард".
И живо ме занима да ли имаш иједан амерички документ (званичан документ, не књигу који открива заташкавану историју), који наводи да је мисија Халјард највећа операција евакуације америчких авијатичара?
хахахахах, "још 80их"???? само неких 36 година од дешавања...је л се ви правите блесави или шта је у питању? ваше намере су овде свима јасне, маске су давно пале, а свако ко је био члан вашег форума је могао да се увери у то...надам се да вам је сад лепо да међусобно ћаскате, без "друге стране", ал видите да имате потребу да долазите овде, хехе...као што рекох, желим вам сву срећу у даљем раду, ал ипак ће вам недостајати један, можда само један документ, и по нека искрена прича обичних смртника, која признаћете или ћете увидети, нема цену

![[Слика: Dra%C5%BEaLegion_of_Merit.jpg]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/25/Dra%C5%BEaLegion_of_Merit.jpg)
и да...не кажем ја ништа...

Halyard defied the odds to become one of the most successful rescues in air force history.
http://www.historynet.com/rescue-behind-enemy-lines.htm
П.С. Да ли ћете ми икада одговорити на питање зашто су четничке акције и ослобађање градова на запрепашћење припадника савезничких мисија који су у њима учествовали приписиване партизанима од стране Британаца, зашто је скривана потерница за Дражом, а на сва звона објављена она за Титом??? овде не можете да ме банујете и обришете пост, хехе....питање остаје...