27-10-2014, 02:46 PM
Ok, Luke. Bolje mi dokaži da je ustaški genocid "hrvatski vitalni nacionalni interes". Ja znam za Hrvatsku strranku prava Josipa Franka i njihov hvatski vitalni nacionalni interes - pogromi, genocid...nad Srbima.
Ne samo u teoriji nego i u praksi. Ja sam na tvoje osnovno pitanje odgovrio postavljajući temu. Genocid se desio na području cele NDH. Po pokroviteljstvom Nemaca, to su učinile naoružane ili nenaružane ustaše.
Bilo je Hrvata ( štaviše sveštenika! ) koji su učestvovali u genocidu nad Srbima ali veći deo hrvatskog naroda nije uzeo udela u tom balkanskom Holokaustu.Ne tiče me se izjave ustaša koji sebe nazivaju istoričarima.
Zar ćemo mi četnici da se prema njima odredjujemo ? Kolektivna krivica?
U redu. Ali čvrsti dokazi sa terena
!
Ne samo u teoriji nego i u praksi. Ja sam na tvoje osnovno pitanje odgovrio postavljajući temu. Genocid se desio na području cele NDH. Po pokroviteljstvom Nemaca, to su učinile naoružane ili nenaružane ustaše.
Bilo je Hrvata ( štaviše sveštenika! ) koji su učestvovali u genocidu nad Srbima ali veći deo hrvatskog naroda nije uzeo udela u tom balkanskom Holokaustu.Ne tiče me se izjave ustaša koji sebe nazivaju istoričarima.
Zar ćemo mi četnici da se prema njima odredjujemo ? Kolektivna krivica?
U redu. Ali čvrsti dokazi sa terena