27-10-2014, 03:38 PM
(27-10-2014, 02:46 PM)Борко Радовић Пише: Ok, Luke. Bolje mi dokaži da je ustaški genocid "hrvatski vitalni nacionalni interes". Ja znam za Hrvatsku strranku prava Josipa Franka i njihov hvatski vitalni nacionalni interes - pogromi, genocid...nad Srbima.Ево ти доказ.
Ne samo u teoriji nego i u praksi. Ja sam na tvoje osnovno pitanje odgovrio postavljajući temu. Genocid se desio na području cele NDH. Po pokroviteljstvom Nemaca, to su učinile naoružane ili nenaružane ustaše.
Bilo je Hrvata ( štaviše sveštenika! ) koji su učestvovali u genocidu nad Srbima ali veći deo hrvatskog naroda nije uzeo udela u tom balkanskom Holokaustu.Ne tiče me se izjave ustaša koji sebe nazivaju istoričarima.
Zar ćemo mi četnici da se prema njima odredjujemo ? Kolektivna krivica?
U redu. Ali čvrsti dokazi sa terena!
Одузмање једном народу парво да буде народ, и свођење народа на националну мањину је битан елеменат геноцида. Да ли ће се он провести убијањем, протјеривањем, неком другом присилом најмање је важно или можда да буде приморан да промјени вјеру или нацију, а најгори је облик ако тај народ буде приморан да прихвати да је национална мањина.
Ја не сматратам да су Хрвати геноцидан Народ, него да супровели геноцид да би имали етнички стабилну државу.
Ево сада , нема ни Хитлера ни Геншера, нека та позитивна већина каже, изгласа у Сабору, враћамо Србима статус народа и пуну равноправност са Хрватима у Хрватској.
Искрено мислим да је било 3-5% срба у НДХ, а и у титовој СРХ коју је ХДЗ преузео, не би им фалила длака са главе, имали би више права него хрвати, али би били фолклорна група.