09-11-2014, 06:45 PM
(09-11-2014, 05:15 PM)Чеда Пише: Уф, у праву сте за црн поглед,мени то варира од дана до дана, понекад и од доба дана до доба дана али суштина је иста.Они воде антисрпску политику већ 200 година, тачније воде политику која на крају увек испадне анти српска.Баш сам гледао јуче документарац о владици, и наравно да се не спори помоћ шкота па и енглеза(зато и кажем британије),али њихов обавештајни рад и агитовање увек се своде на исту ствар,поготово што ми чудно звучи да један човек,тј двојица успеју да узурпирају власт поред две од 4 најјаче обавештајне структруре на свету.Опет и да је тако, они свакако не престају да вршљају овуда већ јако јако дуго,од устанка првог па до сада.У основи се слажемо, само да додам два детаља.
Ево сад видим да сте написали да и њихове званичне структуре нису биле за совјетизацију југославије, нисам ни рекао да су званичне структуре биле против нас већ ове друге.
Не могу сигурно ја Вама да солим памет јер знате неупоредиво више,нити ми је то намера, али некако ми се превише случајно чини да су они сваки пут у кухињи кад нама стиже вечера.А у историји нема случајности.
Е сад тога је увек било, ово је увек било тло за овавештајни рат свих сила,тако ће увек и бити, али успевали смо да се издигнемо изнад тога колико смо знали и умели понекад.То је то што сте ви мислили под позитивином политиком наводећи примере милоша, михаила,немањића,и управо оно што сам ја мислио под пливање.
Тако да ето двојица се слажу, ал већ би трећи имао замерку о смеру или интензитету пливања.или кад би дошао трећи и сложио се мени би се учинило да можда тако не треба,него мало другачије ипак
Ово за републиканску партију и приближавање наших њој звучи лепо, ал знам како бих ја одмах реаговао кад бих чуо тако нешто.једноставно овде је хипотека лажи и издаје превелика да би могао да верујем у нечије добре намере.додуше те ствари ионако треба да се раде иза завеса, јер смо ми ионако само посматрачи представе,ми као грађани,не ми као држава.
Прво у вези опаске да неко нама долази увек кад спремимо вечеру. Мислим да би реалније било рећи да их има много који увек и свугде меркају где има вечера за џ.
Друго у вези нечијих добрих намера. У принципу мислим да свако има намеру да стекне неку корист, при чему је од секундарног значаја мерити је ли то добро или лоше. Просто, тако је. Било добро пре свега да то схватимо, а онда наравно и да се нешто учини.