12-02-2015, 05:09 PM
(12-02-2015, 04:46 PM)ватхра Пише: Ту управо и пише да је декриптована порука. Ако мислиш да су радио депеше ишле отворено, не знам чему даља дискусија...
Не пише то, не знам како можеш да измишљаш тако.
Пише дословно:
"114. ловачка дивизија јавља (или извештава небитно):
23.11. Д.М. радио-наредба Ђујићу: са немачким Вермахтом борити се јаче против комуниста, итд."
Не значи да је ишао отворени текст, као што не значи ни да је декриптован шифровани текст. Као што сам већ навео, Ђујић или неко из његове околине је могао садржај поруке да обелодани некоме за кога није знао да ради за Немце и да Немци тако сазнају за њено постојање и садржај. Као што је могло да се деси да је неко Немцима намерно или ненамерно пренео лажну информацију итд.
Цитат:Шико је лепо питао за мишљење, ја сам дао одговарајући цитат, а ти само изврдаваш одговор. Изволи правниче, дај мишљење.
Па ако је Шико питао за правно мишљење, како онда можеш да кажеш да сам ја покренуо то питање ("Нико овде није спомињао право док се ти ниси ухватио једне речи").
И како то изврдавам одговор кад те позивам да отвориш нову тему где ће да се прича о томе, пошто се овде ради о (де)шифровању.