13-02-2015, 06:06 PM
(13-02-2015, 05:57 PM)ватхра Пише:(13-02-2015, 03:14 PM)Николај Пише: Док Ватхра не одговори, ако уопште одговори, да се подсетимо Краљевог виђења ствари.
У писму Рузвелту од 14. априла 1944. године, дан након Черчилових претњи да ће га сматрати "сарадником Немаца" ако не обори председника владе Пурића и смени Дражу, он пише:...
Баш си леп пример нашао...
Шта би ти урадио на месту Британаца, да сазнаш да четнички командант (Лукачевић) који долази у Енглеску као изасланик ЈВуО на краљеву свадбу (на којој је присутан и британски краљ) је сарадник Немаца?
Документи о његовој сарадњи су доступни у немачким документима, попут овог: T-313, ролна 488, снимак 230-232. (имаш га на знацима http://znaci.net/NARA/T315.php?broj=233&...3&roll=488)
Његову сарадњу са Немцима су Британци открили преко декриптовања немачког саобраћаја, и доставили цео документ право Черчилу (сигнатуру тог документа можеш да добијеш вечерас).
Да ли би помислио да Краљ не зна шта му ради војска у земљи?
Или да га сви заједно зај...бавају иза леђа?
Или би му предложио да нађе поузданије сараднике?
И гратис питање: шта са правне стране мислиш о документу чији сам ти линк дао?
У том случају, да сам Британац, сетио бих се да ми је један од главних савезника (Стаљин) две године сарађивао са Хитлером, снабдевао га сировинама потребним за рат, и то у време док ме је тај исти Хитлер нападао, па бих прогледао кроз прсте једном локалном српском команданту.
ПС.
Како се отвара овај документ, не могу да га нађем?