14-02-2015, 12:05 AM
(13-02-2015, 09:37 PM)Бенито Пише: Одакле Вама овај документ, којим сте отворили тему?Документ је објављен на Википедији.
Они су га преузели са сајта Знаци. Тамо су доступне комплетне ролне немачких јединица које су после рата заробили Американци и чували у њиховој архиви. Обично аутори направе некакав избор докумената да би слику приказали како њима одговара, а овде је згодно што је комплетан материјал доступан - и то преко нета.
(13-02-2015, 09:56 PM)Николај Пише: На састанку са Пурићем децембра 1943. године, на његово тражење да изнесе те „необориве доказе“ о Дражиној сарадњи са Немцима, Черчил је рекао: „Немам доказа, али сам ја уверен да он сарађује са непријатељем.“
У меморандуму Одељења за Европу Стејт Департмента од 19. јануара 1944. године, поред осталог се наводи да „ми немамо доказа чак ни из британских извора да Михаиловић прећутно сарађује било с непријатељем или с Недићем, сем недоказаних уверавања у Маклејновом извештају“. Радоје и Живан Кнежевић, Слобода или смрт, стр 284, 289
Све је то после Техерана.
У међувремену је доста материјала постало доступно.
Па и тај Лукачевићев уговор са Немцима које Черчил видео и који је добијен преко Ултре о којој се ћутало 30 година...