22-05-2015, 01:32 PM
(22-05-2015, 11:06 AM)Vlad Alekš Пише: Pričao mi je drugar koji živi u beogradskoj opštini Vračar da su se ovi tvoji iz 6. ličke njegovom dedi uselili u kuću odmah nakon što su tog istog dedu oslobodili od Nemaca. Veli on, pokušavali ste da isključujete električne svetiljke tako što ste u njih duvali. I veli dalje, da to nije ništa, totalno ste im upropastili kupatilo cepajući pločice. Ja ga pitam što ste cepali pločice u kupatilu, kaže on da se koze ne bi klizale. Ništa mi nije jasno. Hajde ti meni lepo objasni što ste duvali u sijalice i što ste cepali pločice?
Другар ти сере, да простиш. Ка и деда му. Да не бијаше оног Личанина мога би му деда дувати међу гузове да освјетли плочице у купатилу да не би оста гладан супе из бидеја.
И пази то, одма се увалили? Кад су се стигли одма увалити и успут довести козе - експрес из Лике, специјална наруџба поштама Србије, ако је 6. Личка кроз неколко неђеља реорганизована из темеља и кренила на Сремски фронт? Мада, ако је то било кад су се вратили, а то је било готово годину дана посље, кад је дивизија преко 90 % била попуњена Србијанцима. А опет, како Србијанци, као господа нијесу знали за електричне свјетиљке?

И даље, шта то говори о Србима као народу, колко су колективно тупави и заостали, ако је најумнији Србин свију времена, био Личанин??

И на крају, постоје далеко јачи аргументи да се њему одговори, него дувања у свјетиљке и гузице.
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"