23-05-2015, 01:56 AM
(23-05-2015, 01:42 AM)мунгос Пише:(22-05-2015, 01:36 PM)Vlad Alekš Пише: Daću ti kontakt broj tog mog drugara, možete da se čujete, pa možeš da ga tužiš za klevetu.
Тужићу га за глупост.
Онда можеш и мог наставника историје, који нам је то исто причао

(23-05-2015, 01:42 AM)мунгос Пише:(22-05-2015, 05:14 PM)Громовник Пише: Па одговори му ти, пошто си му земљак, немој нама да солиш памет да не помислимо да си недај Боже на његовој страни
Земљак си му ти, а не ја. Колко сам разумио њему је ђед био у 6. Личкој задњу годину рата, кад је ова попуњена Србијанцима, и кад у њој си једва мога наћи Личана и за сјеме.
Па оно јес', Личани се већ удомили по отетим вилама, кад је дивизија попуњена Србијанским младићима који су требали да изгину на Сремском фронту.
(23-05-2015, 01:42 AM)мунгос Пише: А "сољење памети", тј. тачније, је скроз ван памети, њему на нос набијати то да су Личани тобоже глупи и назадни, дивљаци који не знају ни за свјетло, а са којима он опет нема никакве везе. Све и да је то тако - а није! - он са тијем нема никакве везе.
Ван памети је да ти браниш Личанске комунисте, само зато што су из Лике. Мене никад нећеш чути да браним Шумадијске изроде, само зато што су Шумадинци. Дакле нису Личани глупи и назадни, дивљаци, већ комунисти, посебно из руралних крајева. За светло никако нису могли знати, сем ако нису били учени, и ако их нешто није у животу интересовало, јер је једино Београд био делом електрификован пре рата.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!