28-05-2015, 10:28 AM
(28-05-2015, 03:41 AM)мунгос Пише:(23-05-2015, 02:14 AM)Милослав Самарџић Пише: Мунгосе, овакве примедбе се не односе на све Личане, нити на све нпр. Кордунаше, Црногорце, итд.
Већ на оне који су то радили.
А постојао је и 1. лички корпус (четнички), као и Личкокордунашки корпус (четнички). Ови Личани нису радили такве ствари током рата и не би ни после рата:
http://www.pogledi.rs/jevdjevicevi-cetnici-jedinice/
Иначе имам књижицу почасног члана Удружења Личана.
Па то исто и ја велим. Само што се ође користи општи појам "Личани", а то испада - сви. Ко се три године тукао са 6. Личком него Личани? И коме је она нањела више штете него Лици и Личанима.
Личанин "измислио" струју, а амо тобоже нека "господа" продају причу како су Личани дували у сијалицу. Па море се за Личане рећи било шта, али не да су глупи и да су кукавице.
Отпада је било ка и у свим српским крајевима, - ништа мање, а ништа ни више.
Kada sam i gde napisao da su svi Ličani duvali u sijalice? To si izmislio. Pojavio se onaj bolid "6 lička divizija", pa je moja anegdota bila upućena njemu. Ne razume zašto si se ti osetio prozvanim? Dakle, ako ti onda nije bilo jasno evo ponovo - čuo sam priču da su partizani iz Like duvali u sijalice kad su stigli u Beograd. Dakle, ne svi Ličani, već Ličani partizani.
I na kraju, Ličanin nije "izmislio" struju. Ako si siguran da jeste, daj mi broj patenta koji bi to potvrdio.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!