07-07-2015, 12:28 PM
(06-07-2015, 11:06 PM)Vlad Alekš Пише:Са коментаром не, али има са датумом. За њега сам хтио да се вежем зато сам га и означио. То што ти као и велика већина форумаша из центр.Србије гледаш на крајеве преко Дрине и Дунава са нетрпељивошћу и често отвореним презиром то је већ твој и ваш проблем.(06-07-2015, 01:40 PM)Брада Пише:(02-07-2015, 10:14 PM)Vlad Alekš Пише: 2. јула 1992. године у Лондону је преминуо Борислав Пекић, један од највећих српских писаца. Ко хоће да сазна како су изгледали затвори у Титовој Југославији нека прочита "Године које су појели скакавци".На данашњи дан Босна се ујединила са Србијом
Да је српски народ у Босни и Херцеговини непрекидно тежио уједињењу са Србијом свједочи и декларација коју су 2. јула 1876. године донијеле вође босанскохерцеговачког устанка против турске царевине.
Цитат: „Ми васколике вође устаничкијех чета босанскијех, данас једини законити представници србске земље Босне, после толиког чекања и без нада на икакву помоћ рјешавамо: од данас за навијек кидамо са нехришћанском владом цариградском и желећи с браћом нашом Србима дијелити судбину па ма каква она била, проглашавамо: да се домовина наша Босна присајужава кнежевини Србији, законитом и правном прејамнику државе старијех наших краљева и царева и проглашавамо нашим нашљеднијем господаром књаза србског Милана М. Обреновића IV.”
Не разумем какве везе ово има са мојим коментаром? Дедер појасни мало.
И Босна никада у новијој историји није била територија државе Србије. То је можда било 1918. и трајало је пар дана.