23-10-2015, 09:50 PM
(21-10-2015, 08:32 PM)Vlad Alekš Пише:А све због слова -о- и што сам одговорио на постављено питање ?!(20-10-2015, 08:57 PM)Милослав Самарџић Пише: Јеси енциклопедија, свака част!
Сећам се, како је некада давно, Оливер Млакар за једног такмичара у Квискотеци рекао да је витез бесмислених информација. Без увреде, али мени господин Зоран Недељковић личи на једног таквог витеза.
(20-10-2015, 07:34 PM)Зоран Недељковић Пише: Други Јованов брат Александар{1894/1988}, син Евжена Дерока, био је један од 1300 каплара у Првом св.рату.Завршио је студије архиктектуре и постао један од најзнаменитијих српских интелектуалаца 20. века. 1930.год. на конкурсу прихваћен је његов рад за изградњу Храма Св, Саве. У Др.св.рату био је на Бањици, као таоц због брата Јована. Не знам, прича се да је он додао свом презимену слово - о.
Колико сам схватио, сви су се презивали Дерок, а потом је Александар додао једно слово "о", па сада сви погрешно наводе презимена свих осталих његових рођака? Делује ми као бесмислица.
И не знам зашто би Александар био један од најзнаменитијих српских интелекуалаца? Српски интелектуалци су у његово време били или "у земљи", или ван земље, или по затворима.
Не љутим се ја на тебе, Влад Алекш. За све је крив Милослав који ме је онако похвалио и ја му се тек сада захваљујем. Јасно ми је да је баш то изазвало онакву твоју реакцију и да сам се ја провео онако како сам се провео.
Мене, Влад титулише за витеза бесмислених информација. Нисам знао да си пратио и Квискотеку. Због чега ти је она била сумњива ? Ко ми пребацује бесмислене инфо ? Човек који овде понавља петпарачку причу, експлоатисану од Слобине УДБЕ 90 тих година, како је Винстон Черчил син краља Милан О.
Узгред ме позиваш да се не увредим. А како си ти реаговао на безазлено питање једног форумаша/"Надам се да се зезаш?/, поводом открића Черчил-Обреновић, :"Да ли се ја зезам или не, то је моја ствар. Немој тако да ми се обраћаш..." Да те мање ценим помислио бих да си ти аутор оне пашквиле - Павле и Савле -.
Оно што не разумеш и сада. Александар Дерок/o/ је проглашен за онаквог интелекуалаца пре Другог св. рата/новине:"Правда", "Политика", "Време"/, а то ти је одмах написао и Самарџић.
На овом форуму не треба ти пендрек/метафора/, макар он био и пензионерски. На Равну Гору си закаснио, а по мом мишљењу тамо и ниси потребан, наравно без увреде.
Свим форумашима се извињавам за оф, са моје стране ово је крај око овога.