Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

(21-10-2015, 09:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јесте А. Дерок био на гласу и пре тога...

Награде и признања:

Седмојулска награда, 1965.
Орден рада са црвеном заставом, 1965.
Орден Републике са златним венцем, 1978.
Октобарска награда Београда, 1988.

(22-10-2015, 01:13 AM)Бенито Пише:  Својеручни потпис ЈОВАН ДЕРОК налази се у првом тому књиге М.Тимотијевића и Г. Давидовића- Затамњена прошлост.
Ове податке које је навео, Зоран Недељковић је преузео из примарних извора, било да су то матичне књиге рођених, сведочанства, дипломе и слично.
Влад Алекш, није коректно да се тако понашате на форуму. Питали сте и човек је написао информацију, а Вама је то сада бесмислена информација? Обашка што је ова тема решена давно на старом форуму.

Nisam hteo da budem neprijatan, verovatno jesam malo preterao. Zasmetala mi je tvrdnja da je Aleksandar Deroko bio jedan od najznamenitijih srpskih intelektualaca. Onaj ko od komunista primi sve ove nagrade koje sam nabrojao malo poviše, za mene ne može biti srpski intelektualac.
Izvinjavam se, nisam hteo da budem zlonameran, a tako je ispalo.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(22-10-2015, 08:00 AM)Vlad Alekš Пише:  
(21-10-2015, 09:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јесте А. Дерок био на гласу и пре тога...

Награде и признања:

Седмојулска награда, 1965.
Орден рада са црвеном заставом, 1965.
Орден Републике са златним венцем, 1978.
Октобарска награда Београда, 1988.

(22-10-2015, 01:13 AM)Бенито Пише:  Својеручни потпис ЈОВАН ДЕРОК налази се у првом тому књиге М.Тимотијевића и Г. Давидовића- Затамњена прошлост.
Ове податке које је навео, Зоран Недељковић је преузео из примарних извора, било да су то матичне књиге рођених, сведочанства, дипломе и слично.
Влад Алекш, није коректно да се тако понашате на форуму. Питали сте и човек је написао информацију, а Вама је то сада бесмислена информација? Обашка што је ова тема решена давно на старом форуму.

Nisam hteo da budem neprijatan, verovatno jesam malo preterao. Zasmetala mi je tvrdnja da je Aleksandar Deroko bio jedan od najznamenitijih srpskih intelektualaca. Onaj ko od komunista primi sve ove nagrade koje sam nabrojao malo poviše, za mene ne može biti srpski intelektualac.
Izvinjavam se, nisam hteo da budem zlonameran, a tako je ispalo.

И Иво Андрић кога величаш у на другом месту је примио још више награда од комуниста (и не само то, био је на истакнутој политичккој функцији после рата) Шта се тиме доказује? Стварно је елементарно незнање у питању када се тако квалификује један Александар Дероко, човек који је тако лепо и квалитетно писао о нашој култури (манастирима) и историји, Београду, и који је оставио траг у модерној уметности итд. Једна заиста значајна породица и значајан човек.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(22-10-2015, 09:27 AM)Felix Пише:  И Иво Андрић кога величаш у на другом месту је примио још више награда од комуниста (и не само то, био је на истакнутој политичккој функцији после рата) Шта се тиме доказује? Стварно је елементарно незнање у питању када се тако квалификује један Александар Дероко, човек који је тако лепо и квалитетно писао о нашој култури (манастирима) и историји, Београду, и који је оставио траг у модерној уметности итд.

Где сам величао Андрића? Ако мислиш на то да сам га наводио као великог писца, јесам, јер је био велики писац. Хамсун је симпатисао нацисте, а био је добар писац. Андрић није, попут Дерока, био интелектуалац. Није био образован јер није имао образа.
Ако мислиш на то да сам спомињао његово учешће у покрету ДМ, какве то има везе. Било је хуља и у покрету ДМ. Андрић је један од примера.
Да скратим - човек који је подобијао оне силне награде за мене не може нипошто бити интелектуалац. Са неким појавама не сме бити компромиса. Са комунистима, на пример, нарочито.

(22-10-2015, 09:27 AM)Felix Пише:  Једна заиста значајна породица и значајан човек.

Нисам спомињао породицу. Споменуо сам само Александра Дерокоа.

Одговори

(22-10-2015, 01:13 AM)Бенито Пише:  Зоране, да ли се шта зна о овој књизи Милана Дерока, осим овог што сте написали?
Имао сам је у рукама једном... али на француском је.
Одговори

(22-10-2015, 05:16 PM)Vlad Alekš Пише:  
(22-10-2015, 09:27 AM)Felix Пише:  И Иво Андрић кога величаш у на другом месту је примио још више награда од комуниста (и не само то, био је на истакнутој политичккој функцији после рата) Шта се тиме доказује? Стварно је елементарно незнање у питању када се тако квалификује један Александар Дероко, човек који је тако лепо и квалитетно писао о нашој култури (манастирима) и историји, Београду, и који је оставио траг у модерној уметности итд.

Где сам величао Андрића? Ако мислиш на то да сам га наводио као великог писца, јесам, јер је био велики писац. Хамсун је симпатисао нацисте, а био је добар писац. Андрић није, попут Дерока, био интелектуалац. Није био образован јер није имао образа.
Ако мислиш на то да сам спомињао његово учешће у покрету ДМ, какве то има везе. Било је хуља и у покрету ДМ. Андрић је један од примера.
Да скратим - човек који је подобијао оне силне награде за мене не може нипошто бити интелектуалац. Са неким појавама не сме бити компромиса. Са комунистима, на пример, нарочито.

(22-10-2015, 09:27 AM)Felix Пише:  Једна заиста значајна породица и значајан човек.

Нисам спомињао породицу. Споменуо сам само Александра Дерокоа.

Цитат:Ако мислиш на то да сам спомињао његово учешће у покрету ДМ, какве то има везе. Било је хуља и у покрету ДМ. Андрић је један од примера.

Ајде човече, не проваљуј се више.
Одговори

(21-10-2015, 08:32 PM)Vlad Alekš Пише:  
(20-10-2015, 08:57 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јеси енциклопедија, свака част!

Сећам се, како је некада давно, Оливер Млакар за једног такмичара у Квискотеци рекао да је витез бесмислених информација. Без увреде, али мени господин Зоран Недељковић личи на једног таквог витеза.

(20-10-2015, 07:34 PM)Зоран Недељковић Пише:  Други Јованов брат Александар{1894/1988}, син Евжена Дерока, био је један од 1300 каплара у Првом св.рату.Завршио је студије архиктектуре и постао један од најзнаменитијих српских интелектуалаца 20. века. 1930.год. на конкурсу прихваћен је његов рад за изградњу Храма Св, Саве. У Др.св.рату био је на Бањици, као таоц због брата Јована. Не знам, прича се да је он додао свом презимену слово - о.

Колико сам схватио, сви су се презивали Дерок, а потом је Александар додао једно слово "о", па сада сви погрешно наводе презимена свих осталих његових рођака? Делује ми као бесмислица.
И не знам зашто би Александар био један од најзнаменитијих српских интелекуалаца? Српски интелектуалци су у његово време били или "у земљи", или ван земље, или по затворима.
А све због слова -о- и што сам одговорио на постављено питање ?!
Не љутим се ја на тебе, Влад Алекш. За све је крив Милослав који ме је онако похвалио и ја му се тек сада захваљујем. Јасно ми је да је баш то изазвало онакву твоју реакцију и да сам се ја провео онако како сам се провео.
Мене, Влад титулише за витеза бесмислених информација. Нисам знао да си пратио и Квискотеку. Због чега ти је она била сумњива ? Ко ми пребацује бесмислене инфо ? Човек који овде понавља петпарачку причу, експлоатисану од Слобине УДБЕ 90 тих година, како је Винстон Черчил син краља Милан О.
Узгред ме позиваш да се не увредим. А како си ти реаговао на безазлено питање једног форумаша/"Надам се да се зезаш?/, поводом открића Черчил-Обреновић, :"Да ли се ја зезам или не, то је моја ствар. Немој тако да ми се обраћаш..." Да те мање ценим помислио бих да си ти аутор оне пашквиле - Павле и Савле -.
Оно што не разумеш и сада. Александар Дерок/o/ је проглашен за онаквог интелекуалаца пре Другог св. рата/новине:"Правда", "Политика", "Време"/, а то ти је одмах написао и Самарџић.
На овом форуму не треба ти пендрек/метафора/, макар он био и пензионерски. На Равну Гору си закаснио, а по мом мишљењу тамо и ниси потребан, наравно без увреде.
Свим форумашима се извињавам за оф, са моје стране ово је крај око овога.
Одговори

(23-10-2015, 09:50 PM)Зоран Недељковић Пише:  Мене, Влад титулише за витеза бесмислених информација. Нисам знао да си пратио и Квискотеку. Због чега ти је она била сумњива ? Ко ми пребацује бесмислене инфо ? Човек који овде понавља петпарачку причу, експлоатисану од Слобине УДБЕ 90 тих година, како је Винстон Черчил син краља Милан О.
Узгред ме позиваш да се не увредим. А како си ти реаговао на безазлено питање једног форумаша/"Надам се да се зезаш?/, поводом открића Черчил-Обреновић, :"Да ли се ја зезам или не, то је моја ствар. Немој тако да ми се обраћаш..." Да те мање ценим помислио бих да си ти аутор оне пашквиле - Павле и Савле -.

Нисам знао да ме пратиш. Ја и не знам ко си ти. Прокоментарисао сам твој бесмислен став о Александру Дерокоу као великм српском интелектуалцу. Навео сам и све комунистичке награде које је примио. Павле и Савле? Још једна у низу глупих доскочица.

(23-10-2015, 09:50 PM)Зоран Недељковић Пише:  На Равну Гору си закаснио, а по мом мишљењу тамо и ниси потребан, наравно без увреде.

Ово је баш малициозно и ћифтински. Јеси ли ти стигао на Равну Гору тачно кад је требало? Колико имаш година ако није тајна? 90? 100?

(23-10-2015, 09:50 PM)Зоран Недељковић Пише:  Свим форумашима се извињавам за оф, са моје стране ово је крај око овога.

И био је ред да се свим форумашима извиниш ако си већ учинио тај твој "ОФ".
Са моје стране тек је почетак. Ћераћемо се још. Smile

Одговори

Слика из познате серије:четници спроводе заробљене Немачке војнике у околини Ужица 1941. године.Пошто је било доста расправе на овом форуму о томе дали су на овим сликама четници или партизани,постављам полеђину слике,која је доказ да су четници на сликама.
[Слика: s_l16.jpg]
[Слика: s_l1600.jpg]
Одговори

Ко је у питању? Лако је погодити.
[Слика: jakov.jpg]
Одговори

Јаков Јововић?
Одговори

Јесте капетан корвете Јаков Јововић. Командант Бјелопавлићког четничког одреда.
Одговори

Јел он читао говор 27.Марта 1941., који је представљен да је Краља Петра II, и рођени брат му је Благоје, атентатор на Павелића?
Одговори

(24-11-2015, 08:56 PM)Брада Пише:   Јел он читао говор 27.Марта 1941., који је представљен да је Краља Петра II, и рођени брат му је Благоје, атентатор на Павелића?
Он је читао говор, а не знам да ли му је Благоје рођени брат. Близак рођак свакако.
Одговори

A koji je dokaz da je ova gore slika uopste iz Uzica? Zasto na pecatu pise 7. oktobar 1943. godine? Je li to bilo na poledjini fotografije? Ovo mnogo lici na gornje delove Visegrada, taman koliko i Uzica.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним