Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Може помоћ ? Да ли препознајете некога на овим сликама?
[Слика: s_l1600s11.jpg]
[Слика: s_l1600s61.jpg]
Одговори

Косјерић ко да гледам
Одговори

Ко је ова жена јунак?

ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Одговори

Да ли неко може да ми помогне око ове фотографије? У питању је једина преостала ратна слике мог прадеде, Стојана Симића (1909-1944) из Горњег Статовца крај Прокупља (на фотографији налази се скроз лево). На полеђини стоји датум 7. новембар 1943. године. О учешћу мог прадеде у рату, нажалост, до мене је допрело само пар неповезаних података. Засигурно знам да се четничком покрету придружио заједно са својим братом од стрица, најближим родом из суседне куће, Милутином Мићом Симићем (1917-1942). Знам такође да је служио под Божом Ивановићем и да је „ратовао око неког воза код Крушевца“ (највероватније акција код Стопање 1944. године). Такође, постојала је прича да је мој прадеда ступио на место Миће после његове погибије 22/23.10.1942. године, што ми ипак не делује као веома вероватно. Из свега тога ми једино преостаје да закључим да слика приказује неку од јединица 2. топличке бригаде. Ван наведеног, остала је само језива сведочења о „правди“ комунистичких крволока коју су извршили над мојим прадедом крајем децембра 1944. године. Да ли неко препознаје неке упућујуће детаље са ове фотографије? Да ли се зна коју је улогу потпоручник (или поручник, не знам поуздано) Мића Симић имао у Топличком корпусу?
Унапред захвалан, Немања.

[Слика: 7_novembar_1943_godine_crop.jpg]
screenshot on pc
Одговори

На крстарици се сви слажу да је ово Кесеровић. Мени не личи на њега.

[Слика: eki7mb.jpg]
Одговори

Nije Keserovic 100%. Mislim da je kapetan Bogdan Panovic.
Одговори

(06-04-2016, 01:19 AM)Романија Пише:  На крстарици се сви слажу да је ово Кесеровић. Мени не личи на њега.

[Слика: eki7mb.jpg]
Лево је потпоручник Милорад Бобољ из Расинског корпуса.
Снимљено лета 1944. у Александровцу. Ова зграда и сада постоји, ту је био интернат Пољопривредне школе.
Одговори

Каква људина!!
Одговори

[Слика: 12985501_1748840298669039_5267606850034166596_n1.jpg]
Ко је на слици?
Одговори

Десно би требало да је капетан Војислав Туфегџић,командант Церског корпуса.
Одговори

Где је сликано?
Одговори

Прилог за историју комунистичких фалсификата

[Слика: 4615851148_2450b4ab1c_o.jpg]
Предизборна агитација за кандидата Народне радикалне странке Ђоку Кара-Јовановића

Иста фотографија са другачијим описом
[Слика: Kampanja_KPJ_1920.jpg]
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%...J_1920.jpg
Predizborna kampanja KPJ 1920. godine.
Zbornik sećanja aktivista jugoslovenskog revolucionarnog radničkog pokreta, knjiga prva (str. 120), Beograd 1960
Одговори

Свака част за ово!
Одговори

Погађајте. Познат је веома.

[Слика: PB_2.png]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним