Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Није, стварно ду се састајали... https://sr.m.wikipedia.org/sr/Споразум_П...ојадиновић
Одговори

(17-01-2016, 06:59 PM)Мргуд Пише:  Мени ова слика изгледа помало као спајана од више слика.

И мени исто делује да је фотомонтажа !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Одговори

(17-01-2016, 07:53 PM)Романија Пише:  Није, стварно ду се састајали... https://sr.m.wikipedia.org/sr/Споразум_П...ојадиновић

Да су се састајали то је познато, али ипак ми се чини да је горе постављена слика фотомонтажа. Бар тако делује.
Одговори

Ђенерал Дража Михаиловић са групом официра и војника Шумадијског јуришног корпуса пролећа или лета 1944.године
Препознајем лево од Драже мајора Ацу Милошевића начелника штаба корпуса а десно од Драже је потпуковник Душан Смиљанић командант корпуса.Ако неко зна где и када је тачно настала ова фотографија,нека напише.
[Слика: image.jpg]
Одговори

До Смиљанића је пуковник Лука Балетић.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Још једна одлична тема на овом форуму, све похвале.

Волео бих да ми неко од чланова форума помогне у идентификацији некога са ових фотографија.

[Слика: nw6qReM.jpg]

[Слика: rkR6OOJ.jpg]

[Слика: XfXKYYs.jpg]

Према подацима фотограф је Karl Rauscher , припадник Луфтвафеа. Такође подаци говоре да су фотографије из септембра 1944. године, реон Краљево-Крагујевац.
Извор фотографија: http://www.beeldbankwo2.nl
Одговори

Јел пише још нешто?
Одговори

(31-01-2016, 02:37 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел пише још нешто?
Het originele bijschrift luidt: 'Serbien, sept 1944. Kraljevo Bombeangriff und Partisane Cetniks.
Deze foto maakt onderdeel uit van een collectie originele negatieven gemaakt door Karl Rauscher, beroepsfotograaf in dienst van de Luftwaffe.
Rauscher maakt met zijn eenheid een reis door Oost-Europa, de Balkan en Griekenland.

Ovo je opis druge fotografije. Samo standardni podaci bez nekog objasnjenja. Do fotografija sam dosao pretragom pojma "kraljevo" na 8. stranici rezultata.
Одговори

Ко је на слици?
[Слика: image.jpg]
Одговори

Пошто нико није одговорио, да кажем ја, ово је предратна фотографија пуковника Драгослава Павловића (1901-1945)
Одговори

Никад се не бих сетио, баш ми не личи!
Одговори

Чији војник је на слици?Мени личи да је четник Војоде Косте Пећанца ставио шлем СДК на главу.Вероватно шала нека, јер је и сам лик смешан.
[Слика: 31a.jpg]
Одговори

Да ли неко зна,какве су ово капе и ознаке,на главама ових наших Омладинаца?
[Слика: originalslika_Momci_s_oznakama_na_kapi_99310449.jpg]
[Слика: originalslika_Momci_s_oznakama_na_kapi_99310457.jpg]
Одговори

(12-03-2016, 12:01 PM)Ковач Пише:  Да ли неко зна,какве су ово капе и ознаке,на главама ових наших Омладинаца?
[Слика: originalslika_Momci_s_oznakama_na_kapi_99310449.jpg]
[Слика: originalslika_Momci_s_oznakama_na_kapi_99310457.jpg]

Требало би да су капе Мађарске војске . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним