Хармоникаши су претпостављам чувени Милутин и Радојка Живковић. На другој слици у првом плану је капетан Љубиша Анђелковић, ком. 2. жичке.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Мислим да јесу, поредио сам неке слике са нета. Знам да су свирали код Калабића, а ово на Јелици је био велики догађај...
А шта мислиш ко је иза Анђелковића?
Изгледа да је у одласку из Црне Горе, мај 1943. Пише ли нешто око времена настанка слике?
Вероватно је около Јаворчева група. Јел има у бољој резолуцији?
Слика је из књиге под називом "Партизани о себи", која је штампана у НДХ, Загреб 1944.Био је оглас за продају ове књиге на једном Хрватском сајту.Тако да нема боље резолуције.Ово је скен из те књиге.
Самарџићу, фотографија сигурно није из 43. Дакле, није ни Липово у питању..
Божо је 1943. године имао много дужу косу.
Имате у архиви Јаворчеву последњу слику са Катанићем (мај.43).
Да ли је командант Београда Александар Михајловић пре рата служио у 18. пешадијском пуку, можда је он ово на слици
Кликни на линк за већу резолуцију https://static.kupindoslike.com/Suvobor-...751781.jpg
А ту је и Војислав Пантелић, чини ми се да је и он био код Драже.