Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Ко разликује двојицу лево, свака част! Smile

[Слика: kra-17jpg-net.jpg]
Одговори

Хармоникаши су претпостављам чувени Милутин и Радојка Живковић. На другој слици у првом плану је капетан Љубиша Анђелковић, ком. 2. жичке.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

И, јесу ли Живковићи?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Мислим да јесу, поредио сам неке слике са нета. Знам да су свирали код Калабића, а ово на Јелици је био велики догађај...
А шта мислиш ко је иза Анђелковића?
Одговори

Не знам ко је овај други, није ми позната фаца.

Одговори

Заробљени четници од стране Немаца. Дурмитор, Мај 1943. године.
[Слика: image.jpg]
Одговори

Дража стоји у средини,поред њега лево је Војвода Божа Јаворски.Иза Драже је поручник Благоје Ковач.Ко су остали?
Одговори

Изгледа да је у одласку из Црне Горе, мај 1943. Пише ли нешто око времена настанка слике?
Вероватно је около Јаворчева група. Јел има у бољој резолуцији?
Одговори

Слика је из књиге под називом "Партизани о себи", која је штампана у НДХ, Загреб 1944.Био је оглас за продају ове књиге на једном Хрватском сајту.Тако да нема боље резолуције.Ово је скен из те књиге.
Одговори

(24-07-2015, 10:12 PM)Ковач1 Пише:  Дража стоји у средини,поред њега лево је Војвода Божа Јаворски.Иза Драже је поручник Благоје Ковач.Ко су остали?

Од куда Јаворски са Дражом?
Одговори

Ишао је он и у Липово. Пристао је да буде командант једног батаљона у Јаворском корпусу, али...
Одговори

Самарџићу, фотографија сигурно није из 43. Дакле, није ни Липово у питању..
Божо је 1943. године имао много дужу косу.
Имате у архиви Јаворчеву последњу слику са Катанићем (мај.43).

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

Онда је ово једна од ретких Дражиних слика из маја 1942.
Да немаш бољу копију?
Одговори

Да ли је командант Београда Александар Михајловић пре рата служио у 18. пешадијском пуку, можда је он ово на слици
[Слика: Suvobor-18-pesadijski-puk-1926-27-g-veli...751781.jpg]
Кликни на линк за већу резолуцију
https://static.kupindoslike.com/Suvobor-...751781.jpg
А ту је и Војислав Пантелић, чини ми се да је и он био код Драже.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним