09-05-2016, 03:33 AM
(08-08-2015, 11:56 AM)Жаре Пише: Јер лик што стоји у рукама држи двоглед. А замисли да су написали, уместо "чита пресуду", "гледа дурбиљом да му шта не промакне". Ма, небројено нам је пута беспотребно спрдња нанела штету... Ал шта сад, такви смо
Не треба се с тим мирити јер знамо колико нас је то коштало и даље кошта, и мислим да се о томе мора причати, изразити сумња а где има аргумента, аргументовано оборити тврдње описа испод фотографија. Постоје експерти који лако могу уочити шта је шала а шта збиља.
Исто тако је могуће да су неке условили на такав чин макар за фотографију која има јачину код оних којима то иде у прилог.
Старија жена (комшиница) причала је како је у време 2. св. рата у њено место банула група четника (?!), описала њихов изглед а можете претпоставити и какав. Група је харала, претила, становници престрављени нису излазили из кућа докле год ови нису напустили место. Нико није убијен али је остала слика дубоко урезана у сећање.
Питали су је како зна да су то били четници и да ли уопште зна ко су били четници; да ли је ико посумњао да је то био само сценарио не би ли се четници оцрнили?
Не сме се ћутати јер призоре са фотографија ће неко и даље злоупотребљавати па сам чак и ја женско ван моје земље кољачица, четникуша само зато што сам Српкиња, а сада сам и припадница "геноцидног" народа.
Људи стварају дела, а жене људе. (Роман Ролан)