27-11-2013, 08:10 PM
(26-11-2013, 05:51 PM)Милослав Самарџић Пише: Сад тек видим да је онај мој текст са Телегртафа пренет и овде:
http://www.vestinet.rs/pogledi/valter-je...kao-cetnik
И ти се развила дискусија:
Питање:
Gdje su ovakvi dokumenti u prilog partizanskih napada na Nijemce, pita autor teksta a pitam i ja?
Одговор:
Прво Вучко, ако хоћеш да покрећеш те братоубилачке теме - смири страсти.
Друго, ја никакве документе овде не видим. Све је то немушти покушај ревизије историје на штету левих покрета, а то је процес који се тренутно дешава у целој Европи. Савремени фашизам у социјалистичким иејама види опасност, и зато ће овакве чудне теорије да буду све чешће.
НОВ се пчетком 1942. извукао из Србије јер је, као што је опште познато - било сто за једнога. У исто време Дража заузима стратегију ''чекања повољног тренутка'' и неконфронтације са окупатором, па су ратовали са јединицама НОВ-а и усташама, никада нису ударали на Италијане и Немце од којих су, на терену, примали логистичку подршку.
Грађански рат у Југославији је одлучен и пре уласка Црвене армије када је Краљ прво у мају 1944. распустио Дражин штаб, а у септембру позвао на прикључење НОВ-у. После тога тзв. четници су продужена рука Вермахта.
'Ајд уздравље и смрт фашизму!
Pomaze Bog, braco i sestre

Zbog jos takvih nezgodnih pitanja i komentara, ja tamo vise nemam mogucnosti da pisem jer treba braniti svim sredstvima lazi titoisticke i od najmanje kritike i pokusaja razotrkrivanja. Nema sta, demoNkratija na djelu, Srbija je pod okupacijom komunisticko-ustaske klike i ne vidim da cemo se skoro osloboditi, na zalost.
Podsjetiste me ovim citatom na tu temu, pa sam sad odgovorio onom nadobudnom komunisti
Равна Гора побиједити мора - слобода или смрт!