27-09-2016, 11:55 PM
(27-09-2016, 11:21 PM)Живојин Мишић Пише:Књигу Кораћа наручи преко сајта. Архив мора да прођеш, ако хоћеш да напишеш нешто о било чему. Нек ти је Бог у помоћи што се тиче ужичког. Срећа што за ову тему није најважнији. Битнији је војни архив у Железнику. Да не тражим сад кутију коју треба да гледаш, али Златиборски и Пожешки корпус.(27-09-2016, 09:50 PM)Милослав Самарџић Пише:Био је са Кораћем у мом родном селу.Ту су чак имали и састанак са комунистима.Довољно је било да су нешто опљачкали по ужичком крају то би се прочуло за два дана.Мислим да је и Вучковић то помињао у мемоарима.Планирао сам на сајму да купим Кораћове мемоаре да видим како он објашњава ситуацију пре 24. септ.(27-09-2016, 08:23 PM)Живојин Мишић Пише: Ја сам из Ужичког краја и веома добро познајем становништво Ужица и околине.У раној фази рата Божа Јаворски је пљачкао ужичка села и комунисти су то вешто користили као пропаганду против четника тако да је локално становништво било више привржено партизанима.Већи део становништва који су били за четнике или неутрални присилно су мобилисани за битку на Трешњици.Добар део касније их је заробњен док су се остали повукли и ушли у састав прве и друге пролетерске.Конкретно у мом селу свега неколико људи је било у четницима док је у партизанима било на десетине.Неки од 41. а остали од 44.То се више тако причало после рата, него што је било у рату. Није могао Божа Јаворски да пљачка ужичка села и да је хтео - није био у њима. Био је на Јавору. Кратко на Златибору у лето 1941, па је сишао у Ужице, онда пар дана у једном селу изнад Ужица са Кораћем, па на Јавор.
Примедбе које су ти дали Лука Луке и Милослав су на месту. Никад не суди о прошлости по садашњости. Титов комунизам је Србима наметнуо систем морала који подразумева лагање самог себе. Временом су Срби почели сами да верују у сопствене лажи. Знам тај начин размишљања одлично. Добро си их описао. Али, замажи руке и суочи се. Веруј да резултат на крају, окрепљује човека.
(27-09-2016, 11:19 PM)Милослав Самарџић Пише:Нисам тебе хтео да питам, него остаде Ето, уместо Еро.(27-09-2016, 10:09 PM)Бенито Пише: Шта вам би? Што сте скочили на дечка тако? Полако.Мислиш на ово питање: ''Да ли лудилу у српској култури има краја?????''
Ето, ако можеш, одговори на питања која сам поставио.
Али, кад смо ту, који је твој коментар на прославу Кадињаче и посету легату Михаила Миловановића? Да ли нормалан човек може уопште да рационално то објасни.