23-04-2017, 09:17 PM
Вукашин је отприлике тачно одговорио.
Квалитет је главна разлика. Српски хлеб се правио од две трећине ражаног и једне трећине пшеничног брашна. Тако се добија таин и ова векна је најбоље следовање коју је имао војник у ПСР. Поготово, шта је све претрпео српски војник.
Аустроугари су имали хлеб који је био мешавина јечменог брашна, кромпира и нешто пшеничног брашна. То је најнеомиљенији оброк војника у Првом светском рату.
Вуле, ајде даље.
Квалитет је главна разлика. Српски хлеб се правио од две трећине ражаног и једне трећине пшеничног брашна. Тако се добија таин и ова векна је најбоље следовање коју је имао војник у ПСР. Поготово, шта је све претрпео српски војник.
Аустроугари су имали хлеб који је био мешавина јечменог брашна, кромпира и нешто пшеничног брашна. То је најнеомиљенији оброк војника у Првом светском рату.
Вуле, ајде даље.