16-07-2017, 10:05 PM
(16-07-2017, 09:48 PM)Романија Пише:(11-07-2017, 12:47 PM)Леон Професионалац Пише:(06-07-2017, 12:08 PM)Романија Пише:(03-07-2017, 10:50 PM)Леон Професионалац Пише:(03-07-2017, 10:37 PM)Романија Пише: Гледајте, Енглеска црква, англиканци, је настала само због приватних, да не кажем сексуалних, разлога Хенрија Осмог. И то је класично отпадање од католичке цркве (које и нема много везе с реформистима иако се десило у исто вријеме). Зар то значи да сад англиканце треба савјетовати да се врате под окриље папе, само зато што су се они историјски отцјепили од Рима, или да кажем као Ви, уболи прстом у око Рим?
А о реформистима и да не говорим.
Треба да се врате да сви буду једно.
Зар мислите да смо ми католицима потребни да би они вратили Aнгликанску Цркву у своје окриље?
Превисоко ми мишљење имамо и себи а то је гордост.
Хм, нисам помињао православце, не знам откуд повезасте сад те ствари. Али није ни важно.
Некако стално форсирате како сви треба да се "врате под окриље" и "помире" са католицима и папом, што ће рећи да њих сматрате изворном хришћанском црквом, док су друге отпале од ње. Буквално сами себе сматрате јеретиком, и своју цркву јеретичком.
Латинска црква није изворна хришћанска црква нити хришћанство има везе са Римом нити му то може бити центар. Рим је ближи Ђаволу него Богу.
Зашто се не залажете за разговор са протестантима, анабаптистима итд. већ само са папом?
То Ви можете да сањате. Православци су увек признавали католичке тајне као нпр. Крштење, Брак и Свештенство. Ако нису близу Бога, како се ово дешава? То што би ви тако волели то говори о Вама.
Не могу да замислим хришћанина који се не радује мирењу већ жели раскол. То није хришћанин.
Ми смо у миру и то ме радује. Али нисам овца,већ знам до чега доводи екуменизам, до покатоличавања и клањања папи. А то није моје произвољно мишљење, како Ви кажете, већ су то протекли вијекови показали. Вама ако не ваља православна црква, Ви пређите у латинску. Докази католичке превртљивости и дволичности су фрањевци, језуити, мајка тереза итд..
И највећа мрља православне историје је покушај Фирентинске уније.
![[Слика: IMG_3759.jpg]](https://s11.postimg.org/qhpzfzbgz/IMG_3759.jpg)
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М