09-11-2017, 10:54 PM
Италију не бих ставио у разматрања јер знам да се лично Краљ Петар I жалио да њега и српску војску никако нису угостили,био је врло мрзовољан и жалио се.Тек када је то дошло до италијанског краља Виториа Емануела III онда је посталобоље.
Ја бих покушао са Бизерта али пре Бизерте Крф.Јер када су наши војници дошли на Крф свирала се химна Краљевине Србије,Грци и Французи су нас предивно дочекали,шта више,српски војници су од среће плакали,да их после толико мука неко дочека са химном,загрљајем и великим страхопоштовањем према тим српским војницима-живим костурима.
Ја бих покушао са Бизерта али пре Бизерте Крф.Јер када су наши војници дошли на Крф свирала се химна Краљевине Србије,Грци и Французи су нас предивно дочекали,шта више,српски војници су од среће плакали,да их после толико мука неко дочека са химном,загрљајем и великим страхопоштовањем према тим српским војницима-живим костурима.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић