04-01-2014, 11:07 PM
Знао сам (Покојан сад), човека који је био присутан на том клању у Вранићу.
Никада ми не би јасно шта се ту десило.
По једнима, неки (самозвани) "четници" (можда Пећанац..?), по другима приватан обрачун са предратним узроком, по трећима кољачи су касније завршили код љотића, бла, бла...
Почетак рата, па свашта исплива на површину.
Дал неко зна, нешто "опипљиво", односно неко ПОУЗДАНО сведочење неког савременика, а који је о томе тад нешто знао?
Не могу да се сетим имена књиге и аутора. Али ми се чини, да је неки комуниста описивао баш такве радње титоваца, али у Босни. Почетком 90-тих година.
Никада ми не би јасно шта се ту десило.
По једнима, неки (самозвани) "четници" (можда Пећанац..?), по другима приватан обрачун са предратним узроком, по трећима кољачи су касније завршили код љотића, бла, бла...
Почетак рата, па свашта исплива на површину.
Дал неко зна, нешто "опипљиво", односно неко ПОУЗДАНО сведочење неког савременика, а који је о томе тад нешто знао?
(04-01-2014, 08:31 PM)Ратко Пише: Тешко је поверовати да су партизани маскирани у четнике побили 70 људи, а да их нико не открије.
Мада, није немогуће.
Не знам извор. Треба питати аутора текста.
Не могу да се сетим имена књиге и аутора. Али ми се чини, да је неки комуниста описивао баш такве радње титоваца, али у Босни. Почетком 90-тих година.