23-11-2017, 01:25 AM
Не, сигурно су Битлиси први спот урадили, то знам одавно, пошто сам ''битлман'', имам све албуме, књиге чак и на енглеском о њима, гледам све филмове документарне (идаље се снимају), дакле дефинитивно то је Strawberry Fields Forever. Само не знам да ли је 1967. кад је објављена песма, или нешто касније.
И дефинитивно ово је било пре, ово у БГ, и много масовније.
Зашто не би био разлог да се поп и рок искористе у пропаганди? Да, у пакету је то са Западом, дал ће дати кредите или не, и сл, али не мења ово.
То је био Вук Драшковић, а књига се звала ''Ја малограђанин''.
Треће питање:
- Због свега овога, поп и рок музичари су споро и тешко постајали бунтовници. Први прави антикомуниста, дакле неко ко је заиста сметао систему, појавио се тек 1980-тих. Он је био уједно најважнија особа у борби за освајања слобода у целој држави тада. Иначе се као нај-нај сада спомињу многи, а не он, али врло добро знам да је то био баш он, јер сам итекако пратио шта се дешава по том питању, пошто су и ''Погледи'' тада почињали.
Како се он зове?
И дефинитивно ово је било пре, ово у БГ, и много масовније.
Зашто не би био разлог да се поп и рок искористе у пропаганди? Да, у пакету је то са Западом, дал ће дати кредите или не, и сл, али не мења ово.
То је био Вук Драшковић, а књига се звала ''Ја малограђанин''.
Треће питање:
- Због свега овога, поп и рок музичари су споро и тешко постајали бунтовници. Први прави антикомуниста, дакле неко ко је заиста сметао систему, појавио се тек 1980-тих. Он је био уједно најважнија особа у борби за освајања слобода у целој држави тада. Иначе се као нај-нај сада спомињу многи, а не он, али врло добро знам да је то био баш он, јер сам итекако пратио шта се дешава по том питању, пошто су и ''Погледи'' тада почињали.
Како се он зове?