03-03-2018, 04:43 PM
Добро је слушати старије "искусне", али то не значи и да је тако најбоље. У квалитетном бурету ракија не може да се "усмрди". Најбоље буре је од белог храста Китњака, даје најбољу арому.
Буре обично за годину дана попије око 4%. Тако да многи произвођачи који имају пуна бурад од 500 литара то и не осете у губитку.
Дакле, мора се пратити старење ракије и тешко се може добити врхунски резултат само сипањем редестилата у једно буре и "заборављањем" на њега.
Буре обично за годину дана попије око 4%. Тако да многи произвођачи који имају пуна бурад од 500 литара то и не осете у губитку.
Дакле, мора се пратити старење ракије и тешко се може добити врхунски резултат само сипањем редестилата у једно буре и "заборављањем" на њега.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М