16-01-2014, 10:06 AM
(16-01-2014, 12:06 AM)Милослав Самарџић Пише: Ево га:
До данас никоме ко критички, другачије и опортуно мисли о „РАВНОЈ ГОРИ“ нисам одговарао. То може да Вам потврди чувени квазиисторичар из Бруса кога помињете у Вашем писму, који је организовало АНТИКАМПАЊУ за „РАВНУ ГОРУ“. Који ће моћи да од својих поганих текстова о мени и ТВ серији „РАВНА ГОРА“ скрпи још једну квази књигу, брошуру или сликовницу, те да је „промовише“ и продаје за који долар јадној и жалосној дијаспори. Која зна ко је ОН – а не зна ко је највећи српски драмски писац и академик Душан Ковачевић? У то сам се лично уверио 14. фебруара на свечаности у православној цркви у Чикагу.
Што се мене тиче, наши академици, на челу са Душаном Ковачевићем и Матијом Бећковићем, давно су изгубили значај и њихова реч одавно више нема интелектуалну тежину, већ искључиво пропагандну и политичку. Ако је Бећковић могао да присуствује промоцији књиге Борисава Ђорђевића (о чијој музици и текстовима до 1988. мислим све најлепше, након тога не бих коментарисао) и изјављује "Бора Ђорђевић се на енглеском каже Боб Дилан, а Боб Дилан се на српском каже Бора Ђорђевић", онда не видим који проблем има Ковачевић да изјављује да се "Шекспир на српском каже Радош". Иду људи под старе дане наоколо и удељују ласкаве епитете свима који их позову.
Ја не видех да си ти негде објављивао сликовнице и брошуре у нади да ћеш искамчити последњи долар српској дијаспори, док човека којем је мало серија већ издаје и неку назови књигу о серији, у нади да ће зарадити, видех. Али добро, стандардна црвена метода: све што смо ми радили - припиши њима!