19-08-2018, 10:06 PM
(19-08-2018, 08:52 PM)goks Пише:Зар не уочавате да су ивице степеница и сенки ла левој страни на мом снимку равне, а на нанводном снимку из 1944. неравне, мрљаве?(18-08-2018, 12:16 AM)Милослав Самарџић Пише: Одлично!
Овде се назире могућу одговор на дилему зашто се деано степенице јасно виде, док су лево њм избељене, ем замрљане. Толико да се ни линије ивица не виде јасно. Видети ивице у правцу Калабићњ ог колена и зглоба.
Изгледа зато што је неко стајао где и четници, у 15 х, када сенка иде у лево, па су дакле те сенке избрисане и све је овако замрљано. И онда је нешто мало замрљано на сиво, у супротном правцу, где су ишле сенке са оригиналне слике четника.
Ако смо завршили са дневном дозом етикетирања, могли бисмо наставити даље о конкретним стварима. Најновија тврдња г. Самарџића ке следећа: На фотографији степеница били су неки ликови који су обрисани тако да је лева страна замрљана.
Сваком од вас је видљиво голим оком да је лева страна јаснија (а не замрљанија), али и осунчанија од десне. Исто тако да су ту били неки ликови замрљани би био и бршљен и прозор (осим ако ти ликови нису били висине 60 цм па нису досезали до прозора и бршљена).
Исто тако сви елементи фотографије постоје како на фотографији из 1944. тако на фотографији из 2018. Голим оком видљиво да са овим делом фотографије није било манипулација, нити је било ко, било шта овде мрљао.
(19-08-2018, 11:35 AM)Милослав Самарџић Пише: С друге стране, не драмим око тога што сте написали нпр. да је Вреде 75 цм иза, а у ствари је око два метра.
И ту сте погрешили били, но нисам после хтео да дижем "драму". ЈА сам говорио о ширини најгорње платформе, на којој је Вреде. Ви сте говорили о укупној одаљености Вредеа од тројке. На више места, пре вашег коментара о ширини, сам јасно нагласио да је та удаљеност преко 2 метара, а ширина платформе 75 цм.
Док су на десној страни равне на оба снимка.
Тај Немац који је ту стајао, или више њих, није морао да покрива бршљен, ако је стајао дено у односу на четнике.

![[Слика: Stepenice_10._avgust_15_h_KROP.jpg]](http://i901.photobucket.com/albums/ac215/gorkov76/Stepenice_10._avgust_15_h_KROP.jpg)
![[Слика: Topola_11._avgust_44_Nesko_Racic%203.jpg]](http://i901.photobucket.com/albums/ac215/gorkov76/Topola_11._avgust_44_Nesko_Racic%203.jpg)