Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(27-11-2014, 02:39 PM)Pavle Пише:  Има ли података о томе како је Дража коментарисао Мајски преврат 1903.?
Какво је било његово мишљење о томе?
Нисам видео.
Одговори

Милославе, што нема Погледа на сајму књига у Нишу? Видим да неки продају Погледове књиге, али само неколико...
Одговори

(29-11-2014, 10:19 AM)Владимир Петровић Пише:  Милославе, што нема Погледа на сајму књига у Нишу? Видим да неки продају Погледове књиге, али само неколико...
Зато што смо раније пролазили са губитком.
Одговори

Gospodine Samardžiću, kako je skončao general Ljuba Novaković?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Убили су га комунисти, мислим у Црној Гори 1943. године.
Одговори

(20-03-2014, 06:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(20-03-2014, 09:14 AM)Vlad Alekš Пише:  Gospodine Samardžiću, pokojni deda mi je pričao o svom prijatelju iz detinjstva i mladosti, koji je 1944/45 pobegao od crvene divlje horde i nastanio se u Mančesteru. Zaboravio sam ime tog čoveka o kome mi je deda govorio, međutim uspeo sam da u "Enciklopediji srpske dijaspore" pronađem čoveka koji odgovara opisu. U pitanju je Dragan Lukić i tada se bavio hotelijerstvom. Da li znate ko je on, da li ste ga možda upoznali? Inače u enciklopediji piše, ako sam ja dobro razumeo, da je on bio u Ljotićevcima, a potom je prešao u četnike. Smederevski korpus, ili kako se već to tada zvalo. Unapred hvala na odgovoru.
Да, упознао сам га 1990. у Лондону, када сам први пут био код престолонаследника Александра. Душан и његов брат имали су седам хотела. Посао им је добро ишао, имали су и приватни авион. У то време били су престолонаследникови финансијери, а и раније, можда још од 1960-тих (ако не они, неки други љотићевци).
Иначе су из Марковца код Лапова.
Нису били у четницима, само у љотићевцима.
На мене су оставили добар утисак, вредни и скромни људи, а нису били нападни у вези идеологије. Не верујем да би му се свидели многи неољотићевци. Ипак је он - као и многи други - доста живео на Западу.
Душан је испод сакоа носио оригинални српски сељачки џемпер, на закопчавање, што ми је било симпатично. Мислим да му је исплела сестра, која је живела у Марковцу.

Evo, nikako da Vas pitam i to da li su Lukići živi? Da li možete da mi nađete neki kontakt mejl ili telefon, ili bilo šta drugo, hteo bih da ih kontaktiram. Ako ste u stanju, pošaljite mi kao privatnu poruku. Smile
Hvala unapred.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Немам одавно те контакте, питај неког на Двору.
Одговори

[Слика: 1277417_396669263789814_525659436_o.jpg][Слика: radivoje_kerovic.jpg]

Господине Самарџићу да ли имате неку од ове две слике Радивоја Керовића у већој резолуцији?Ако можете да поставите овде.
Одговори

Немам, а ову другу немам уопште.
Одговори

Милославе, шта мислите о књизи Момчила Спасојевића и Борислава Максимовића "Раде Радић-Истине и лажи" ?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Нисам читао. Јел има на нету?
Одговори

Ја сам и слушао и читао давно да је Младен Стојановић заправо страдао од комуниста после састанка у данашњем Кнежеву почетком 1942. Наиме, на састанку КПЈ шепави Загорац се уплашио за свој положај због Младенове велике популарности у народу па је наредио ликвидацију. После рањавања у борби са четницима, Младена склањају у Јошавку родно село Рада Радића. Прича се да су се заправо Коста Нађ и његови сарадници преобукли у четнике, отишли у Јошавку и убили га у Млинској Ријеци где и данас постоји Младенов споменик.
ДА ЛИ НЕШТО ЗНАТЕ О ОВОЈ ВЕРЗИЈИ ДОГАЂАЈА?

Част ти свака Гацко равно кад си чисто православно Smile
Одговори

Мени се чини да је тачно оно што је Раде Радић рекао на једној конференцији, а то је да су га његови четници ликвидирали, после опоравка од рањавања. Такође да је политика Стојановића била ликвидација српских домаћина - наводи се и неки проценат - ради лакшег завођења комунизма.
Одговори

(29-11-2014, 10:19 AM)Владимир Петровић Пише:  Милославе, што нема Погледа на сајму књига у Нишу? Видим да неки продају Погледове књиге, али само неколико...

Јадају се људи да је сајам прошао катастрофално.

На ком си штанду видио Погледе?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним