Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(13-06-2017, 12:16 AM)Прст_у_ока_латиници Пише:  То бих значило да енглеска обавештајна служба је снадевала КОМУНИСТЕ у 1941
И то је Арчибалд Дунлоп Макензи рекао у свој интервју.....
А оних су знали да ће немци напасти Краљевини још у јесен 1940!
Мислим да то није тачно.
Није довољно да каже један Мекензи и да се нешто сматра као тачно.
Потребни су и други извори.
Одговори

Па Арчибалд Дунлоп Макензи.....је рекао да је ошао у Грчку да организује оружање, што бих се ишло преко Северне Грчке према Југославији....пре него тамо немци стижу, ко се крећу према Југа.
Он је спонтано рекао да је то било за Тито, па преставници су посетили да је Михаиловић, па се извинио и рекао да је Михаиловић.....ти ми саде кажеш да Краљевине Југославије није добила оружање тада......
Тако једино како бих се то могло потражити......ЗАШТО ЕНГЛЕЗИ НИКАД НЕЋЕ ТА АРХИВА ДОСТУПАТИ У ЈАВНОСТИ.....ако су наоружавали КОМУНИСТЕ, још од почетак рата!

Па једино како бих се то могло да се нађе је преко
Грчке Изворе, ако су били обавештени од томе у напред
Грчке бродовске саброчајне изворе, луке
Да та оружање стиже преко Северне Грчке.....оних су морали имати Грчких сарадници
Друге изворе су немачке интелигенције, ако су оних имали систем праћење енглеза
Тако вероватно оних су имали своје људи у лукама пратејући све и свашта у бродског саброчаја
Па немци је одговарало грађански рат у Краљевини Југославије......ако је оружање креће према КОМУНИСТИМА....ко су таде савезници?
Е сад незнаш коју везу је БРОЗ имао са немцима, пре рата, он је сигурно њи имао на почетком рата са издајом Мустафа Голубића

макензи је непријатељ и тачка! Тај болује од амнезије и селективна памћење, за неконстантности..... то је разлог зашто вас питам јели је било која оружање стигло из Грчке Војску Краљевини у 1941 године!
Али овај Арчибалд Дунлоп Макензи, је ту пред пучом, и су знали за немачкој инвазији још у 1940 године.....и њихова посла је била да се саботира било које уговор са немачком што су имала тадашња Краљевина!
Одма одлази кад немци стижу
Он је у египат
Он је саставни део тренирање на Малта.....где се тренира КОМУНИСТЕ
Био је aide-de-camp Краља Петар од фебруар 1943 године, он је заменио Мајор Светислав Вохоска (како пише Јозо Томашевић страна 304), а држао ту позицију до марта 1944.
Он је спијун ко је пратио и одвојио Краља Петра од својих војни саветниви.....оних су били склоњени па разним безвезним пословима по свету.....где нису имали било који утицај.
Битно да се види косу му били Краљеви саветници у Лондон.....и где су били премешћени/уклоњени по свету!
Тако да су енглези имали операције против Краљевске владе у лондон у коме је макензи био учешник!
Е сад није ми јасно што се десило око брака, и зашто се Краљ тако брзо се оженио.....овај макензи каже да је био против њега.....а док зине немужеш да га верујеш.

Е сад мислим да је личност ко пролази испод радар.....
Одговори

Одговори

(14-06-2017, 09:54 AM)ЈВуО-КГ Пише:  

Окачио сам на одговарајућу тему. Овде ће брзо да се загуби.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(14-06-2017, 11:10 AM)Перун Пише:  Окачио сам на одговарајућу тему. Овде ће брзо да се загуби.

Smile

Кез
Одговори

Милославе јели ти знаш нешто од Операције Хидра.....поготово са стране Војске Краљевине?

Милославе јели ти знаш нешто од Операције Хидра.....поготово са стране Војске Краљевине?

И какве су констакте имали енглези и американце са партизане још на почетак рата?
Одговори

Јел Хира беше с мајором Атертоном?
Одговори

Да са О Донован и Пуковник Радоје Недељковић

Мислим да је је наследило Операција Бикова Око што је било око Септ 1941 са Худсон, Мајор Захарија Остојевић и Мајор Мирко Лалатовић

Покушаван да тражим било које међу ратне везе енглеза са КОМУНИСТА/Социјалиста....леве орисантним партије као земља радничка странка......Милан Гравриловић...итд.

Јели се повезају преко тих интенационалне организације између рата.....

На пример базил давидсон је био тотално левичар.....а он је био део Д Секције....и је оперисао у будимпес пре немаца!
Одговори

Није ми познато ништа о тим везама.
Одговори

Hitler's Revolution: Ideology, Social Programs, Foreign Affairs
Richard Tedor
Stafford-Cripps је попсећа Сталин у Јулу месец 1940
И нуди му савез
И да британија ће прихватити совијетску контролу над ДАРДЕНЕЛА, БАЛКАН, и ИСТОЧНА ПОЛСКА

Сталин је осећао да ових преговори бих изазвало, невера код немаца, Сталин је наредио да
Молотов послаље Schulungberg верзије тог говор.
Али хитлер је добио извештај преко рима.
италијански агенти су тајно пратили депесије Милана Гавриловић са Београдом.

Тако је хитлер знао за Сталиново превару!

Паметно бих било да се види сто је буквално Гавриловић писао!
Одговори

(14-06-2017, 09:54 AM)ЈВуО-КГ Пише:  
Милосаве кад помену (не)откуп књига које су издали Погледи од стране Народне библиотеке Србије, баш ме занима јесу ли откупили књигу Николе П. Илића "Колаборација четника са окупаторима и квислинзима у Србији 1941-1944"?
Она са "оргиналном" фотографијом на насловној страни:

Одговори

Откупиле су је библиотеке на југу Србије и Народна библиотека у БГ, то је барем заведено у ''виртуелној библиотеци''. Али мислим да у је откупили сви, а да још није уписано у дигитални регистар.
Да подсетим да су издавачи били Институт за савремену историју и Народни музеј Лесковац, 1996. године. Наше књиге почели су да откупљују 2005. године, углавном по један примерак, и то не сва издања.
Одговори

Хрват, официр, четник, командант бригаде, председник општине у Србији током рата, убијен 45. након покушаја бекства из затвора. Ко је он?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Господине Самарџићу, ово није питање из ДСР али ме занима да ли је "Црна Рука" покушала атентат на регента Александра Карађорђевића ?
Хвала унапред.

П.С. Шта мислите о Васи Казимировићу ?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 11 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним