Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
На том месту није било њихових војника, само та деца, али око КГ, верујем.
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Милсолав желим да питам јели је Војна Безбедности Краљевине Југославије знао унапред да је Немачка напасти Краљевину?
Углед:
1,879
Знали су два дана унапред.
Поруке: 5
Теме: 0
Придружен: Jul 2017
Углед:
0
Postovani gospodine Samardzicu,
Vasa istrazivanja, potkrepljena dokumentima, ucinila je da je istina o Drazi Mihailovicu najzad moze smatrati dokazanom, cak i meni koji poticem iz partizanske porodice, mada sam i ranije, citajuci komunisticku literaturu i iz postenih prica u okviru porodice, znao krucijalne istine, ali ne i detalje.
Imam jedno pitanje pitanje na koje jos nisam nasao odgovor. Kako je moguce da su Kraisnike koji su pobegli u sume od ustaskog noza i sigurno nisu bili komunisti, nego srpski patrioti, organizovali komunisti, a ne cetnici. Mislim da je to najveci poraz cetnika.
Na kraju krajeva, oni su bili i presudan faktor da se u tolikoj meri razvije Titov pokret.
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Па Милославе напад не долази спонтано..... него за њега има припрема и планове.....и за то треба обавештајње......
Шеленбург је имао целу једну поглављу за Ваухник, како се пише био одличан обавештавац.....јели има нешто у његовој књизи? Јели је он радио за енглеза....он је тамо био на обуку? Знам да су немци имали свој агент у министарство странски послова........тај је вероватно одао поруке из Москве што је слао Гавриловић.......тако сам од мисљење да су Немци знали за енглески/совијетски договор...... пре него су потписали било шта....... тако план за напад на СССП па и Краљевине морао бити планирано раније
Овај пред ратним Период, је изузетно мутно....
Совијити у Москви окривљава Симић да наших су били насклоњени енглеза......Тошенко је тражио да заменимо Војни Аташеј......зато су рекли да је радио за енглеза.
Мој питање ко од наших су сарађивали и радили за енглеза?
Углед:
1,879
На енглеском платном списку били су Земљорадничка странка (Гавриловићева) и Народна одбрана и Удружење четника (војвода Бирчанин).
Углед:
0
Hvala.
Ipak tu nedostaje odgovor, zasto su cetnici to dopustili. Ko je od cetnickog rukovodstva bio zaducen za tu regiju. Pretpostavljam da je u to vreme i Draza znao za velike pokolje Srba u Krajini. Neko je za to ipak objektivno odgovoran.
Углед:
1,879
Нису допустили, просто нису успели то да спрече. Раде Радић, на пример, он је тамо био на високом положају.
Да, Дража је знао за покоље чим су почели. Специјално у Крајину послао је негде око 80 официри и подофицира да преузму команду, али половина је изгинула успут од усташа, Немаца и комуниста, а друга половина је стигла прекасно.
Углед:
0
Hvala.
Mislim da ovo pitanje zasluzuje detaljnu obradu i nadam se da ce se neko poput Vas toga i prihvatiti. Posledice su izuzetno znacajne i danas. Setimo se da je Ante Markovic
poceo svoju predizbornu kampanju upravo iz tih krajeva i da nije bilo Srba iz Sarajeva, podrinja i Hercegovine tesko da bi bilo i Republike Srpske.Posledice po Beograd i Srbiju su vec odavno poznate.
Ponovo se zahvaljujem na Vasem angazmanu i molim Vas da se dodatno potrudite da razbijete medijsku blokadu, makar preko tolikih internet televizija.
Поруке: 524
Придружен: May 2017
Углед:
61
Је ли Ђилас икада писао о лијевим скретањима и пасијим гробљима и својој улози у томе?
Поруке: 14,535
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,070
Ђилас је и измислио тај оксиморон " лијева скретања".
Писао је о томе, међу првима, али је своју индивидуалну кривицу увек утапао у заједничку: "... И ту смо ми као партија починили велике грешке."
И тако су они радили иначе. Пасја гробља за њих нису злочини, него грешке и скретања, а четничка убиства тих зликоваца су " тешки четнички злочини који су понекад превазилазили усташе."