Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
Нисам пописивао погинуле у борби ни са једне стране.
У Крагујевцу су убили мислим 2-3 гестаповца. У КГ округу можда 200, не знам тачно. Имам комунистички документ, списак убијених од стране четника у Тополи: 11 особа, од којих се за три не знају имена.
Поруке: 15
Теме: 0
Придружен: Feb 2017
Углед:
0
Да ли постоји пример међу комунистичким злочинима да је убијено неко дете?
Поруке: 14,533
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,068
Има код војводе Ђујића сећање на оне српчиће што су се смрзли, јер су их се комунисти намерно отресли.
То је ближе нашем пријатељу са ником Српска Динара.
Углед:
1,879
Немам појма, ваљда ти знаш?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Оволико четника морало би да дочека цео Немачки батаљон. Да су стварно и Немци били тада у Ужицу то би грађани приметили и о томе би се причало. Иначе, о томе у граду нико није причао све ове године. Чак ни познати комуно-историчари не помињу овај догађај ( или сам ја мање упућен у то што су они својевремено шкрабали ).
Све у свему, Јанковић је прошао кроз Ужице продуживши ка Златибору. Вероватно су Немци у граду оставили само посадну чету која је лако могла бити разоружана. Велика је вероватноћа да су и камиони заплењени у Ужицу.
Овај нижи је Жућо. Са брадом једини домаћински син?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 24-10-2017, 10:55 PM од
Перун.)
Углед:
1,879
Маслар?
Ни ја нисам нигде приметио да комунисти помињу ово. Што значи да им контекст овог догађаја не одговара из неких разлога.
Поруке: 15
Теме: 0
Придружен: Feb 2017
Углед:
0
Да ли су четници ометали немачко хапшење Јевреја, или чак спашавали Јевреје од Немаца? Комуниси се често хвале таквим акцијама.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Жућо је 100%. Е овај други можда и није Радојко Маслар. Претпоставио сам да је он јер је био Милутинов пратилац. Нису ни Дача, Пеливан, Цогољевић,... Реци ко је.
Да није био барјакрар код Бојовића?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 24-10-2017, 10:56 PM од
Перун.)