Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Да ли се зна нешто о учешћу комуниста у нападу на војску КЈ, у КГ, за време Априлског рата?

Један сведок наводи име војника који је тада убијен.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(10-06-2018, 08:25 PM)Перун Пише:  Да ли се зна нешто о учешћу комуниста у нападу на војску КЈ, у КГ, за време Априлског рата?

Да, убили су неколико војника, једног из села Цветојевац код КГ, двојицу из Драгачева. Цитирао сам то негде, мислим у Дражи 1.
Одакле је тај војник?
Одговори

(10-06-2018, 08:46 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(10-06-2018, 08:25 PM)Перун Пише:  Да ли се зна нешто о учешћу комуниста у нападу на војску КЈ, у КГ, за време Априлског рата?

Да, убили су неколико војника, једног из села Цветојевац код КГ, двојицу из Драгачева. Цитирао сам то негде, мислим у Дражи 1.
Одакле је тај војник?

Познато ми је да је писано о томе па питам како бих проверио тачност овог податка.

Према његовим речима, војник се звао Стаменко Цвијовић из околине Ужица.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Одакле је тај војник?

Из Церовца. Пешић.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Да. знам да је нешто на Ц. Smile
Можда ће поручник знати за ове Драгачевце.
Одговори

Наравно да знам, обојица су убијени у Крагујевцу. Нису ми ту папири, па не могу да наведем конкретна имена.
Него, пребаци се на квиз. Имам нека занимљива питања.
Одговори

Милославе, јели постојих детаље/инфомарције око размена заробљеника КОМУНИСТА/ПАРТИЗАНА И НЕМАЦА?
Одговори

Постоје, писао сам о томе у овој књизи:
http://www.pogledi.rs/general-draza-miha...eta-2-tom/
Одговори

Postoji. Po nepotpunim podacima, do kraja rata je razmenjeno oko 1000 Nemaca za oko 1600 partizana, ako se dobro sećam. Za većinu pojedinačnih slučajeva razmene postoje podaci u, vojnom arhivu.
Одговори

(10-06-2018, 10:15 PM)Милослав Самарџић Пише:  Можда ће поручник знати за ове Драгачевце.

И локацију,ако би био љубазан. Да ли је то било код кафане "Шумадија",негде око градског гробља или на неком трећем месту.

Пешић је убијен код кафане "Шумадија" ?
Одговори

И њих двојица су убијена хицима са крова кафане Шумадија. Причало се да је то организовао Шане.
Одговори

(11-06-2018, 09:43 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(10-06-2018, 10:15 PM)Милослав Самарџић Пише:  Можда ће поручник знати за ове Драгачевце.

И локацију,ако би био љубазан. Да ли је то било код кафане "Шумадија",негде око градског гробља или на неком трећем месту.

Шумадија је била на месту данашњег кафеа Марабу.

(10-06-2018, 09:00 PM)Перун Пише:  

Одакле је тај војник?

Познато ми је да је писано о томе па питам како бих проверио тачност овог податка.

Према његовим речима, војник се звао Стаменко Цвијовић из околине Ужица.

Цале Петаковић, кафеџија из Ужица.

(10-06-2018, 10:15 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да. знам да је нешто на Ц. Smile
Можда ће поручник знати за ове Драгачевце.

Драгољуб Милутиновић из с.Живице
Обрад Достанић из с.Турице.
Одговори

(11-06-2018, 10:19 PM)Мића Адмирал Пише:  
(11-06-2018, 09:43 PM)ЈВуО-КГ Пише:  

Шумадија је била на месту данашњег кафеа Марабу.

Знам где је била кафана,можда си ме погрешно схватио. Smile Нисам мислио да је кафана Шумадија код градског гробља, него је било пуцњаве на војску и код Марабуа данашњег и код градског гробља.

Помињасмо једаред и неке саботаже на крагујевачком аеродрому али нисам питао ко их је извршио. Комунисти или неке швабе убачене или неко трећи ?
Одговори

Постоје, писао сам о томе у овој књизи:
http://www.pogledi.rs/general-draza-miha...eta-2-tom/

Британско-совјетски односи и српско питање: промена политике Западних савезника 1943. године,

Postoji. Po nepotpunim podacima, do kraja rata je razmenjeno oko 1000 Nemaca za oko 1600 partizana, ako se dobro sećam. Za većinu pojedinačnih slučajeva razmene postoje podaci u, vojnom arhivu.

Рекао бих да та РАЗМЕНА ВОЈНИКА ЈЕ ПОЧЕО МНОГО РАНИЈЕ, КАО И УГОВОР ИЗМЕЂУ НЕМАЦА И КОМУНИСТА ПАРТИЗАНА У ВЕЗИ РАЗМЕНА!
Јели овај КОМУНИСТА немерно склоњева пажње на томе?

Британско-совјетски односи и српско питање: промена политике Западних савезника 1943. године,

Милославе ја сам одавно од мислење да ниеј никад била промена у енглеској/американског политици на војно обавештајни/геополитичких њиво оних су увек били против Војске Краљевине.

Тако неверујем у било које кртице у СОЕ, Клугман, Макензи,Давидсон, као Бејли су намерно били запосљењих, то је само чишта прашина.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 8 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним