Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Господине Самарџићу,какав је Ваш став о пуковнику Мекдауелу?Да ли је Дражи обећавао неогуће?Зашто савезници напуштају Дражу и окрећу се Титу?
Одговори

Да ли је Сервис Тајне Војног свештене службе имао какав грб или амблем?

Да ли је Сервис Тајне Војнообавештајне службе имао свој грб или амблем?
Одговори

(29-06-2018, 09:31 PM)Mitic Пише:  Гдине Милославе, да ли је 1941. године Гестапо опљачкао стан Драгише Васића у Београду? То је у једној емисији изјавио историчар Милош Тимотијевић

Јесте. Касније и кућу Живка Топаловића. А прво наравно Дражину. Из Дражине су однели чак и метлу.
Одговори

(29-06-2018, 10:00 PM)Перун Пише:  
(29-06-2018, 05:00 PM)Милослав Самарџић Пише:  Сакупио сам архивске ознаке свих четнтичких новина, треба ''само'' да их поручим. То је 100 динара по страни, било да је дигитализовано, или као фото копија. Хтео сам некада да објавим факсимиле тих новина, пробрано, барем 500 страница.

Да ли се и гласила појединих корпуса налазе у истим кутијама са гласилима ВК-нде, или су распоређени са осталом грађом истих?
Не знам, нисам ја тражио ознаке, платио сам некоме да нађе. Колико се сећам, то је разбацано по свим кутијама, у срвари сигурнижо није на једном месту. Овај спусак ознака је вема дугачак.
Одговори

(06-07-2018, 12:37 PM)Mladi Četnik Пише:  Господине Самарџићу,какав је Ваш став о пуковнику Мекдауелу?Да ли је Дражи обећавао неогуће?Зашто савезници напуштају Дражу и окрећу се Титу?
Није, када је дошао била је таква ситуација. Али ускоро је Црвена армија неочекивано упала у Србију. У том моменту, била је на западу више него на главном правцу. Тада сд све мења, Черчил хитно одлази у Москву да спасава шта се спасти може. А то је Грчка.
Одговори

(06-07-2018, 10:10 PM)Болстон Пише:  Да ли је Сервис Тајне Војног свештене службе имао какав грб или амблем?

Да ли је Сервис Тајне Војнообавештајне службе имао свој грб или амблем?

Није ми познато.
Одговори

Господине Милославе,да ли је у току рата постојала могућност да се западни савезници искрцају на Јадрану,и тако потпомогну четнике?Зашто западни савезници нису снабдевали четнике оружјем,онолико колико су касније комунисте?
Одговори

Постојала је, то је био британски план до маја 1943. Али на Трећој вашингтонској конференцији Американци нису прихватили тај план. Да јесу, комунисте не би ни снабдевали.
Одговори

Питање за Милослава
Можете ли ми рећи нешто више о Ради Кордићу аутор књиге Кроз рат са Дражом.Ја само знам да је био у групи од 26 официра на Равној Гори и више ништа.?
Одговори

(15-07-2018, 05:11 PM)Болстон Пише:  Питање за Милослава
Можете ли ми рећи нешто више о Ради Кордићу аутор књиге Кроз рат са Дражом.Ја само знам да је био у групи од 26 официра на Равној Гори и више ништа.?

Ниси навео тачно име !
Одговори

Никола Кордић, најбоље да прочиташ његову књигу.
Одговори

Тако је погрешио сам име сетих се јуче после подне кад сам размишљао о питању помешао сам га са војводом Радом Кордом.Почетак презимена им је исти. Немам нажалост књигу а ни новца имам друге издатке не сумњам да је одлична
Одговори

Милославе, да ли си икада сањао да ће Небојша Крстић познатији као Крле имати ставове као да је прочитао све твоје књиге? SmileSmileSmile
Одговори

(17-07-2018, 09:27 PM)Бенито Пише:  Милославе, да ли си икада сањао да ће Небојша Крстић познатији као Крле имати ставове као да је прочитао све твоје књиге? SmileSmileSmile
Јел има неки линк?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним