06-07-2018, 12:37 PM
Господине Самарџићу,какав је Ваш став о пуковнику Мекдауелу?Да ли је Дражи обећавао неогуће?Зашто савезници напуштају Дражу и окрећу се Титу?
(29-06-2018, 10:00 PM)Перун Пише:Не знам, нисам ја тражио ознаке, платио сам некоме да нађе. Колико се сећам, то је разбацано по свим кутијама, у срвари сигурнижо није на једном месту. Овај спусак ознака је вема дугачак.(29-06-2018, 05:00 PM)Милослав Самарџић Пише: Сакупио сам архивске ознаке свих четнтичких новина, треба ''само'' да их поручим. То је 100 динара по страни, било да је дигитализовано, или као фото копија. Хтео сам некада да објавим факсимиле тих новина, пробрано, барем 500 страница.
Да ли се и гласила појединих корпуса налазе у истим кутијама са гласилима ВК-нде, или су распоређени са осталом грађом истих?
(06-07-2018, 12:37 PM)Mladi Četnik Пише: Господине Самарџићу,какав је Ваш став о пуковнику Мекдауелу?Да ли је Дражи обећавао неогуће?Зашто савезници напуштају Дражу и окрећу се Титу?Није, када је дошао била је таква ситуација. Али ускоро је Црвена армија неочекивано упала у Србију. У том моменту, била је на западу више него на главном правцу. Тада сд све мења, Черчил хитно одлази у Москву да спасава шта се спасти може. А то је Грчка.