Поруке: 252
Теме: 0
Придружен: Aug 2013
Углед:
23
Лука иди на најлепше четничке слике. Велина на снегу је из Пецке и јадрани су испред цркве у Пецкој. Имаш ли ти слика? Ако није од којих си?Ко ти је деда? Ја ћу га знати?
Поруке: 252
Углед:
23
Николај, хвала ову слику имам.
Поруке: 496
Теме: 40
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Чији су ово ?
![[Слика: 2121jpgsm7.jpg]](http://img187.imageshack.us/img187/8002/2121jpgsm7.jpg)
[/align]
Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
Група Ђујићевих и херцеговачких четника, са др. Вељком Чворком, у зиму 1942/1943. године.
Поруке: 571
Теме: 17
Углед:
62
Дреновић је пре рата био резервни официр Краљевине Југославије тако стоји у биографији и учитељ локални.Побогу, зар мислите да неко ко је завршио курс резервног официра може да командује трупама у борби и да се изједначи са активним војним лицима?Није исто.Никад не могу у исту раван ставити рецимо Драгослава Рачића, питомца војне академије, активно војно лице са курсистиима уз поштовање, није исто.Титула војводе је више украс за локалне потребштине и одаје утисак одважности, још кад се титула стекне на фронту а не закљичивањам споразума са усташама онда има смисао.
Које је то војничке способности испољио Урош Дреновић у борби?Цените мало више официре од локалних сеоских, ограничених вођа.Упоредите пут ратни пут корпуса Драгослава Рачића, неко је по врлетима и босанским вукојебинама са војском прелазио божије и козије стазе и тукао усташе и комунисте, а неко се сликао са усташама у хотелу а при томе не водећи рачуна како фотографија може да има негативан утицај за покрет, а шта зна сеоски локалац, њему је рат само испред села, а глобално ма то је хајванисање и више политика.Знали комунисти шта је пропаганда слика дошла ко кец на десетку.
(Последња измена: 29-08-2013, 10:19 AM од
Капетан.)
Поруке: 31
Углед:
0
Да ли је неко одговарао за убиство Кондора и ону освету Ајдачића?
Поруке: 16,985
Теме: 632
Углед:
1,870
Настојао је да смири страсти, спречио је Кондорове да се свете. Јесте гадна ствар.