Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Десет разлога за монархију

(29-11-2014, 05:07 PM)Pavle Пише:  Нема доказа за то да је Петар дозволио да побију Александра и Драгу.

Како мислиш незаконито? Наследника Обреновића није било, он је легитимни наследник престола био. На власт су га довели официри (и политичари) који га нису ни пуштали из својих канџи никада.
Рат са Аустријом и Немачком није желео Петар, него га је желела Аустрија и Немачка. А и народ у земљи, који је желео ослобођење.
Да их нису скинули официри Аустрија би добила све што јој падне на памет, па би их већ неко склонио са власти. То је било неминовно да се деси.

Нису убијени само Краљ Александар и Драга, већ преко стотину ширих чланова породице Обреновић, у дивљачком пиру крвавог затирања својих противника, обичаја које су понели из своје шиптарско-црногорске постојбине.

Мислим незаконито јер Петра за Краља није "изабрала" законски изабрана скупштина, која је пре тога распуштена, већ нова, састављена "с коца и конопца", само да би озваничила новопостављеног Краља. Цитирао сам на претходној страни да је на парламентарним изборима само неколико дана пред атентат кандидат Краља Александра добио потпуну већину.

(29-11-2014, 05:16 PM)Владимир Петровић Пише:  ... а за ове изнете ставове, Ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић је стрељао...

По аманету Краља Петра II Карађорђевића „Погледи“ су одликовани Орденом Ратног Крста – споменице 1941-1945.

Најтежи и најстрашнији ударац нанео нам је Краљ, чијим смо се именом заклињали. Бог и народ нека му суде. Краљев поступак раван злочину, према српском народу нарочито. --Ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић

(29-11-2014, 04:12 PM)Pavle Пише:  По мени, не можеш кривити Карађорђевиће што је свака кућа била завијена у црно јер се Јужна србија морала вратити нама.

Ко им је створио и устројио војску за ослобођење Јужне Србије у два Српско-Турска рата, него Обреновићи?

На страну то што је то "враћање" била чиста грешка.

Написах већ једном, у време Милоша смо били нико и ништа, нација заборављена под вековним ропством, па устадосмо из јарма и утемељисмо државу а Петар и његови наследници су све то прокоцкали ратовима у жељи да буду господари Балкана.

(29-11-2014, 05:19 PM)Pavle Пише:  
(29-11-2014, 05:16 PM)Владимир Петровић Пише:  ... а за ове изнете ставове, Ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић је стрељао...

Дража би дочекао да га ЊКВ хапси због ратних злочина, и шаље у Хаг вероватно. Пошто је и хапшење Ђенерала Младића прошло уз честитке ЊКВ. Хипотетички речено.

Хипотетички?

http://www.vaseljenska.com/politika/kara...u-mladica/

Не мора да га хапси, довољно је да га се одрекне преко радија, попут свог оца Rolleyes

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

И Обреновићи су дошли на власт као и Карађорђевићи, убиством. Морала је да падне Карађорђева глава да би Обреновић сео на престо, тако је било и са Петром 1, с тим што стварно нема доказа да је он знао или био умешан у убиство Александра и Драге. Први пут чујем и да је убијено за његово време "стотину чланова" фамилије Обреновић, то је обично претеривање.

Исто тако, смешно је да ако неко није монархиста, он је "анархиста". Републиканство је потпуно легитимна политичка идеја. САД су од старта република, никад није било анархије тамо.
Одговори

Принц Александар док смо ми бранили родна огњишта је тражио југословенску круну и говорио како РСК треба да буде део Хрватске под аутономијом а Хрватска део Краљевине Југославије, ето му сада Хрвати па нек њима буде Краљ нама он не треба!

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(29-11-2014, 05:24 PM)Громовник Пише:  
(29-11-2014, 05:07 PM)Pavle Пише:  Дража би дочекао да га ЊКВ хапси због ратних злочина, и шаље у Хаг вероватно. Пошто је и хапшење Ђенерала Младића прошло уз честитке ЊКВ. Хипотетички речено.

Хипотетички?

http://www.vaseljenska.com/politika/kara...u-mladica/

Не мора да га хапси, довољно је да га се одрекне преко радија, попут свог оца Rolleyes

Хипотетички сам мислио на Дражу и Александра Другог. Него сам се погрешно изразио, није то трбало ићи на крај реченице.

На то сам и мислио. Срамота је то што је урадио, велика.
Одговори

[Слика: Beckovic-4.jpg]
Одговори

Бесан И Черчил И Хитлер и Стаљин би у Југославију поставили на власт и Исламску државу само да не буде "великосрпске хегемоније".
Одговори

(05-12-2014, 08:22 AM)Владимир Петровић Пише:  [Слика: Beckovic-4.jpg]

Дакле по твом мишљењу је република комунистичка творевина?
Одговори

У Србији дефинитивно јесте.

Одговори

(06-12-2014, 06:08 PM)Громовник Пише:  У Србији дефинитивно јесте.

Слажем се, али не слажем се у закључку да би монархија с Александром Карађорђевићем на челу била боља солуција.
Одговори

Ни ја.

Одговори

(29-11-2014, 04:57 PM)Громовник Пише:  Легионар Петар Карађорђевић, који је од лутања белим светом Српски знао слично као и овај његов данашњи наследник

Цитат:После месеци константних напада далеко јачих Аустроугара, српска војска се нашла на корак од краха – без хране, одеће и обуће, са мало муниције и, што је најгоре, слабог морала. Аустроугари су стигли до Колубаре, на бечком дрвору већ се славила победа, а светски медији јављали су о пропасти Србије.

А онда је пред Колубарску битку, остарели краљ Петар са оба своја сина сишао у ров. Забележено је да је ово говор који је одржао исцрпљеној и уморној војсци:

„Децо моја!

Ви сте се заклели да браните отаџбину и свога Краља, али ја вас разрешавам заклетве дате мени, јер животи, и ваши и мој, припадају само Србији за коју морамо сада победити или умрети!

Ја сам дошао међу вас да је, са онима који хоће да се боре за њену слободу, одбранимо или погинемо!

Сад је дошло време да ми бранимо своју земљу, њиве, огњишта. Међу вама има и оних који су посустали и зато сваки онај који не може, нека слободно одложи оружје и нека се врати кући, ја му праштам.

Остали, напред!”

Речи народног „краља Пере” одзвањале су много шире од блатњавог рова. И, као у бајци, учиниле су немогуће!

Ко није знао српски???? Баја
Одговори

ЗАШТО УСТАВНА ПАРЛАМЕНТАРНА МОНАРХИЈА?

Седам разлога за Круну

-Прво: У току своје историје уназад једанаест векова Србија је била Монархија. Почев од Вишеславића, па Немањића , Србија је на свом челу имала Монарха у виду великог жупана, краља, цара, књаза и опет краља, што је и створило једну дуговечну традицију. Круну је Србија губила само у време турског ропства и комунистичке диктатуре.

-Друго: Србија је досегла врхунце европске уставности и демократије под монархијом. Монархијски устави из 1888. и 1903. спадају у најдемократскије уставе тог доба. Успостављањем Монархије Србија би обновила своју уставност, утрла пут оживљавању демократске традиције и сврстала себе у ред напредних парламентарних Монархија Европе.

-Треће: У условима погубног наслеђа комунистичког режима тј. уназађене политичке културе и традиције демократског живота, као и вишедеценијске антимонархистичке индоктринације, успостављање Уставне парламентарне Монархије је залог обнављања демократског политичког живота и демократских институција . Ограничена власт Монарха у духу и по правилима уставне парламентарне Монархије, неспорни високи ауторитет Монарха као симбола јединства и трајности државе леже у темељима ове залоге.

-Четврто: Успостављање уставне парламентарне монархије, као супротности тоталитарном комунистичком режиму значило би тренутни раскид са бившим комунистичким режимом и коначно затирање свих његових трагова у чему лежи услов за свеколико оздрављење друштва, у првом тренутку, моралном и духовном.

-Пето: Успостављање уставне парламентарне Монархије би неминовно довело до враћања међународног угледа Србије које је она имала било као самостална држава , било у оквиру Краљевине СХС и Краљевине Југославије. Са оваквим уређењем Србија би повратила изгубљено пријатељство многих демократских земаља а пре свега европских монархија , што би отворило пут успешној привредној и свакој другој сарадњи.

-Шесто: Повратком монархије у Србију, остварили би се услови за бржи економски развој и просперитет нашег друштва, што би резултирало повећањем животног стандарда наших грађана и побољшањем квалитета живота.

-Седмо: Успостављање уставне парламентарне Монархије би значило и исправљање историјске неправде нанете Србији и српском народу чином нелегитимног укидања Монархије.

http://kraljevinasrbija.com/zasto-ustavn...a/?lang=sr
Одговори

Ипак морам напоменути, да се не би разумели погрешно, ја нисам противник монархије. Мада данас не видим сврху тога у Србији. Ем је данашњи престолонаследник мутав, ем Србија има пречих проблема. А треба узети у обзир да краљ у парламентарној монархији има пре свега репрезентативну функцију. С тим у вези ти сигурно не знаш да би нам се свима знатно повећао порез у случају да се уведе парламентарна монархија, а ја да плаћам нечије појављивање по белосветској жутој штампи, не пада ми на памет.
Одговори

Па ти ионако живиш у Немачкој, тако да не знам шта би то плаћао Јок

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним