(22-07-2016, 02:27 PM)ЈУГОСЛОВЕНСТВОјеНајвећеЗЛО Пише: (18-07-2016, 08:19 PM)Ројалист Пише: Краљева непосредна власт је уведена много после краја Првог светског рата и резултат је комунистичког тероризма!!!
Велике силе и тајна удружења су много више урадиле да се не створи Велика Србија, него Краљ. А да није требао по цену живота да на то пристане касније је и Краљ видео и планирао ампутацију Хрвата и Словенаца.
Србијом је доминирала Радикална странка Николе Пашића. Велики Баја био је политичка громада не само у земљи, већ и шире, јер је за собом имао огромно искуство политичке борбе, али и владања. Његова странка била је пионир политичког деловања познатог као популизам - метода који и данас доминира у Србији. Тада је исти био макијавелистичко средство да се купи подршка огромног бирачког тела (Србија је имала либералан приступ праву гласа у то време (жене ипак нису могле да гласају). Већина становништва није знала да чита и пише, па је њиховее гласове најлакше било купити великим речима, обећањима, митом, повлађивањем ниским страстима). Зато критички поглед на начин конструисања нове државе у Србији није успео да се помоли.
Kраљ је био Југословен и он је једини крив ! Чак је Србима забранио да се изјашњавају на попису као Срби
Срби се нису одрекли суверенитета у Краљевини Југославији.
У Краљевини Југославији Срби су били већина у шест од девет бановина.
У Краљевини би „косовски проблем“ био решен. ( Пописи становништва на Космету – Срби: 1921. 26%, 1931. 27%, 1939. 34%). ИТД.
На крају, по ко зна који пут да поновимо, намера краља Александра је била 1928. Да ампутира Словеначку и Хрватску.
Овако је то било:
Неочекивано, Прибићевић је био позван из двора, на аудицију код краља Александра.
Ево како је Прибићевић описао тај сусрет:
"...Краљ ми је понудио да седнем, и кад је и сам сео, почео је читати неку изјаву написану на плавом папиру. Моје изненађење се повећало и нагло сам упитао краља: 'Ви ми нешто читате? Изненађен сам овим обликом који има изглед ултимативног саопштења. Мислио сам да сте ме позвали на
разговор.'
"Тада краљ стави папир у џеп и поче осионим и испрекиданим гласом:
"Хтео сам прочитати, да буде јасније. Али могу вам и рећи, господине Прибићевићу. Чини ми се да г. Радић одлази сутра у Загреб. Молим вас, предајте му моју поруку да сутра у Загребу може прогласити расцеп. Ми више не можемо остати заједно с Хрватима. Не желим никакав рат са Хрватима. Будући да не можемо остати заједно, боље је да се раздвојимо. Боље се растати у миру, као Шведска и Норвешка. Ако Радић прихвати мој предлог, сутра може прогласити отцепљење. Ми ћемо отуда повући наше трупе, а оставићемо тамо само неколико јединица на граници, да се не може рећи како смо те крајеве оставили Талијанима. Па кад буде уређена народна одбрана, повући ћемо и те јединице."
Краљ Александар тражио само српску државу још 1928.!!!!!
Кад је Краљ Александар предложио српским парламентарцима 1928 да се са Хрватима више не може и да стално отежавају рад, развој и доношења одлука у парламенту, и да Србија треба да има своју државу по границама Карлобаг-Карловац-Огулин-Сисак-Вировитица , српски парламентарци из готово свих политичких партија (Нап: Изузев "србијанских") су напали Краља и изјављивали како он ‘’уништава’’ ‘’братски’’ савез јужнословенских народа и Версајску државу. Говорили су тада да се Краљ не меша у та питања и да гледа своја посла а најбучнији међу њима је био српски парламентарац из демократске странке Светозар Прибићевић :
... први човек Самосталне демократске странке Светозар Прибићевић, у разговору с краљем Александром 1928. године, спречио ампутацију делова Хрватске (приближно на линији Карлобаг-Карловац-Огулин-Сисак-Вировитица), аргументом који је до данас постао кредо политике Србије:
"Величанство", Прибићевић је рекао, "ви бисте били први владар у историји који покушава да смањи, уместо да гледа како да повећа своју државу!"
На крају су усташе и бугараши убили краља Александра. Што би га убили, да им је ишао на руку? Али то није релевантна историјска чињеница за наше дичне познаваоце историје, и још дичније патриоте.
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞