Поруке: 4,461
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
672
На страну троловање Српског четника, али зна ли неко одакле је уопште потекла та информација да је на слици Дреновић? Ни овај десно са гитаром, ни овај лево са кићанком не личе на њега, ко зна о коме је реч ту.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
(Последња измена: 12-05-2019, 07:35 PM од
Николај.)
Поруке: 4,461
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
672
(12-05-2019, 08:53 PM)Милослав Самарџић Пише: Потекла је из старих комунистичких књига. Ја сам је прихватио јер је Дреновић, као делегат Босанских четничких одреда, заиста одлазио 1942. у Бањалуку, на преговоре да представницима НДХ.
Али што кажеш ово није Дреновић
Обашка, што не знамо ни да ли је ово уопште сликано у Бањалуци, може да буде било која кафана и било где.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 1,145
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
725
Нисам сигуран да су оно четници.
Поруке: 6,671
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,685
Негде сам прочитао да су такве капе са кићанком носили Пећанчеви четници, али то треба проверити. Онај ко се разуме у војне ознаке и униформе, сигурно зна шта су све носили Пећанчеви четници.
И гдин Милослав је рекао да се на слици не налазе домобрани. Онда је могуће да је овај са кићанком Пећанчев четник
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
612
Обучени су као четници а да ли су прави четници ,ко то зна.Мени је та слика одувек била сумњива!Баш чудни неки четници....