Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Пропаганда против четника

Јесте ли чули за извесног Војислава Рајичића званог Пожаревац?
Одговори

Прочитао сам књигу о њему али комунистичку па не знам колико је тачна а помињали су га Милослав и Ватра.
Одговори

Оно за клање пилота нема никакве потврде да се и десило, а лик је изгледа био психијатријски случај.
Одговори

Марио, да ли знаш нешто о овоме? Нашао сам на Фејсбук страници оног твог удружења.
[Слика: 19577434_1111873758914108_79161731228198...e=5F0FE8C8]
Одговори

Брат и војвода Илија Миловановић II Пећанац, унук војводе Косте Миловановића Пећанца је преузео команду СЧ, документ је валидан, звање је доделио покојни војвода Фрушкогорски Александар К. Јанковић 2017. године на Видовдан!
Одговори

Извини, али како овај документ може бити валидан? Због којих заслуга је постао четнички војвода, и како је то могуће када само војне војводе добијају чинове по заслузи? Мени је деловало као нека шала, али волео бих да се разјасни.
Одговори

(10-06-2020, 07:01 PM)ватхра Пише:  Оно за клање пилота нема никакве потврде да се и десило, а лик је изгледа био психијатријски случај.

Њему је било свеједно у којој се војсци налази прво је био у партизанима па у љотићевцима и на крају у четницима.
Одговори

(17-06-2020, 06:12 PM)ОРЈУНА Пише:  Извини, али како овај документ може бити валидан? Због којих заслуга је постао четнички војвода, и како је то могуће када само војне војводе добијају чинове по заслузи? Мени је деловало као нека шала, али волео бих да се разјасни.

Има доста тога што се не дели по интернету Smile А то су заслуге које има брат и војвода Илија. А то за војне војводе...Изгледа да ниси компетентан за разговор у вези тога Smile
Одговори

Добро, реци ми које заслуге има. Чуо сам за њега и раније, па сам мало истраживао и ништа нисам нашао. Да ли је упознао покојног војводу Јанковића? Колико људи га признаје за команданта?
Одговори

Као прво. Не знам због чега си тему покренуо у овом топику.
Као друго. НЕЋЕШ сазнати...
Као треће. Како је могао добити чин војводе, ако није познавао војводу Фрушкогорског?
Као четврто. Довољно
Одговори

(17-06-2020, 12:29 PM)Филип Ђукић Пише:  Марио, да ли знаш нешто о овоме? Нашао сам на Фејсбук страници оног твог удружења.
[Слика: 19577434_1111873758914108_79161731228198...e=5F0FE8C8]

Стварно мало личи на Пећанца из предратних дана.
Иначе, покојни Александар Јанковић имао је право да поставља војводе. Њему као припаднику четничког-равногорског покрета, тачније сараднику и илегалцу није одузет нити чин (био је ваздухопловни наредник), нити звање. Није ни Омиљену Милићу, али је он прича за себе. И још многима, али је Александар највише поживео.
Одговори

(17-06-2020, 07:01 PM)Mario Пише:  Као прво. Не знам због чега си тему покренуо у овом топику.
Као друго. НЕЋЕШ сазнати...
Као треће. Како је могао добити чин војводе, ако није познавао војводу Фрушкогорског?
Као четврто. Довољно

Нисам ја покренуо тему. То питај Филипа. Пошто нећу сазнати, све више увиђам да су у праву они који тврде да је војводски чин обесмишљен.

Унук се кити дединим перјем.
Одговори

Тему сам отворио овде зато што се сећам да је Марио неку од последњих порука оставио баш овде. Нисам знао где још, па ме је мрзело да тражим. Зар Пећанчеву децу нису стрељали комунисти?
Одговори

“Draža je i dalje živ, Tito ga povremeno posećuje…”: Propagandni rat koji je trajao godinama posle Drugog svetskog rata

Partizani su vodili propagandni rat protiv Mihailovića u Moskvi, Londonu, Vašingtonu i kod stranih obaveštajaca tokom rata, a to su nastavili i kasnije, kada je Mihailović bio streljan. To se vidi iz najmanje dva izvora. Jedan je Vladimir Dedijer u knjizi “Novi prilozi za biografiju Josipa Broza Tita“, a drugi je dokument CIA poslat iz Beograda 1949. godine koji prenosimo integralno:

“Tokom prvih nekoliko dana oktobra 1949, jugoslovensko ministarstvo propagande je pokrenulo kampanju širenja glasina samo u Srbiji. Glasina je ta da je general Draža Mihailović i dalje živ i da stanuje u punom komforu u tvrđavi u kojoj je zabranjen ulaz. Dalje, govori se da maršal Tito povremeno posećuje Mihailovića.”

https://www.nedeljnik.rs/draza-je-i-dalj...nedeljnik/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним