Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Пропаганда против четника

Јесу га убили, али убијен је као комуниста, а не зато што је био песник, како они воле да представе ствар. Зато увек нагласе "Четници убили песника..."

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Четници убили доктора правних наука Анту Павелића...

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Верзија 1: погинуо у борби против четника
Верзија 2: стрељан од четника као ратни заробљеник
Доказ верзије 1: сумња
Доказ верзије 2: искази првобораца, учесника и преживелих бораца Сутјеске
Контрадоказ верзије 2: не постоји (народни непријатељи у тоталитарном систему не могу бити сведоци историје)
Закључак: замагљена слика
Наука: озбиљно трпи
Одговори

Постоји низ сличних примера, попут: Милана Бате Јанковића, Веселина Маслеше и слично, где комунисти после рата нису могли да утврде ко је конкретно ликвидирао те комунисте. Зато су то обилато користили при сатанизацији свих четника који су се налазили на том географском подручју.
Тако је Милка Минић, девојачко Јанковић, оптужила низ четника да су "заклали Бату Јанковића" и пресудно утицала да најмање десетак четника после рата буду због те неосноване оптужбе буду убијени.
Исти случај је са четником Бором Благојевићем, емигрантом кога је савезна УДБА ликвидирала у Бриселу, претходно га оптуживши да је "заклао песника Ивана Горана Ковачића и доктора Симу Милошевића"...
У суштини, комунисте није никада ни интересовала историја, нити шта се десило. Њих је само власт занимала и тако су се и понашали.
Одговори

Значи, ово је верзија 3: убијен од четника.
Одговори

Чуо сам верзију да је ИГК преминуо од туберкулозе. Још пре рата је био слабог здравља, а након пакла Сутјеске није могао да преживи. За Симу Милошевића сам чуо да је преминуо од последица тешког рањавања на Сутјесци. Само се можемо сложити да наука озбиљно трпи.
Одговори

[Слика: FB-IMG-1610879750759.jpg][/url][/img]
Одговори

Нисам знао где да ставим ову фотографију. Јесте ли је виђали раније? У последње време је користе неокомунисти.
Одговори

https://www.knjizara.com/Mijajlova-jama-...ica-159081

(17-01-2021, 12:43 PM)Српска четничка команда Пише:  [Слика: FB-IMG-1610879750759.jpg][/url][/img]

Иначе, на овој слици су само усташе. Накнадно сам сазнао да су имали обичај да се прерушавају у четнике како би ослабили српски отпор.
Одговори

Господине Самарџићу, видим да сте члан ове групе. На објави о нападу четника на Јасеновац, одговорио вам је лично Милан Радановић (потписан је под псеудонимом Milan Hrast, из неког разлога). Јадничак се цело време трудио да докаже да Немци мисле на партизане када говоре о четницима. Ево шта је сада објавио.
https://www.facebook.com/groups/53415043...567012625/
Одговори

И усташе у Лици су "грешком" извјештавал да у их Србу 27.07.1941. напали четници.

Неком Нијемцу из Хамбурга може да се деси да помијеша четнике и партизане, али Хрватима из Лике!
Одговори

(12-02-2021, 01:45 PM)Антитоталитаран Пише:  Господине Самарџићу, видим да сте члан ове групе. На објави о нападу четника на Јасеновац, одговорио вам је лично Милан Радановић (потписан је под псеудонимом Milan Hrast, из неког разлога). Јадничак се цело време трудио да докаже да Немци мисле на партизане када говоре о четницима. Ево шта је сада објавио.

Како знаш да је то Радановић?
Видео сам. Не може се оволико закључака извести из једног документа, чак и да знамо да је аутентичан. Обратно, треба много докумената, са разних страна, а онда може и без закључка; читаоци ће смо закључити.
Одговори

(12-02-2021, 06:17 PM)posmatrač Пише:  И усташе у Лици су "грешком" извјештавал да у их Србу 27.07.1941. напали четници.

Неком Нијемцу из Хамбурга може да се деси да помијеша четнике и партизане, али Хрватима из Лике!

И на Озрену су тако грешили, па су после рата комунисти исправљали те грешке у документима...
Одговори

(12-02-2021, 07:35 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(12-02-2021, 01:45 PM)Антитоталитаран Пише:  Господине Самарџићу, видим да сте члан ове групе. На објави о нападу четника на Јасеновац, одговорио вам је лично Милан Радановић (потписан је под псеудонимом Milan Hrast, из неког разлога). Јадничак се цело време трудио да докаже да Немци мисле на партизане када говоре о четницима. Ево шта је сада објавио.

Како знаш да је то Радановић?
Видео сам. Не може се оволико закључака извести из једног документа, чак и да знамо да је аутентичан. Обратно, треба много докумената, са разних страна, а онда може и без закључка; читаоци ће смо закључити.

Тако се потписује на Зуму.
[Слика: FB-IMG-1613153988546.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним