Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Пропаганда против четника

(03-04-2021, 06:10 PM)Антитоталитаран Пише:  Не знам одакле њима ти факсимили докумената. Њих користе људи који немају везе са историјском науком, нити су било шта објавили на тему историје. Зна ли неко какве су ово фотографије? Не виде се најбоље.
[Слика: 121225411-2802454046746583-2729157698581.webp]gas stations that sell diesel near me

Битка на Неретви, има овде:
https://www.youtube.com/watch?v=9M8VywmJq1o&t=4900s
Одговори

Хвала
Одговори

Izveštaj nemačke komande od 11. februara 1944. godine, pred veliku operaciju “Hajka“ protiv Kalabićeve garde i drugih Dražinih jedinica u Srbiji:

“Pokušaj pridobijanja DM pokreta za zajedničku borbu protiv komunista smatra se neuspelim, jer su DM pripadnici iskoristili priliku da ojačaju svoju organizaciju kako bi još energičnije krenuli u borbu protiv okupacionih snaga.“

(Toliko o Kalabićevoj „saradnji sa Nemcima“, tako je dobro sarađivao s njima da su ubrzo poslali na njega 10.000 vojnika.)

Ovo je čitav tekst tog poverljivog izveštaja generala Hansa Felbera, komandanta jugoistočnog sektora (svih nemačkih jedinica u Srbiji, Hrvatskoj i Grčkoj) za višeg SS vođu i šefa policije Augusta Maisnera (Meyszner), 11. februara 1944. godine:

“Pokušaj pridobijanja DM pokreta za zajedničku borbu protiv komunista smatra se neuspelim, jer su DM pripadnici iskoristili priliku da ojačaju svoju organizaciju kako bi još energičnije krenuli u borbu protiv okupacionih snaga. Ovaj nas zaključak prisiljava da nastavimo borbu protiv ovog pobunjeničkog pokreta, gde god četnici ne učestvuju aktivno u borbi protiv komunista ili nastavljaju borbu protiv nemačke okupacione vlasti ili njenih saveznika. Zato je potrebno da se sve srpske legalne [borbene] formacije jasno svrstaju u front protiv D.M.

Postalo je poznato da se u zadnjih nekoliko nedelja [Nedićeva] Srpska državna straža približila pokretu DM. Molim da se Srpska državna straža, posebno njeno vođstvo, obavesti o teškim posledicama koje to za njih povlači; treba ih obavestiti da su D.M. i većina njegovih podređenih zloupotrebili dogovore s Nemcima za jačanje vlastite organizacije kako bi se na proleće ponovo borili protiv okupacionih snaga. To znači da bi Srbija najkasnije do kraja zime postala mesto teških borbi. Najveći stradalnik bi tada bio srpski narod. Potrebno je da vođstvo Srpske državne straže odmah odredi jasan front protiv DM pokreta i u tom pravcu utiče na svoje ljude. U suprotnom, vođe će morati da budu zamenjeni drugima.“

Izvor: National Archive Washington, T501 roll 256, frame 54 (T501-r256-f54)

(DELITE DALJE)

[Слика: 982.jpg]
Одговори

С тим што су споразуме који се помињу Немци измислили. Они су на неко време прогласило једнострано примирје и то су четници искористили.
Одговори

Скојевац
https://preokret.info/index.php/2020/07/...esmislene/
Одговори

Нисам знао да су Радановић и Хоаре у лошим односима. У последње време комунисти баш потенцирају наводну сарадњу четника са Ханџар дивизијом. Хоћете ли направити неку емисију на Јутјубу или објавити неки текст о борбама између њих.
Одговори

(08-04-2021, 08:33 PM)Милослав Самарџић Пише:  С тим што су споразуме који се помињу Немци измислили. Они су на неко време прогласило једнострано примирје и то су четници искористили.

Већ смо на квизу размотрили зашто су пристајали на та примирја. Зато што је Краљевина Југославија потписала званични протокол о прогону нацистичких ратних злочинаца и то је одзвањало преко радија.
Одговори

Жесток комунистички сајт.
http://www.dokumentarneistine.com/?m=1
Одговори

(17-04-2021, 03:00 PM)Антитоталитаран Пише:  Жесток комунистички сајт.
http://www.dokumentarneistine.com/?m=1

Немој да мислиш да ти ја нешто наређујем и да те у било ком смислу ограничавам. Прво јер сам небитан, а друго ово је демократски сајт на ком свако има право да пише шта хоће док год тим својим писањем не вређа. Наравно да ти овим никог невређаш, али... ако си већ Антитоталитаран онда ове комунистичке небулозе не треба ни читати а поготово их не треба ширити. Ево ја сам се упецао и кликнуо. Истог тренутка сам зажалио. Али тамо негде је неко прокњижио да "ово горе", не знам како да га назовем а да будем пристојан, има још један преглед.
А приметио сам да ти није први пут да поделиш неку неотитоистичку пропаганду. Да ти не извлачим сад постове и тражим по историји.
Мој добронамеран савет је да не контаминираш форум плитком титоистичком псеудо апологетиком.
Укратко, "не дирај г*вна да даље смрде" што би код мене рекли.
Одговори

Написао сам подужи одговор, али није објављен. У сваком случају, хвала на савету. Тема се зове Пропаганда против четника, па мислим да нисам поставио линк на погрешно место. Ако сазнамо одакле се комунисти образују, само тако можемо да им разбијемо тактику. Просто, овако губимо информативни рат. Ако некоме ово смета, онда више нећу постављати.
Одговори

Како није објављен?
Одговори

(17-04-2021, 05:57 PM)Милослав Самарџић Пише:  Како није објављен?

Писало је да је сајт угашен. Можда неко хоће да обори форум.
Одговори

Zna li se odakle je ovaj navodni četnički antisemitski pamflet? Citira ga autor WW2 na youtube u komentarima onog videa “Jugoslavenski otpor i srpska kolaboracija“. Ne navodi nikakav izvor niti smatra da je to potrebno, pitali su ga.

"Kada srpskoj naciji zasja sunce sloode, ona ce slobodno i bez krvoprolica (na izborima kakve Srbija poznaje jos iz vremena Kralja Petra 1) uzeti svoju sudbinu u svoje ruke i slobodno se izjasniti da li vise voli nezavisnu Srbiju ociscenu od Turaka i drugih ne Srba, ili neku drugu drzavu u kojoj ce Turci i Jevreji ponovo biti ministri, komesari, oficiri i drugovi."

[Слика: etnici-Jevreji-1.png]
Одговори

Ко зна на шта је наишао, ипак би требало да каже - где је то видео.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним