Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

Цитат:Борци самопроглашене Доњецке Народне Републике погодили су авион Сухој 24 украјинског ратног ваздухопловства, али је пилот успео да се врати на аеродром, саопштио је портпарол украјинске армије Алексеј Дмитрашкивскиј, преноси Раша тудеј.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Цитат:Отворено писмо народима света од становника Донбаса!

Новорус.инфо 07/04/2014.

Ми, становници Донбаса молимо за помоћ људе који имају разума, воље и савести и за које људски живот представља највећу вредност!

21. фебруара, после „наранџасте револуције“, у држави Украјини десио се државни удар војним путем, услед чега су на већем делу територије власт преотели опозиционари – проамерички колаборационисти. Они су, уз помоћ технологија њихових прекоокеанских налогодаваца, покренули машину државног терора. Стотине политичких затвореника чаме у затворима. Нема слободе говора и слободе штампе. Опозиција се уништава. Стотине дисидената је убијено. Новинаре прогањају и убијају. На делу је средњевековна окрутност безумних нациста којих се чак и полиција плаши. Потпуно је обманута међународна заједница (од виших чиновника, преко међународних представника, до новинара у медијима) о правом стању у Украјини. Спроведени су нелегитимни председнички избори.

У таквој ситуацији врши се, монструозан по својој суштини и циничан по свом садржају, геноцид народа Донбаса - јединог региона Украјине који је масовно на референдуму изразио неслагање са политиком коју спроводи Кијев. Због тога је Кијев на Донбас послао трупе да убијају оне који се не слажу.
Нас гађају и са земље и са неба! Из минобацача, авиона, фосфорним бомбама, хемијским оружјем, хаубицама, системима „Град“.

Фашистима из Кијева је сасвим небитно ко је пред њима – мушкарци, жене, старци или деца. Они убијају рањенике, пуцају на избеглице који масовно, на хиљаде, од рата беже у Русију, убијају новинаре зато што се плаше истине. Они сакривају истину о својим злочинима, уводећи у заблуду светску јавност. И свет ћути.

Ми смо сами са својом невољом, са својим ратом! Мирни житељи Донбаса приморани су да узму оружје и да бране своју земљу, своју кућу, своју породицу од спољног агресора, од кијевских окупатора!

Ми се обраћамо народима света са вапајем за помоћ! Помозите нам да преживимо! Ми смо цивили и бранимо се како можемо, али Кијев је одлучио да нас све побије! Порошенкове снаге намерно уништавају инфраструктуру региона, бомбардују водоводе, електро мрежу, путеве, не отварају хуманитарне коридоре, окружују градове доводећи их до хуманитарне катастрофе!

Ово је обичан фашизам. Ово је геноцид над људима!

Иван Иванов,
Централна новинска агенција Новоросија, Новорус.инфо

http://novorus.info/news/obshetvo/24649-...bassa.html

Очишћен аеродром у Доњецку.Доста су их побили наши.
Одговори

[Слика: 1404059694_2.jpg]
У Славјанску освештају ратне заставе.
Одговори

Koliko vidim jutros je Slavjansk pao i sada ga kontrolise Ukrajinske trupe dok su proruske trupe prebacene van grada..
Ovih dana Ukrajinske trupe su usle u nekoliko sela koje su drzali prorusi.
Rat se blizi kraju istok Ukrajine polako se oslobodja. Zao mi ljudi koji su branili istok verujuci da e Putin pomoci naravno on kao i Yugoslaviji nije prstom mrdnuo da pomogne tom narodu...zalosno.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(05-07-2014, 01:52 PM)Mekenzi Пише:  Koliko vidim jutros je Slavjansk pao i sada ga kontrolise Ukrajinske trupe dok su proruske trupe prebacene van grada..
Rat se blizi kraju istok Ukrajine polako se oslobodja. Zao mi ljudi koji su branili istok verujuci da e Putin pomoci naravno on kao i Yugoslaviji nije prstom mrdnuo da pomogne tom narodu...zalosno.

Пребачени или се пробили?
Чекај, Руси су бранили Исток али се он (исток) ипак ослобађа од њих?!
Значи, Хрвати су ослободили Книн?
Ај што пишеш латиницом, то је сасвим у реду, ал не мораш баш и абецеду да убацујеш...

(05-07-2014, 12:14 PM)ЛукаЛоко Пише:  У Славјанску освештају ратне заставе.

Могли су бар аутомате оставити ван цркве.
Одговори

Нису муслимани да се изувају и остављају оружје испред џамије!?

Киза,
по старом, провоцира. Некада је био симпатичан, али више не може једну просто-проширену да напише без провокације.

Ваљда му таква памет!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Ово је превод,ако треба имам и на руском.

Цитат:Igor Strelkov se probio na operativno podrucje – Stesin

Ne vidi se vise Slavjansk...

Ja razumem i delim ogorcenje i uvredjenost ljudi koji su saznali jutros tu neprijatnu novost o izlasku pobunjenika iz Slavjanska. Puno ih je – i ura-patriota, i karaula-patriota, i hladnokrvnih branilaca. A sad poslusajte coveka koji je u Slavjansku proziveo poslednjih mesec i po. Od prvih barikada po rubovima, do skoro potpunog okruzenja grada.

Kada smo izasli iz Slavjanska po obilaznoj, “partizanskoj” stazi sredinom juna, kroz nekoliko casova na njoj se pojavio punkt ukroarmije. To je to, zatvoren je krug oko grada. Snabdevanje garnizona pretvorilo se u glavnu brigu, nesamerljivu sa samom takticnom prednoscu. Iako je, da se ne bi zalio u javnim saopstenjima, Igor Ivanovic saopstavao celom svetu da “duze od 12. jula mi necemo izdrzati”, ja sam vise nego uveren da, ako bi nacgvardija do Nove godne usla u Slavjansk, vec sravnjen u betonsku palacinku, iz svakog drugog podruma po njoj bi udarali iz automata i rucnih bacaca.

U sustini, sudba Slavjanska se resila jos u aprilu-maju, kada je zauzeta planina Karacun. Nemoguce je u potpunosti i aktivno braniti grad, koji nadvisuje dominanta koja se prostire na nekoliko km., a zauzeta od protivnika, i sa rasporedjenom neprijateljskom artiljerijom. Boriti se, ne imajuci pri tom sredstva kontrabaterijske borbe, je nemoguce. Ali, pobunjenici i Igor Ivanovic su mogli. I to jos kako, da su za nekoliko dana ubili svu zelju visestruko jaceg protivnika za stupanjem u blisku borbu.

Na napad na grad, ja tako razumem, oni su odmah zaboravili – cim su pobunjenici povratili Semenovku. Slavjansk je, naravno, postao simbol “ruskog proleca”, i vise od toga – on je usao u istoriju. Zauvek. Ali zadaci posavljeni pred grad su bili drugaciji. Slavjansk je za sebe vezao sve operativno sposobne snage ukroarmije, obezbedio smanjenje pritiska na pobunjenike u Lugansku i Donjecku. Slavjansk je dao batu Mozgovoju mogucnost slomiti granicu zemaljsku i vazdusnu. Zahvaljujuci cemu je (meni ne treba pricati o virtuelnim jutjub oklopima) u oblast zaista nakapalo ponesto , ukljucujuci i “Tunguske” kupljene u prodavnicama.

Slavjansk je dozvolio da se organizuju po celoj oblasti desetine utvrdjenih centara otpora. Na kraju, bas Slavjansk je prizemljio vecinu ukr. letelica. I “Nebo Slovena” se dogodilo, u svakom smislu. Na kraju, bas Slavjansk je dao vremena da se obrazuju politicki centri moci na Jugoistoku, dozvolio im da se legitimiziraju i, naravno, “pokrio vatrom” referendum. I poslednje, kroz okolinu Slavjanska, s minimalnim gubicima, prosli su hiljade pobunjenika i dbrovoljaca.

Do sredine juna Slavjansk je preziveo sam sebe. Vezuci na sebe ogromne snage grad je, vec u to vreme, trebao sve veci garnizon i poceo je s druge strane, vezivati beskonacno velike lju:dske i tehnicke resurse Narodne armije Donbasa. Osim toga, kao pravno glavnokomandujuci otpora, Igor Ivanovic nije mogao u potpunosti rukovoditi svojom armijom iz opsednutog grada.

U njega je bila direktna veza sa vlascu DNR (za LNR ne znam), ali nije samo to, kao sto znate, za potpuno upravljanje odredima pobunjenika, od kojih je svaki “privucen harizmom” svoj neposrednog komandira. Za to je potreban “mega-baja”, a “mega-baja” je sedeo u Slavjansku i otvoreno negodovao. Ne bojim se te reci – tugovao, unistavajuci bekonacna skladista municije na Karacunu i ukroarmijske barikade u blizoj i daljoj okolini.

Igoru Ivanovicu je bilo potrebno operativno podrucje i danas nocu on je na njega dosao. Svojevremeno je dosao u Slavjansk sa starim automatima i cak glatkim “Sajgama” i “Veprjami”, a izasao sa kolonom oklopne tehnike. Ne racunajuci sva ostala ucinjena dobra, sto je nesumnjivo, jos jedno svedocenje o vec kojoj zbunjujucoj pobedi ukr. armije u kojoj je trofej postao misolovka. Istina, ne pusta.

Razumem da ukr. armija u grad jos nije usla, jer se Igor Ivanovic, koji je prosao dva cecenska rata, razume se, pozabavio dovoljnom kolicinom manevarskih grupa, koje se sastoje od minobacaclija s pokrivanjem. I nije slucajno. g. Timcuk javio o hiljadama pobunjenika koji se ”probijaju iz Kramatorska” u Donjeck. G. Timcuk nije u toku, da je put iz Kramatorska u Donjeck apsolutno slobodan.

Ali evo, g. Timcuku vredi razmisliti o svojim borcima koji sede na Kramatorskom aerodromu i Donjeckom aerodromu. Koliko razumem, njih ce u blisko vreme poceti uracunavati u “Nebesku sotnu”. I jos, g. Timcuk ce morati objasnjavati svojim citaocima – zasto je ukr. armija dva meseca vojevala u Slavjanski i sta ce sad s njim raditi?

Dmitrij Stesin
Одговори

У Славјанску освештају ратне заставе!
Да Свето Писмо се немења за никога!

Koliko vidim jutros je Slavjansk pao i sada ga kontrolise Ukrajinske trupe dok su proruske trupe prebacene van grada..

Ја мислим ово је све катастрофално и за Украјинаца и за Руса.....и то је разлог зашто је и створен....што бих значило планове су одавно били у кухињи.....

Можеш замислити шта имају припремљено за Срба.....и се гради саде!
Одговори

(05-07-2014, 05:04 PM)херцеговац Пише:  Нису муслимани да се изувају и остављају оружје испред џамије!?

Изување нико није помињао.
Мислиш да је у реду да унесе аутомат у цркву?
Жена не сме без мараме, мушкарац у бермудама али АК-47 је у реду?
Моје мишљење је да су требали оставити наоружање. Црква није место у које уносиш оружје.
Одговори

"Proruse" Putin je izdao kao Milošević krajišnike...

Ukrajinska vojska ušla još u dva grada, vojna akcija ukrajinske vojske je ista kao akcija oluja i bljesak onomad u Hrvatskoj, kao što sam i ovde kad je počelo pisao.

Žao mi tolikih žrtava, što su izginuli verujući prevarantu Putinu koji ih je ostavio na milost i nemilost Kijevskim vlastima...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(07-07-2014, 12:30 AM)Pavle Пише:  
(05-07-2014, 05:04 PM)херцеговац Пише:  Нису муслимани да се изувају и остављају оружје испред џамије!?

Моје мишљење је да су требали оставити наоружање. Црква није место у које уносиш оружје.

То наши преци нису улазили са џефердарима, јатаганима, кубурама...?

Ја ти кажем, муслимани се изувају и остављају пушке прије намаза у џамији.

(07-07-2014, 09:54 AM)Mekenzi Пише:  "Proruse" Putin je izdao kao Milošević krajišnike...

Ukrajinska vojska ušla još u dva grada, vojna akcija ukrajinske vojske je ista kao akcija oluja i bljesak onomad u Hrvatskoj, kao što sam i ovde kad je počelo pisao.

Žao mi tolikih žrtava, što su izginuli verujući prevarantu Putinu koji ih je ostavio na milost i nemilost Kijevskim vlastima...

А, папагаја...!

Одговори

Цитат:Отворено писмо руском народу – УДАРИТЕ ОНИМ ШТО НАЈБОЉЕ РАЗУМЕЈУ!

Ворон Равенски

Дневник, недеља 06.07.14.

Све што се догађа у Новорусији ми смо већ прошли. Најбоље на свету смо могли осетити деловање, тактику и стратегију злога господара.

Двоструки стандарди:

Свака истина и моралност су најстроже забрањени. Када ви употребите војску онда је то превелика употреба силе. Када они бомбардују бебе онда је то борба против тероризма. И успостављање демократије.

Бескрајни преговори:

Најбољи начин за разводњавање противникових успеха је да га терате да стално објашњава и преиспитује своје поступке. То преговарање омогућава прегруписавање своје војне и информативне ефективе. Омогућава деморализацију противника и његове лидере чини губитницима.

Стварање раздора:

Противник се подели на меку и тврду струју. Дефанзивно ратовање на дуже стазе чини тврђу струју нервозном и љути их оправдано. Тактика крени – стани је најбољи пут до неуспеха. Од тврде струје чини веома јаку опозицију деловању војних снага. Од меких чини дефетисте. Тек после неког времена јављају се либерално – демократе који уништавају дух народа методом упорне лажи. Иза њих иде организовано незадовољство и пад.

Навикавање на издају:

У почетку народ буде јако љут на отворене позиваче на издају. После се навикне. На крају их послуша и на крају свега оркестрирано их уз помоћ медија прихвати.

Навикавање на поразе:

Јака војна сила постаје немоћна ако су људи спремни да после неког времена прихвате пораз. То иде упоредо са релативизацијом циљева и преиспитивањем своје улоге.

Избеглице:

Гледање на избегличке колоне је тужан догађај. После одређеног времена се јављају добро увежбани тонови о етничким разликама домаћих и досељеника. Псовање „дођоша“ и измишљање њихових привилегија. Извлачење породица је хумано али истовремено демотивише борце. Међу њих се касније убаце јајаре које умећу тезу да је много лакше и лепше побећи код својих. Уз то иде прича да се нема зашта ни борити. Бежмо…

Лажна обећања:

Иде прича од стране противника да неће бити хапшења. Наравно слагаће. Циљ је да се освете борцима да некоме у будућности не падне на памет да се поново бори. Томе иде у прилог и каснија демократска тенденција да се властити борци прогласе кукавицама и да им се одузму заслужене принадлежности. Најбољи су када касније просе. Ето како прође онај ко се борио против нас за фикцију слободе – рећи ће тада.

Прогон:

Кључна ствар је направити етничко чишћење становника неке области. Представити то као ширење демократије и спречавање његовог покушаја етничког чишћења. Каснија евентуална суђења онима који су „мало претерали“ је у ствари корисно јер представљате себе као правдољубивог.

Стварање „демократије“:

Када се противник пасивизује, онда се појаве борци – отпораши, мајдановци. После њих иду економски експерти, лопуже свих профила и крах економије, и на крају распад државе. Најбоље уз комбинацију са етничким трзавицама и са развијањем етничке мржње и незадовољства.

Успостављање колективног комплекса ниже вредности:

Ето, ми ништа не ваљамо, лењи смо… Следе апатија, депресија, конфузија и крах…

Напад на традиционалне вредности:

Уз војску, најважније да се мења Вера. Дати привилегије некаквим нововерцима. Уз то убацити тезу да староверци „затуцане сељачине“.

Ако сада попустите, Украјина ће бити ваш назадртији и историјски непријатељ са којим никада нећете имати мирне границе. Она је, уосталом, и замишљена као мост да да би се ви разбили и да вам се отму природни ресурси. Задуженост злих господара је све већа и тај балон нема потпору ни у чему. Ваше руде би им одлично дошле и ви као робови. Морали бисте бити јако лаковерни ако мислите да ће вас оставити на миру. Да су то хтели не би ни кретали…

И шта да се ради? Политика „дрмања“ непријатеља је врло учинковита ако је повезана са успесима на бојном пољу.

Снимци погинулих беба нису више довољно јаки. До „слободних“ земаља или није стигла или је затрпана „информативном бригом“. Јавност на западу је екстремно себична и инертна. Они су први заглупљени и то тамо мало кога интересује. Убрзо ће жртве бити још многобројније, а људи ће бити засићени. Први удар емоција пролази.

Дакле, МОРАТЕ БИТИ ЕФИКАСНИЈИ. ЊИХОВИ УДАРИ ПОСЛЕ ПОСЛЕДЊЕГ ПРЕГРУПИСАВАЊА (ПРИМИРЈА) СУ СВЕ ДАЛЕКОМЕТНИЈИ И СУРОВИЈИ.

НЕ ВРЕДЕ ПРАЋКЕ. Ударите оним што најбоље разумеју, далекометним ракетама, авионима, тенковима и хеликоптерима…

Наравно, не ваша војска јер рата не сме да буде, него ослободилачка војска Новорусије, само „мало“ наоружанија.

Рат је ружан и прљав. Они тврде да им се туђи мали ратови исплате. Зато их и праве.
А ви победите.

За нас је можда засад касно. ЗА ВАС НИЈЕ!

Од речи до речи тачно.Убо га је у "сриду".
Одговори

(07-07-2014, 02:02 PM)херцеговац Пише:  
(07-07-2014, 12:30 AM)Pavle Пише:  

То наши преци нису улазили са џефердарима, јатаганима, кубурама...?

Ја ти кажем, муслимани се изувају и остављају пушке прије намаза у џамији.

Што је јеромонах Џиџа прекорио Милутина Јанковића кад је овај хтео да уђе у манастир Студеницу са опасаним пиштољем?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Хоће ли Порошенко имати свој Мајдан?

Цитат:Загонетке украјинске економије

Експерти Међународног монетарног фонда не схватају шта се дешава са економијом Украјине. ММФ је још у априлу објавио да даје Украјини двогодишњи кредит у висини од 17 милијарди долара. Прва транша износи нешто више од 3 милијарде и одмах су је уплатили, а са другом су се појавили проблеми. У фонду одлагање објашњавају ситуацијом која се брзо мења у земљи и неопходношћу да да са владом размотри мноштво питања.

Запад очигледно постепено почиње да спознаје какву јаму је ископао не само Украјини, већ и читавој Европи. Западни медији, а после њих и неки политичари, постепено мењају тон својих изјава. На пример, агенција Ројтерс је признала да се економија Украјине руши због рата на Југоистоку који траје од маја. А британски Гардијан објавио је интервју са цивилима који нису могли да оду из градова које данас брише са лица земље украјинска армија и припадници националне гарде. Услови, истиче издање, неиздрживи су: у већини домова нема воде и струје, гаса, мобилна веза ради са прекидима. Артиљеријска паљба и бомбардовање уништили су водоводне пумпе, линије електричних водова, гасоводе. Само железници бојева дејства су нанела штету до сто милиона долара.
Украјинска економија и пре почетка грађанског рата је балансирала на ивици краха. Нове кијевске власти тешко да могу нешто да поправе — и рачунају, очигледно, само на помоћ Запада. Ради добијања помоћи ММФ оне су морале да смање планиране трошкове — да смање број запослених на буџету, да замрзну плате и социјална издвајања, да повећају цену гаса, грејања и струје у условима девалвације гривне. И то је тек почетак — све тек предстоји, сматра економски аналитичар Александар Карајевски.
Држава неће имати довољно пореза. Значи неће добијати како треба плату учитељи, лекари и слично. А то ће се одразити на стандард људи — већ се одражава. Ако се одбаци све политизирање, Украјина је банкротирала. Земља не моће да живи без спољног финансирања. Само ове године Украјина, како би отплатила негативни салдо платежног биланса, дужна је 20 милијарди долара, тачније онај кредит који ће добити од ММФ.
Све већу грудву социјалних проблема украјинска влада такође планира да елиминише помоћу Запада. Светска банка је обећала Украјини 300 милиона долара. Банка изјављује да ће новац отићи на проширење циљаног програма социјалне помоћи за најмање заштићене слојеве становништва. Само да ли ће ова ”астрономска” сума бити довољна да бар нешто промени? - сумња директор групе компаниеј АЛОР Сергеј Хестанов.
300 милиона долара, ако се узме да у сиромашне у Украјини може да се уброји десетак милиона људи, то је читавих 30 долара по човеку. Зато ће највероватније новац бити потрошен на неке програме.
Подаци о стању украјинске економије мало заостају за напетим извештајима са театра бојевих дејстава на Југоистоку. Ево неких од њих. Златне и девизне резерве Украјине само у јуну су пале за 5%. Украјиснка предузећа сносе колосалне губитке, који су скочили више од 5 пута у поређењу са истим периодом прошле године. Сетва је ове године упропаштена — углавном због цена горива које су скочиле за 35-40%. Хлеб је поскупео 30-70%, основне намирнице су поскупеле троструко. Гаса за грејну сезону нема довољно, како је саопштио Нафтогаз, треба похранити у складишта још најмање 6 милијарди кубних метара.
Све ове проблеме западне транше неће решити — њих једва има довољно за сервисирање дугова. Тако да свој Мајдан пред зиму Порошенко највероватније неће избећи. Ако се, наравно, раније нешто не догоди.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_07_07/Zagone...mije-4409/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 17 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним