Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

[Слика: IMG-ee0d237cc5e51311dcfed9cc43aec1f5-V.jpg]
https://i.postimg.cc/FFS8Kzx7/IMG-ee0d23...c1f5-V.jpg

Резултати демилитаризације Украјине закључно са 26. априлом 2022. према подацима агенције РИА ФАН

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

⚠️Амерички војни аналитичар, бивши официр обавештајне службе Морске пешадије САД, и инспектор УН за наоружање, СКОТ РИТЕР (Scott Ritter)

⚠️ „Ко су најбољи познаваоци војних наука данас? То су руски официри!  А ми их третирамо као децу – „ма, то су Руси“. Међутим, они су најобразованији и најобученији официри које ћете икада срести. Они све разумеју боље од нас.  Они нису провели 20 година разбијајући врата кућа и убијајући породице у Ираку, или пузећи по брдима у Афганистану да убију пастира. То смо ми радили, а Руси мисле на велико.

⚠️Ми меримо малим аршинима.  Гледамо видео-снимак како је руска колона уништена или три тенка избачена из строја. Рат је пакао, људи гину, и ако мерите тим малим аршинима, помислићете да су Руси поражени.

⚠️Али, покушајте да целу ситуацију премерите великим аршинима! Руси су задржали у Кијеву украјинску војну групацију од 100.000 људи. А, ако им буде требало, послаћете појачање. Дакле, шаљете 40 хиљада војника из Белорусије и држите непријатеља на месту.  Имате 80 хиљада непријатељских снага у Одеси, шаљете 30 хиљада војника са Крима - и тиме их блокирате. Имате 100.000 непријатеља у Донбасу.  Шаљете милицију Доњецка и Луганска на линију фронта.  Најтежа ситуација! Велика офанзива! Али, огромне силе непријатеља Руси држе блокиране и не дају им да се помере!

⚠️Изводе продоран напад да пробију коридор за Крим. А Мариупољ је кључни град, морао је да се освоји. Једини град за који су се Руси борили.  Зашто?  Зато што је он једини био важан. Остали нису имали такав значај. Не може се узети  Кијев, град од три милиона становника, са снагама од 40 хиљада војника. То је немогуће!  Не може се узети Харков, град од милион и шест стотина становника, са снагама од 50 хиљада војника! Али, може се узети Маријупољ. Мора да се узме. То је стратешка потреба.

⚠️Цела ова фаза је била припрема бојног поља. Руси су уништили складишта горива у Украјини. Шта је тенк без горива? Мртвачки сандук!  А камион? Још један ковчег. Складишта муниције и хране су дигнута у ваздух.  Војник, гладан и жедан, без подршке - биће убијен.

⚠️Руси су све урадили како би се припремили за масовни напад клештима, којима ће ухватити украјинске снаге, које неће имати ни хране, ни воде, ни горива, ни муниције.

⚠️Ево како ће изгледати друга фаза.

⚠️Руси су се удаљили од Кијева, више немају потребу да држе ту групацију, она ионако неће моћи да се креће без горива. Заглавили су се!  Ако напусте град, руска авијација ће их уништити.  Неће бити појачања, непријатељ у Донбасу не може да се помери. Он је заробљен.

⚠️Руси су затворили обруч и уништиће све. А када се то догоди, од украјинске армије неће остати ништа. А Руси ће моћи да траже шта хоће. Зато кажем да ће Руси победити. Јер видим ситуацију. Не ласкам себи илузијама да „Руси нису могли да заузму Кијев и Одесу“. Нису ни покушали!"
Одговори

(11-04-2022, 11:24 AM)Mekenzi Пише:  Руси већ данима ништа нису освојили.

Повукли се са севра.

ДНР стоји у месту.
Грешиш. Раде јако паметно. Они сада полако све редом руше (касарне, складишта хране, горива, муниције) плус тестирају оружје.
Они су кренули са 150.000 војника и нису покренули ни једну елитну борбену формацију.
Да ли може 100.000 војника да заузме град као што је Кијев који мислим да има 3.000.000 становника?
Ја мислим да је то мало.
Ако украјинској војсци униште храну, гориво и муницију, шта мислиш, да ће они моћи да се боре? Неће. Распашће се.
Ако војска из Кијева крене било где, сачекаће је тепих бомбардовање јер Украјина има огромних проблема пошто је ратно ваздухопловство и противваздушна одбрана разбијена.

Тенкови нису застарели. Њихово време још није прошло. Поред активних оклопа ће се уграћивати и системи са ракетама који ће погађати пројектиле који иду ка тенку и рачунар у тенку ће сам бранити тенк од такве опасности.
Америка је у Ираку и Авганистану изгубила много тенкова и посада али су мудро ћутали о томе.

Гледај шта кажу обе стране. Истина је негде у средини. Много пензионисаних америчких официра капира шта Руси раде и они отворено то кажу али је проблем што то нема ко да чује јер неокомунисти из демократске странке терају своје.
Одговори

(28-04-2022, 04:55 PM)darkob Пише:  
(11-04-2022, 11:24 AM)Mekenzi Пише:  Руси већ данима ништа нису освојили.

Повукли се са севра.

ДНР стоји у месту.
Грешиш. Раде јако паметно. Они сада полако све редом руше (касарне, складишта хране, горива, муниције) плус тестирају оружје.
Они су кренули са 150.000 војника и нису покренули ни једну елитну борбену формацију.
Да ли може 100.000 војника да заузме град као што је Кијев који мислим да има 3.000.000 становника?
Ја мислим да је то мало.
Ако украјинској војсци униште храну, гориво и муницију, шта мислиш, да ће они моћи да се боре? Неће. Распашће се.
Ако војска из Кијева крене било где, сачекаће је тепих бомбардовање јер Украјина има огромних проблема пошто је ратно ваздухопловство и противваздушна одбрана разбијена.

Тенкови нису застарели. Њихово време још није прошло. Поред активних оклопа ће се уграћивати и системи са ракетама који ће погађати пројектиле који иду ка тенку и рачунар у тенку ће сам бранити тенк од такве опасности.
Америка је у Ираку и Авганистану изгубила много тенкова и посада али су мудро ћутали о томе.

Гледај шта кажу обе стране. Истина је негде у средини. Много пензионисаних америчких официра капира шта Руси раде и они отворено то кажу али је проблем што то нема ко да чује јер неокомунисти из демократске странке терају своје.
Руси заправо и не говоре о својим акцијама тако да све "информације" долазе са Запада.

Новинар Салавјов је изјавио да до њих долазе само фрагменти операција са фронта и да је то можда и најбоље јер служи да штити војнике и њихове акције.
Неки дан је ухапшена терористичка група која је планирала напад на њега.
соловьев live -канал на Јутјубу, мислим да је готово непрекидно активан па кога занимају вести и са те стране.
Одговори

https://www.youtube.com/watch?v=0utU0HDBuYw&t=16s

Пре два дана. 
Борци батаљона Азов ступили у везу са Русима и разматрали предају. Преговарало се о месту и времену предаје али би сваки час мењали услове.
Са руске стране је закључено да је то обична куповина времена. Био је уочен тенк (или оклопно возило) који се кретао од складишта до складишта. Тада су прекинути преговори и извршен је ваздушни напад на возило.
Одговори

У западним медијима нико се буни да Азовци држе жене и децу као таоцима.
Кажу неки: "Па можда су то њихови рођаци који су их самовољно следили у челичану".
То по мени не може да буде. Националисти из тог пука пореклом су из Кијева и западне Украјине,
док цивили у бункеру челичане говоре руски.
Једна жена на питање одговорила је да су они рођаци тих људи који су радили у Азовстаљу, и који су тамо поред челичане становали.
Штавише, ово јутро медији су преносили апел младих жена Азоваца, које су кијевске власти упутиле у "ходочашће" на Запад, да се отвори коридор у корист њихових мушкараца. Дакле?
Шта је по мени грозно је то: вероватно ти цивили не знају да је битка за Маријупољ завршена и да би могли излазити, ако то Азовци допусте.
Обистинило се оно из филма Андерграунда!!!
Вероватно Азовци нису им рекли да је битка завршена и тражили од њих да снимају поруке, којим траже да се отвори коридор за њих.
Одговори

https://www.youtube.com/watch?v=46MizAt_yb0

Поред Азоваца ту се налазе маринци и Национална гарда (357-ма Мариупољска). Не знам одакле је њихов састав али су цивили највероватније локални.
Кажу да су нашли веће залихе воде, хране, тако да им ништа није недостајало у том погледу.
Одговори

Украјинске православне вести - удружили су се расколници и Украјинске жидовске слуге у власти
Одговори

Kakav rusofobski govor u Batajnici danas.

Kako polako rezimski stampa iz rusofilstva prelazi u rusofobiju.

Veli danas ni jedno prijateljstvo nije trajalo do veka...

A do skora se ulizivao Putinu. Putin ga uvek sa postovanjem
primao. Cak mu I brata primo na paradi Dana pobede.Zadnjii put ga docekao u Sociju u rezidenciji...

Putine, ne cekaj uvedi nam sankcije I Stavi najvecu mogucu cenu energentima. Nemoj nam verovati nista.

Putine kazni Nas...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(30-04-2022, 11:12 PM)Mekenzi Пише:  Kakav rusofobski govor u Batajnici danas.

Kako polako rezimski stampa iz rusofilstva prelazi u rusofobiju.

Veli danas ni jedno prijateljstvo nije trajalo do veka...

A do skora se ulizivao Putinu. Putin ga uvek sa postovanjem
primao. Cak mu I brata primo na paradi Dana pobede.Zadnjii put ga docekao u Sociju u rezidenciji...

Putine, ne cekaj uvedi nam sankcije I Stavi najvecu mogucu cenu energentima. Nemoj nam verovati nista.

Putine kazni Nas...

Србосовјетија и русовјетија нису пријатељи никад ни били. Увек радили о глави једни другима. У сатанском анти-царству је тако, свак сваког - мрзи.

Царска Русија и Краљевска Србија - су две сестре близнакиње - једнојајчане. Шта једна помисли, ова друга - осети.
Царска Русија и Краљевска Србија - земље племените, да не знаш која је Богу милија.

Русија се за Србију жртвовала 1914.е а Србија за Русију 1990.е

Срби и Руси - браћа заувек, а србомуњаре и русомуњаре - непријатељи заувек.

Србомуњаре и русомуњаре шта год раде  -  себи раде.
Одговори

*Научни савет Бундестага: Ми смо де факто у рату са Русијом. Према међународном праву, обука украјинских војника у руковању западним оружјем на територији Немачке може се третирати као учешће у рату*

- Постоји научни консензус да испорука оружја није чин уласка у рат. Али, када се испорука наоружања повеже са обуком у вези са испорученим наоружањем, онда се може говорити о изласку из сфере неучешћа у рату - , стоји у оцени Научног већа Бундестага, коју преноси немачки медији.

(НСПМ)

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Јуче је папа Франциско дао интервју, у којем је између осталог рекао:
"Лајање НАТО-а на вратима Русије је можда издејствовало да Путин овако тешко одреагује".
Чини ми се да је он данас, веровали или не, најбољи од западних лидера.
Одговори

Д М
Одговори

ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ САД ОДОБРИО 40 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА ВОЈНЕ И ДРУГЕ ПОМОЋИ УКРАЈИНИ

Представнички дом САД је великом већином одобрио пакет војне и друге помоћи Кијеву у износу од 39,8 милијарди долара, што је више него што је Вашингтон потрошио на инострану помоћ широм света 2019. године, или отприлике пет одсто целокупног буџета за националну безбедност Сједињених Држава за ову годину.

Председник Представничког дома Ненси Пелоси изјавила је да је предлог закона питање националне безбедности САД, рекавши да се „украјински народ бори за своју демократију, а чинећи то и за нашу“.

Док предлог закона настоји да Украјини пружи додатну војну помоћ за наставак борбе, дозвољавајући до 11 милијарди долара директних преноса из америчких војних залиха, велики део средстава биће потрошен на допуњавање оружја које је већ испоручено у иностранство, као и на подршку других регионалних савезника и повећање распоређивања трупа у Европи.

Восток

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 9 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним