Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

Како је паторусофилима ових дана?
Одговори

СТАЊЕ НА РАТИШТУ 13. СЕПТЕМБРА 2022.

• Харковска област: Оружане снаге Украјине заузимају положаје западно од реке Оскол и стварају ударну групу у области Купјанска и Балаклеје за офанзиву која ће највероватније бити усмерена на Сватово и Петропавловку у ЛНР.

• У околини Славјанска одбијени су напади ОСУ код Шчурова, Јампоља и Белоговорке. У близини Свјатогорска, који се налази у „ничијој зони“, нацисти су покушали да изграде прелаз преко реке Северски Доњец.

• Соледар: Народна милиција ДНР је заузела прву четврт на североистоку града. У току су уличне борбе.

• На Артјомовском (Бахмутском) правцу руска јединица Вагнер ослободила је насеља Николајевка и Николајевка Втораја.

• У околини Угљедара и у Запорошкој области ОСУ гомилају резерве, што може бити повезано са планираном противофанзивом.

• Јужни фронт, Херсон–Николајев: Безуспешни напади ОСУ на Тернове Поди, Кисељевку и Давидов Брод.

Ридовка

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Може се очекивати ”стратешко повлачење” у будућности. Биће на крају и изјава како је Специјална војна операција успешно испунила своје циљеве, прогласиће се победа, и правац кући. Војска ће ипак бити потребнија Москви за заштиту зидина Кремља од демонстраната после овог дебакла. Ово је наравно све само могућност, а не претпоставка.
Одговори

Нешто и ја мислим слично..

Kaо Милошевић са Дејтоном и Кумановском споразумом..

Штета за Русе, имали су их у шаци у почетку су их могли решити...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

РУСКИ АМБАСАДОР У ВАШИНГТОНУ АНАТОЛИЈ АНТОНОВ: САМО НАИВНИ И КРАТКОВИДИ ПОЛИТИЧАРИ КОЈИ СЛАБО ПОЗНАЈУ ИСТОРИЈУ МОГУ ДА ГОВОРЕ О ПОБЕДИ НАД РУСИЈОМ НА БОЈНОМ ПОЉУ

Разлог за „дубоку забринутост“ је што се америчка влада „отворено хвали“ да су успеси Украјине на бојном пољу постигнути уз директну умешаност Пентагона, рекао је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„У том контексту, саопштења Вашингтона да САД нису страна у сукобу звуче апсолутно смешно и неосновано“, рекао је Антонов за РИА Новости.

САД су учиниле све да Украјину претворе у депонију свог застарелог наоружања, али и полигон за тестирање нове опреме НАТО-а, рекао је Антонов, указујући на незаситни апетит америчког војно-индустријског комплекса за профитом.

Покровитељи Кијева су „гладни моћи и новца“ и нису заинтересовани за мирна решења, рекао је Антонов. На Западу се мало или уопште не говори о преговорима, само о слању више оружја Украјини, додао је он.

„Њихов главни циљ је да поразе Русију на било који начин, а потом да је спрече да игра кључну улогу на међународној арени. И ако је могуће да је разбију на комаде“, рекао је амбасадор.

„Тренутна ситуација Вашингтона који хушка Кијев против нас је неоспорна, очигледна чињеница“, рекао је Антонов. Ако се Американци сложе са „лудим“ захтевима Украјине за ракетама дугог домета, додао је, „такав сценарио би значио директну умешаност САД-а у војну конфронтацију са Русијом.

Чак и тако, то „неће довести до стварних промена на фронту“, рекао је Антонов.

„Само наивни и кратковиди политичари који слабо познају историју могу да говоре о победи над Русијом на бојном пољу.“

„Руска мисија је да постави темеље мултиполарног светског поретка и пошаље амерички светски поредак заснован на правилима на сметлиште историје“, и руске дипломате „не сумњају да ћемо остварити победу“, закључио је он.

Восток

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ови из "Србија глобал" пишу да су Руси направили договор са западом о подели Украјине и зато се повлаче из Херсона а Кадиров прича о Одеси. https://t.me/s/srbijaglobal
Одговори

Херсон опкољен

Луганск гађан.

Руси се сада само бране, не преузимају офанзиве

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ако Украјинци буду признали независно Косово, знајте да ми Срби ћемо имати апсолутно нула права да их осудимо за то, али ћемо без обзира осудити. Кружиће можда позиви да ми признамо Крим као одговор. Али чињеница је, признали ми то себи или не, да смо ми први задали нож у леђа Украјинцима, а не они нама. Врло смо се нечасно понашали и ружне поруке слали Украјинцима кад им је најтеже било. Једноставно нисмо могли смањити доживљај. Сад ће нам опет ђаво бити крив - али ђаво - само не ми.
Одговори

(16-09-2022, 01:01 PM)Сербство Пише:  Ако Украјинци буду признали независно Косово, знајте да ми Срби ћемо имати апсолутно нула права да их осудимо за то, али ћемо без обзира осудити. Кружиће можда позиви да ми признамо Крим као одговор. Али чињеница је, признали ми то себи или не, да смо ми први задали нож у леђа Украјинцима, а не они нама. Врло смо се нечасно понашали и ружне поруке слали Украјинцима кад им је најтеже било. Једноставно нисмо могли смањити доживљај. Сад ће нам опет ђаво бити крив - али ђаво - само не ми.

Ја сам то исто писао,да су нам већи и искренији пријатељи Укри, и да једини подржавамо Руску агресију али прогласише ме фашистом и ботом Чеде и Чанка...

Узимам паузу од форума 10 дана идем на клупу и на"хлађење" главе...

Да не кварим доживљај форумашима како Руси побеђују и како су надомак победе ко ЈНА 92-ге испред Загреб па 95-те бежанија ко Руси данас што беже из ровова и напуштају бојиште а Укри их газе... Стигли до Херсона и Луганска...

Идем да одморим...

Грожђебал је у мом месту пa да се пробају вина и ракије.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(16-09-2022, 01:01 PM)Сербство Пише:  Ако Украјинци буду признали независно Косово, знајте да ми Срби ћемо имати апсолутно нула права да их осудимо за то, али ћемо без обзира осудити. Кружиће можда позиви да ми признамо Крим као одговор. Али чињеница је, признали ми то себи или не, да смо ми први задали нож у леђа Украјинцима, а не они нама. Врло смо се нечасно понашали и ружне поруке слали Украјинцима кад им је најтеже било. Једноставно нисмо могли смањити доживљај. Сад ће нам опет ђаво бити крив - али ђаво - само не ми.

Из моје перспективе наш (или мој, у крајњој линији) однос према том лажном народу и измишљеној држави треба бити такав, не постојећи. Што се тиче Крима, ја бих себи дозволио тај ризик и давно бих га признао. Опет, по мом мишљењу Украјина нам није никакав савезник, скроз је безначајна и слободно нека призна Косово. Онако, баш ме не занима њихово мишљење и крике укро-усташа треба у највећој мери игнорисати.
И што пре растурити ту накараду од државе, онако како и треба-Галицију и Лодомерију Пољској и Мађарској, Волинију Пољској и Белорусији, Бесарабију и Буковину Молдавији, остало браћи Русима.
Одговори

(16-09-2022, 02:03 PM)Monarhist Пише:  

Из моје перспективе наш (или мој, у крајњој линији) однос према том лажном народу и измишљеној држави треба бити такав, не постојећи. Што се тиче Крима, ја бих себи дозволио тај ризик и давно бих га признао. Опет, по мом мишљењу Украјина нам није никакав савезник, скроз је безначајна и слободно нека призна Косово. Онако, баш ме не занима њихово мишљење и крике укро-усташа треба у највећој мери игнорисати.
И што пре растурити ту накараду од државе, онако како и треба-Галицију и Лодомерију Пољској и Мађарској, Волинију Пољској и Белорусији, Бесарабију и Буковину Молдавији, остало браћи Русима.

Само једно питање које ме мучи:

По чему смо ми брррааааћаааа са Русима а не на пример са Британцима који јесу наша браћа јер су две монархије у крви повезане?

Са Русима апсолутно немамо ништа заједночко.

Православних држава има доста у свету.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

ВЛАДИМИР ПУТИН: ЗАПАД НЕЋЕ ДОЧЕКАТИ РАСПАД РУСИЈЕ

Специјална операција у Украјини је покренута како би се спречило да Запад од те државе створи антируску енклаву, изјавио је председник Русије Владимир Путин на конференцији за штампу након завршетка самита Шангајске организације за сарадњу.

"Западне земље су деценијама гајиле идеју о распаду и Совјетског Савеза и историјске Русије, њеног језгра“, рекао је Путин.

Шеф руске државе је скренуо пажњу на идеју америчког политиколога Збигњева Бжежинског, који је чак „поделио” целу територију Русије на одређене делове, а затим променио став, „сматрајући да је Русију боље задржати као антипод Кини и користити је као оруђе у борби против Кине“.

„Они то неће дочекати!“, поручио је председник Руске Федерације.

Спутњик

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним