Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

(25-06-2023, 12:56 AM)Mitic Пише:  У сукобима са Вагнером погинуло је укупно 15 припадника руске војске

https://twitter.com/spectatorindex/statu...2149146625

Да је то истина, вагнеровци не би били помиловани.
Одговори

(24-06-2023, 03:15 PM)Капетан Пише:  Kako nisu oborili ni jednu vlast? Ubili premijera Đinđića 2003 godine i promenili vlast. Pukovnik Udbe Legija ga skenjao ko pseta. Opasna je ta ekipa bila 90 tih pod kontrolom DB. Oko ljubavi države i kriminalaca traje to dok država ne seče njihove izvore finasiranja droga, poslovi itd. To Milošević nije dirao a da vidiš da je sekao šta bi se desilo. Celo vreme rata su trgovali. Tako mi i ovde deluje u slučaju Vagnera. Država udaril tamo gde oni smatraju "izvorom života"!

Сличности итекако постоји са том ситуацијом.Деведесетих смо имали у Републици Српској ситуацију названу Септембар 93, када су борци Првог крајишког корпуса ушли у Бања Луку. Затим имамо ситуацију када је ЈСО код нас протествовала, они нису то урадили да би срушили државу или слично него због репресије над Србима који су испоручивани у Хаг. И уместо да се то подржи, власт шта уради.. Расформира јединицу. Ако је неко из јединице учествовао у свему око Ђинђића то не значи да је цела јединица одговорна.А са друге стране шта ако заиста нису учествовали у целој тој причи како помињеш , шта ћемо онда. Значи само да су наши издајници уместо да ту јединицу сачувају и одрже, урадили супротно издали и државу и народ.А сада се из ове перспективе показује као тачна предпоставка, да су након Милошевића сви који су се бавили политиком то чинили како би продали и распарчали ову земљу. 

Запад је очекивао да ће доћи до распада овим што се десило у Русији, али у суштини се само појачала кохезија код руског народа и сви су сложни да не треба проливати руску крв и да се треба обрачунати с анепријатељем .Шта је позадина свега показаће време. Хоћу да верујем да је тај проблем на релацији Шојгу-Пригожин и да нема везе са државним ударом, већ поступци и однос између њих двојице, који су од почетка када је Шојгу постао министар поприлично затегнути.

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Путин је јуче поновио шта су комунисти урадили у Русији 1917. године...
Тим поводом:
Руски писац Андреј Рајевски: Дража Михаиловић – човек на коме ће се темељити будућа Србија
Свака будућа Србија вредна да се зове Србијом може бити утемељена на сећању на Дражу Михаиловића и на вековима поштоване српске јунаке чији је подвиг отелотворен у њему
ЦЕЛИ ЧЛАНАК, ПЛУС ВИДЕО:
https://www.pogledi.rs/ruski-pisac-andre...27794.html
Одговори

(25-06-2023, 01:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  Путин је јуче поновио шта су комунисти урадили у Русији 1917. године...
Тим поводом:
Руски писац Андреј Рајевски: Дража Михаиловић – човек на коме ће се темељити будућа Србија
Свака будућа Србија вредна да се зове Србијом може бити утемељена на сећању на Дражу Михаиловића и на вековима поштоване српске јунаке чији је подвиг отелотворен у њему
ЦЕЛИ ЧЛАНАК, ПЛУС ВИДЕО:

Прочитао сам текст. У том смислу, интересантан сам сазнати од поштованог Милослава:
Какве везе има овај текст са јучерашњим поступцима Владимира Владимировича Путина, председника Руске федерације?  Blush
Одговори

(25-06-2023, 06:25 PM)Бенито Пише:  
(25-06-2023, 01:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  Путин је јуче поновио шта су комунисти урадили у Русији 1917. године...
Тим поводом:
ЦЕЛИ ЧЛАНАК, ПЛУС ВИДЕО:

Прочитао сам текст. У том смислу, интересантан сам сазнати од поштованог Милослава:
Какве везе има овај текст са јучерашњим поступцима Владимира Владимировича Путина, председника Руске федерације?  Blush

Путин је јуче рекао да знају шта је пета колона урадила 1917-те.
То је за нас важно, пошто црвени пореде 1941. код нас и у СССР-у, а не 1917. у Русији и 1941. код нас, како треба (дакле црвени су били пета колона 1917-те у Русији а 1941. код нас).
Одговори

(25-06-2023, 06:32 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Тим поводом:
ЦЕЛИ ЧЛАНАК, ПЛУС ВИДЕО:

То је за нас важно, пошто црвени пореде 1941. код нас и у СССР-у, а не 1917. у Русији и 1941. код нас, како треба (дакле црвени су били пета колона 1917-те у Русији а 1941. код нас).

Ок, онда... Вероватно сам погрешно разумео.
Одговори

(25-06-2023, 06:32 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Тим поводом:
ЦЕЛИ ЧЛАНАК, ПЛУС ВИДЕО:

Тачно, тиме се уједно Путин одредио и према улози и личности самог Лењина.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Вол Стрит Џурнал: Стејт департмент одлаже санкције против Вагнерових активности у Африци

Амерички Стејт департмент наводно планира да одложи нове санкције против активности Вагнера у Африци, објавио је Вол Стрит Џурнал 24. јуна.

https://kyivindependent.com/wsj/
Одговори

(02-02-2023, 02:52 AM)Бенито Пише:  Почеле су већ неке најаве да војске које се налазе у НАТО треба да направе војну коалицију (као да нису деценијама у војној коалицији) како би и званично са својим војскама ушле у Украјину и помогле јој да победи у рату.
Апропо оног што сам горе писао, мислим да је и њима јасно да је увођење тенкова, а вероватно потом и авијације, и последња сламка спаса за Украјинце. Ако и то не помогне и Руси се, без великих огромних губитака попну до Славјанска, кристално је јасно да следи масовни удар према дубини Украјине који може да се 
То је сада нека фаза размишљања у Пентагону и Лондону. Постоји, наравно, и друга опција ко
Углавном, западњаци се ослањају на две тактике против Русије - војна коалиција и кампања као у време Кримског рата или подметнута револуција као у време Првог светског рата. Други је пар чарапа, што се историја, ако се понавља, увек понавља као гротеска.
Чекају нас изузетно крвави месеци, а можда и цела година.
Мислим да је то већина знала унапред.
Штедите колико можете. Зима 23/24 биће изузетно тешка.
Ево шта сам написао пре пола године. Нисам, додуше, очекивао да ово учини Пригожин и ЧВК Вагнер, али историја је учитељица живота. Ако сам ја ово очекивао, шта онда рећи за владаре у Русији, који се свако јутро буде и прво што питају:"Јел била револуција ноћас?"
Шалу на страну, Руси имају неколико традиционалних националних страхова. Један од њих је преврат који се дешава у време рата. Путин је прегрмео један такав покушај.
Моје мишљење је да ће бити у великој заблуди ако мисле да се нешто слично неће поновити.
Одговори

https://sputnikportal.rs/20230625/vucic-...22505.html
Одговори

Пре сам рекао да Руси овај рат 99,9% губе.

Украјинска офанзива полако миц по миц напредује.

Код Орехова су напредовали километару дубину. Руси на целом фронту нису напредовали ни милиметар...

Једва покушавају да обуздају Украјинску офанзиву...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(26-06-2023, 04:44 AM)Mekenzi Пише:  Пре сам рекао да Руси овај рат 99,9% губе.

Украјинска офанзива полако миц по миц напредује.

Код Орехова су напредовали километару дубину. Руси на целом фронту нису напредовали ни милиметар...

Једва покушавају да обуздају Украјинску офанзиву...

Који сад - миц по миц?
Ти рече пре годину дана:"Само да крене контраофанзива... " За дан у Мелитопољу, за два у Маријупољу, за седам дана пада Крим.
Одговори

Само испратите споредне вести.

1. Руска војска у току викенда бомбардовала заостала терористичка гнезда у Сирији.
2. Лидери Ирана, Турске, Венецуеле, Северне Кореје... послали поруке подршке председнику Путину у борби против државног удара и издајника у војним јединицама.
3. Пољска и прибалтичке републике траже да се ојача војно присуство на граници са Белорусијом због потенцијаног присуства војника из Вагнера.
4. Западни медији су у току истог дана војну јединицу Вагнер назвали борцима за слободу (пре подне), да би након једног позива Лукашенка који мења све, Вагнер поново постао терористичка јединица (увече).

Другови официри, сведоци смо најбрилијатније изведбе хибридног ратовања у историји.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Према руском издању Комерсант, извршни директор Вагнер групе Пригожин је и даље под истрагом због побуне, упркос томе што је Кремљ раније изјавио да ће оптужбе бити одбачене.

https://twitter.com/insidercnews/status/...7166611457
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним