НАРОДЕ РУСКИ У ТАКОЗВАНОЈ "УКРАЈИНИ" ЧУВАЈ СЕ:
-ДЕМОКРАТИЈЕ МЛАДЕ,
-ВЕРХОВНЕ (К)РАДЕ,
-ПЕДЕРСКЕ ПАРАДЕ
и
ПОПОВА БЕЗ БРАДЕ!
Овај КАПЕЛАН УНИЈАТСКЕ ГРКОКАТОЛИЧКЕ "ЦРКВЕ" НИКОЛАЈ ЗАЛИЗЊАК „ИСТАКАО” СЕ НА САХРАНИ БОЈОВНИКА ДЕСНОГ СЕКТОРА ђе иште да се убија 10 Руса за једног такозваног "украјинца", а ни браде нема!
Од ових унијата до усташких кримо-католика само је један корак, ако га већ нису и прешли, зато
РУСКА БРАЋО ИЗ КИЈЕВСКЕ РУСИ НЕ ВЕРУЈТЕ УНИЈАТИМА НИ КАД ВИ ДАРОВЕ НОСЕ!
Нажалост некад су неки као Соловјев у Царској Русији, васпотавили тезу да ће се стати ногом заврат унијатима кроз
СНИСХОЂЕЊЕ и
ИКОНОМИЈУ према њима и отвореним кримокатолицима уопште, јер, не заборавимо, унијати нису нису ништа друго до вукови кримокатолици у јагњећој кожи!
Другим речима тражи се начин да се Црква Христова прилагоди
ЊИМА кроз
СНИСХОЂЕЊЕ и
ИКОНОМИЈУ, као што се код нас Срба увелико ради!
Ми само да кажемо да је својевремено, данас „умировљени” ма никако да се смири, Владика (С)Атанасије Јефтић (то је онај угојени цигојнер који се онако срамно обрушио на свог сабрата у Христу Владику Артемија) увео
ПРЕВОЂЕЊЕ СВЕТЕ ЛИТУРГИЈЕ СА ПРАВО-СЕРБСКОГ ЈЕЗИКА СВЕТОГ САВВЕ, СИМЕУНА, АРСЕНИЈА, МАКСИМА, ВАСИЛИЈА И ПЕТРА, КАО И СВЕТОГ ЛАЗАРА КОСОВСКОГ И СВЕТОГ СТЕФАНА ВИСОКОГ, НА ЈЕЗИК СВАКИДАШЊИ СА КОЈИМ НАС ЈЕ „УСРЕЋИО” КРИМОКАТОЛИК ВУК КАРАЏИЋ!
И шта смо добили?!
Дал'је пучина (стока једна гррдна) због тог превођења са Србског на шатровачки похрлила масовно у Цркве?
Дал'је пучина (стока једна гррдна) престала да слави усташку Нову Годину пре нашег Божића?
Јок море, ситуација је још много гора него за време комуно-сатаниста и Тите кад је још постојао неки унутрашњи отпор у Србина!
Тако ће исто бити и са снисхођењем према унијатима у Кијевској Руси, такозваној „украјини”!
Сећамо се к'о јуче да је било, имађасмо неки посао грађевиснки у једној згради под управом такозваних „украјинаца” ође у Торонти и шире. Ваљало је телефонирати и договорити се за састанак са њиховим Свештеником. Зовем ја а машина одговара „Христос посредје нас”! У, рек'о, добро је , па ово су наши. Проверимо ми и...ваистину, то удружење такозваних „украјинаца” беше под Омофором Москве, Слава Богу!
Међутим!
Уговоримо ми састанак телефоном са Свештеником и он вели „дођите тад и тад, има састанак у сали, бићу тамо тражите Оца тог и тог” итд.
И, у договорено време, дођемо ми и стварно, видим у сали седи десетак људи, договарају се, ну ја не видим Свештеника туна. Приђем, поздравим се и кажем треба ми Свештеник, Отац тај и тај, и...диже се један млад човек у џемперу међу њима, онако...мож'да буде било ко, ништа на њему не говори да је Свештено лице, мантија њет, брада њет...ја скамењен...шта ће дакле ово бити?! И...некако преко тога пређосмо ал'ја од тог ћосавог јуноше нит'сам искао Благослов, к'о што је ред, нит'сам му десницу целивао па мож'он 100 пута да каже да је под Москвом!
То су вам такозвани „украјинци” који су бајаги „наши”, а како стоје ствари са правим унијатима и отвореним кримокатолицима, о том и да не причамо!
Нема ту Црква ако Цркве није
У СВАКОМ ДЕТАЉУ, ОНАКО КАО НАС УЧИ НАША ВЕРА, СВЕТО ПИСМО И СВЕТО ПРЕДАЊЕ, јербо под снажним утицајем модернизма
И АЛЕ БЕЛОСВЕЦКЕ и
ГЛОБАЛИСТИЧКЕ, данас и неке Помесне Цркве толеришу својим Свештеницима када ови не носе своје Браде или кад их до бола ситно штуцују маказицама.
Кримокатоличка такозвана „црква” као и разне суботарске и протестантске секте, прешле су на праксу ћосавих „попова” иако у Ватикану још увек могу да се виде слике римских папа са Брадом из времена од пре одлучења кримокатоличке јереси латинске од Цркве Христове!
Међутим!
Ни у нас Срба у кукавној Србијици под окупацијом није много боље па налазимо да је интересантно мишљење НОВО-СРБА, то јест радије
ЛАТИНИЧАРА и
НЕДОВРШЕНИХ ХРВАТА, о томе како би они Србску Цркву „уредили”, па каже:
===============================
Crkva-podhittno promjene
pagos
(s)
Pothitno mijenjati pravila i zakone, dozvoliti-uvesti vladikama i svim crkvenim velikodostojnicima zenidbu, uredjivanje licnog izgleda, brijanje-podsisavanje brada i sisanje kose da izgledaju normalno...
===============================
Е благош нами, еве нама помоћи да ми преостали Срби, шака сиромаха, знамо да кад сутра одемо Богу на Истину, има ко да нашем новом нараштају и Цркву уреди!
Дакле није белосвецкој али која нам Цркву изнутра разваљује, довољно што већ сад неки Свештеници штуцују своје Браде до бола, што носе беле пластичне крагнице и одела уместо Мантије, но нам припремају
РЕВОЛУЦИОНАРНИ ПОДМЛАДАК који ће сутра да брије, шиша и одева неко своје ЛАТИНИЧАРСКО „свештенство” према коме ће папски унијати бити маљи деца!
Куку нами и леле!
Ну ево за оне који размишљају слично, на знање и равнање да у
НАШОЈ, ХРИШЋАНСКОЈ, ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ постоје и неки Канони па, ако узмемо старозаветну књигу Левит видећемо да је Господ узео «лично» учешће у организовању Старозаветне Цркве и установио Службу Свештенства, када је наредио Мојсеју да Миром помаже главу свога Брата Аарона; и док је овај у свом својем послушању Господу то Миро изливао на главу Брата, оно се сливало низ његову
БРАДУ.
Наша, Новозаветна Црква, и даље се сећа тих библијских речи тако што сваки рукоположени Свештенослужитељ, био он Презвитер или Епископ, не може да служи никакву Службу ако на себи нема Епитрахиљ, а он је дугачко платно које и овај унијатски поп из тзв. "украјине" око врата носи док позива на убијање 10 за једног, то јест Епитрахиљ стоји око врата које се протеже скоро до стопала и баш симболично представља то сливање Мира или Свештеничке Благодати низ
БРАДУ и
ОДЕЖДУ Свештеника, или «извршавајућу и одозго силазећу Благодат Духа» (Свети Симеон Солунски, «О храму», гл 39).
Данас сваки Епископ као и Свештеник, приликом одевања Епитрахиља молитвено се сећа тог момента када је установљено старозаветно Свештенство, и пред приношење новозаветне бескрвне жртве, они одевају на врат Епитрахиљ (τραχηλος = врат, «надвратник») произносећи следеће Библијске речи:
Цитат:«Благословен Бог који излива Благодат своју на Свештенике своје као Миро на главу, које се слива на БРАДУ, БРАДУ Аронову, који се слива на скут хаљине његове»
(Псалам 133, Проскомидија).
Овде је смисао Свештенства јако везан за
БРАДУ, а посебно ако томе још придодамо чињеницу да је брада украс мушкарца, и да њено бријање уствари јесте
СРАМОЋЕЊЕ човека (3 Мојсејева 19, 27; Дневника 19, 5, и да Левит забрањује да се брије (19, 27).
Само на основу тога што је наш Првосвештеник и Месија,благи Господ наш Исус Христос, имао браду и данас би требало сви Његови Свештеници да носе своје пуне
БРАДЕ, и то без «уметничких» подбријавања и до бола штуцовања! Поред тога што није Канонски и Еванђељски, нити литургички оправдано, такође ни разумљиво ни искрено када један Свештеник чита Молитву за одевање свог Епитахиља а да се саме њене суштине одриче, јер се баш у тој Молитви помиње
БРАДА СВЕШТЕНИЧКА!
Наравно нами је савршено јасно одакле ветар дува јер љубав и жал Ново-Срба за крепалом СФР Шугославијом трбатог хедонисте и посинка му титића без покрића, обавезно иде уз ”хигијенске разлоге" којима данашња ђеца комуно-сатанизма оправдавају комунистичку пропаганду и мржњу према ”брадоњама„!
Међутим!
Хигијена зависи од човека а не од браде!
Ми смо, Слава Богу, имали прилике да видимо на Светој Гори како Монаси одржавају своје браде да се свака длака сија од чистоће и Светости у скоро немогућим хигијенским условима, са хладном водом из бунара и са забраном купања у мору.
А што се тиче комуно-сатанистичке па после жуто-демонократске и данас жућкасте СНС пропаганде, изгледа да ни Ново-Срби који промукоше од празног Србовања, не могу да се отарасе сатанског жига и јарма које је на вратове њихових ћаћа Амброзије накачио, па су итекако спремни да мењају Србске Традиције уз типично лајања
НЕКРСТА, НЕСОЈА и
НЕРАСТА и да због Николе замрзе и Светог Николу!
Међутим!
Ново-Срби,
НЕДОВРШЕНИ ХРВАТИ и шуго-латиничари из данашње Србијице и шире, који би да брију све одреда па и Србско Свештенство, требало би да знају, кад већ 'оће да србују, да дуга коса и брада долази од Србске Традиције да је Србин
РУШАН за поробљеном Отаџбином као и за својим Родом најрођенијим.
Код старих Срба, дакле, Отаџбина је била живо биће а данашњи филозофи ту традицију зову „органски поглед на свет”.
Тоже и црне одоре јесу сећање на Мантије старих Хришћанских Монаха-Ратника који су бранили најпре утврђене градове па затим и Цркве и Манастире од надирућег Агарјанина у Србији и једноверном нам Царству Ромејском. Тако су и укршетени реденици сећање на Свете Ратнике, нек погледају ти НОВОСРБИ следећи пут ако их пут уопште наведе на Свету Литургију у Србској Цркви, како је Ђакон обучен! Ко хоће да види и дан-дањи као то изгледа нека се упути на Свету Гору, није народу из Србских Земаља далеко а није ни прескупо.
Оно јес', данас би забрана дуге косе и браде међу Србским Четницима могла би да се оправда једино пригодном Војном Доктрином која би морала бити образложена. Тако ја рецимо Вожд Карађорђе забранио ношење косе уплетене у перчин у Устаничкој Војсци и сам први свој перчин отсекао, јер су Турци у боју хватали Србе са коња за перчин и тако им секли главе или их тешко рањавали, док је без перчина окретни србски пешак имао извесне предности над турским коњаником, па постоји и једна ретка гравура на којој се види Карађорђе са перчином.
Међутим!
Тешка је болест унијаћење и зараза вирусом Трулог Запада како у нас тако и у такозваних "украјинаца", па вели један наш цењени Србин шта му је поверила једна особа из тзв. "украјине", па каже:
Цитат:Све ја видим и разумем, а опет ми је тешко да прихватим. Рођена сам 1989. и од малена сам бомбардована свим тим лажима које су нам представљали као истину. И данас ми је тешко када разговарам са својом родбином и другоцима и видим колико су залуђени.
Међутим!
Откад је код тог нашег Србина на третману та тзв. "украјинка" постала је бар 75% Рускиња а када је дошла - била је по сопственим речима „украјински националиста” али да из главе ишћера још оних 25% заосталог „украјинства” - неће јој бити лако јер сад понекад себе зове Рускињом, понекад Украјинком. Борба непрестана....шта'ш!
Ваљда ће и наше нарикаче ође једном боље разумети са каквом се алом ухватила Русија и Цар Путин, ваља туна да се бије битка за Руске Душе а не само за територије, па ће ту битку морати да прођу многи - код Руса такозвани „украјинци”, у нас такозвани „црногорци” или такозвани "хрвати" или "бошњаци" па тек кад опет почну да зову себе само Русима и само Србима може се сматрати да су оздравили и опаметили се.
Паметном ваљда доста!
Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!
Благословен еси, Господи,
научи мя оправданием Твоим.
Ангельский собор удивился,
зря Тебе в мертвых вменившася,
смертную же, Спасе,
крепость разоривша,
и со собою Адама воздвигша,
и от ада вся свобождша!
КАКО МИ РАДИЛИ-ТАКО НАМИ БОГ ПОМОГАО!
Вріеме є да се окупимо!
Вріеме є да што углавимо!
Нека буде борба непрестана!
Нека буде што быти неможе!
Поколеня дела суде, што є чіе, даю свема!
ВО ИМЯ ОТЦА И СЫНА И СВЯТОГО ДУХА!
МЫ СЕРБЫ, СЪ НАМИ БОГЪ !
ЯКО СЪ НАМИ БОГЪ !
Да исполњатсја уста наша хваљенија твојего Господи!
Jако да појем Славу Твоју, јако сподобил јеси нас Причаститисја Свјатим Твојим Божественим Безсмертним и Животворјашчим Тајнам:
СОБЉУДИ НАС ВО ТВОЈЕЈ СВЈАТИЊИ, ВЕС ДЕН ПОУЧАТИТСЈА ПРАВДЈЕ ТВОЈЕЈ!
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ-ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!
http://www.youtube.com/watch?v=h-DJc1RRcJc
Воскресение Христово видјевше, поклонимся Святому Господу Иисусу, единому безгрешному!