Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

Ситуација на фронту од 20-ог септембра (по папском и белосвецком календару):

[Слика: 5171_original.jpg]

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА ЗОНУ ЗАБРАНЕ ЛЕТА И ТЕШКОГ НАОРУЖАЊА ОД 30 км С'ОБЕ СТРАНЕ САДАШЊЕ ЛИНИЈЕ РАЗДВАЈАЊА, КОЈА ЈЕ ДОГОВОРЕНА У МИНСКУ.

Ово се нами чини веома важно, Новорусија је ставила ногу у врата, ово ће бити ембрион нове државе која ће да заживи ако Бог да!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Порошенко открио какву је војну опрему добио од САД и других земаља Запада
23:47 21.09.2014.1 коментарШтампај
ПРИЗНАО ДА ЈЕ КИЈЕВ У НОВОРОСИЈИ ДОСАД ИЗГУБИО ДО 65 ОДСТО ВОЈНЕ ТЕХНИКЕ И ДА САДА УТВРЂУЈЕ „ОДБРАМБЕНУ ЛИНИЈУ”

УКРАЈИНСКИ председник Петар Порошенко признао је да је његова земља у досадашњем рату против Новоросије остала без 60-65 одсто војне технике!

У ноћашњем интервјуу кијевским телевизијама, био је директан:

„Могу да откријем колико смо ратне технике досад изгубили... Уништено је 60-65 одсто”.

Признао је такође: да је Кијев две и по недеље каквог-таквог примирја искористио да извуче са фронта „јединице које су тамо дуго биле без ротације састава”. Нагласио је да је у једној таквој „заглављеној” јединици био и његов син.

Порошенко је посебно подвукао да украјинске снаге на територији Новоросије убрзано праве „одбрамбене линије”.

Прецизирао је да ће „одбрамбена линија ићи дуж целе границе зоне са посебним статусом“, а да ће се око зоне распоредити и украјински граничари.

„Ово чинимо да бисмо остале територије Украјине заштитили од ширења конфликта. Морамо се заштитити од инфекције која може кренути одатле“.

У том контексту је додао да је Кијев од САД и других западних земаља добио сву потребну војну опрему, захваљујући томе што Украјина „у облсти војне сарадње има са САД највиши статус који је могућ за земљу која није чланица НАТО”.

Открио је шта све добијено од Американаца и осталих:

„Добили смо опрему за обавештајно деловање, радаре, апаратуру за осматрање и остало што ће десетине пута повећати убојитост нашег оружја и модернизовати га”.

Вечерас се огласио и спикер Врховне Раде (парламента) Украјине, Александар Турчинов, рекавши: „Ако не буду реализоване мировне иницијативе председника Порошенка – одмах треба ставити ван снаге закон о посебном статусу неких делова Донбаса”.

Окршај федералиста и „сектороваца” у центру Харкова
20:41 21.09.2014.1 коментарШтампај
ПОЛИЦИЈА ЈЕ РАЗДВАЈАЛА СУКОБЉЕНЕ СТРАНЕ, АЛИ ЈЕ РЕАЛНО ПОМАГАЛА БОЈОВНИЦИМА РЕЖИМА

У ХАРКОВУ – вероватном главном граду будуће велике Новоросије – данас касно поподне дошло је до сукоба између локалних антимајдановаца, односно поборника федерализације Украјине, и присталица кијевске хунте.

До окршаја је дпшло на Тргу Слободе – испред метро-станице „Универзитет”. На митинг присталица федерализације ударило је 150-200 маскираних украјинских националиста са плаво-утим заставама и симболима Десног сектора.

Песнице и палице „радиле” су на неколико места.

Полиција је тобоже покушавала да раздвоји сукобљене стране, али је реално терала воду на „воденицу” бојовника режима.

У граду је тренутно мирно. „Антимајдановци” су наставили митинг испред Парка Тараса Шевченка.

Н aфедералисте су насрнули учесници харкосвског „Марша мира” након што су се извикали пред генералним конзулатом Русије. У тој акцији учествовало их је око 500, а носили су заставе Украјине и националне заставе кримских Татара.
Одговори

Правац Новорусија, Просветаре! Бацај француски кључ па минимум ПМ-а у руке, каква си делија кршна!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Руси и Украјинци нису два братска народа већ - две гране једног народа
13:24 22.09.2014.6 коментараШтампај
КИЈЕВ ЈЕ МАЈКА РУСКИХ ГРАДОВА И ЈЕДАН ОД ЦЕНТАРА РУСКОГ СВЕТА
- КАО САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА
Пише: Владимир БОРТКО, филмски режисер, народни уметник Русије и народни уметник Украјине

Најбољи пријатељ ми је послао писмо у којем ми је поручио: „Не желим више да те познајем“. То се догодило након што сам потписао писмо културних радника у којем је подржан став председника Русије о Украјини и Криму
Руски свет, по мом мишљењу, има потпуно јасне границе. Његове данашње контуре налазе се отприлике у границама словенских република СССР из 1939. године, када Црвена армија још није била „ослободила“ Западну Украјину
Руски свет морамо бранити свим силама и свим средствима, јер тај свет је наш. За мене је то продужетак моје Отаџбине у којој живим. Новоросија осећа управо то - припадност Руском свету
Без обзира на то што сам ја по рођењу Московљанин, Кијев је моја отаџбина, и ја сам као део Руског света пореклом одатле. То мишљење деле многи Руси, укључујући ове који се боре за Новоросију и осећају заједништво Руског света
За мене је постојање Украјине одвојене од Русије - нонсенс. То је део наше заједничке земље. Исто као и Кубањ - то је део наше земље. Шолохов је био Козак, и јунаци у његовим делима причају на свој начин, али зар они нису Руси?
МИНСКИ споразуми и закон о посебном статусу Донбаса дали су наду за успостављање мира на многострадалној земљи Новоросије.

Пре или касније вратићемо се ономе што је било - јединству словенских народа, јединству Руског света.

Ја подржавам Новоросију зато што сам пре свега Рус. Зато што не могу мирно да гледам како гину моји сународници - и то чак не током ратних дејстава, него једноставно у језивим условима.

Питање Новоросије је изузетно сложено, али у исто време веома једноставно.

Када говоримо о постојању феномена Руског света, имају се у виду два његова аспекта - велики и нешто мањи.

Велики руски свет је онај који се налази у срцима свих људи који деле заједничке руске вредности.

И постоји сасвим конкретан Руски свет. То је територија на којој је он настао. Имам у виду Рус, која се касније, нажалост, поделила на три државе.

Тај Руски свет, по мом мишљењу, има потпуно јасне границе. Његове данашње контуре налазе се отприлике у границама словенских република СССР из 1939. године, када Црвена армија још није била „ослободила“ Западну Украјину.

Руски свет морамо бранити свим силама и свим средствима, јер тај свет је наш. За мене је то продужетак моје Отаџбине у којој живим.

Новоросија осећа управо то - припадност Руском свету.

Наглашавам, то је моја лична тачка гледишта као Руса, то није државни став, није став Комитета за подршку јавности становницима Новоросије, чији сам члан.

Владимир Јасно Сунце (Владимир I), кажите, да ли је он представник Руског света? Да, нема сумње. А где је он живео? У Кијеву, и ја га сматрам оснивачем наше државе.

Кијев је мајка руских градова и један од центара Руског света, као Санкт Петербург и Москва.

Без обзира на то што сам ја по рођењу Московљанин, Кијев је моја отаџбина, и ја сам као део Руског света пореклом одатле. То мишљење деле многи Руси. И они који се боре за Новоросију и осећају заједништво Руског света.

Међутим, постоји много обманутих људи у Украјини, из којих су избили тај осећај.

О каквим Украјинцима може бити речи? Треба схватити да Руси и Украјинци нису два братска народа, већ две гране једног народа.

Ја сам 30 година живео у Кијеву, и 90 одсто становништва је говорило руски. И становници Новоросије желе да говоре на свом матерњем језику.

Украјинска култура је занимљива као део наше културе, уколико је допуњује, али као самостална појава изазива у мени извесну сумњу. Чак је и Тарас Шевченко, који се сматра националним генијем, писао личне дневнике на руском језику.

О писцу Гогољу, који се родио у Нежину, а који је себе сматрао Русом, не треба ни говорити... Међутим, данашња култура државе Украјине у потпуности је изграђена на негирању Русије.

Узгред, и ја сам имао један „догађај“ - најбољи пријатељ ми је послао писмо у којем ми је поручио: „Не желим више да те познајем“. То се догодило након што сам потписао писмо културних радника у којем је подржан став председника Русије о Украјини и Криму.

То што је написао ме је шокирало. Познајемо се 40 година, заједно смо се школовали. Шта ћете, 23 године деловања разних иностраних организација нису прошле тек тако и без последица.

Украјина страшно жели у Европу, а то значи да се на сваки начин удаљи од Русије.

Ја саосећам са својим заблуделим сународницима, и имам велике симпатије према људима који су нашли у себи снагу да се супротставе тој превари.

Како објаснити становницима Украјине стварно стање ствари? Треба их само упознати са историјом.

Испричати им да је на тој територији прво била Кијевска Рус, да је затим 100 година била Велика кнежевина Литанија, а затим још 150 година Пољска држава, Државна заједница Пољске и Литваније, а потом 350 година Русија, након што је део нашег народа изразио жељу да нам се врати.

За мене је постојање Украјине одвојене од Русије - нонсенс. То је део наше заједничке земље. Исто као и Кубањ - то је део наше земље. Шолохов је био Козак, и јунаци у његовим делима причају на свој начин, али зар они нису Руси?

Многи културни делатници не желе да се изјашњавају о Новоросији, за то постоји много разлога: од елементарног страха, да се шта не догоди, до апсолутно тврдог става који дели мишљење кијевског руководства.

Али, мени се чини да, ако желиш добро свом народу, треба да делиш идеје које инспиришу оне који бране Новоросију, а, самим тим, и Русију, твоју Отаџбину.

Помирење зараћених страна је апсолутно могуће. Сетите се Чеченије. А сада је Чеченија пример стабилности на Северном Кавказу... Време лечи све, нарочито када се лечење не омета споља.

Лош мир је бољи од доброг рата - то је тачно. Надајмо се миру у братској држави.
Одговори

Kako napreduje povlačenje i stvaranje tampon zone...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-09-2014, 08:45 PM)Mekenzi Пише:  Kako napreduje povlačenje i stvaranje tampon zone...

Да цитирам Регула!

Кизо, не сери!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Čim počeo motorola, da odlikuje znači rat gotov. Šteta ja očekivao bar Kijev da padne a da ne priča Rusija do Berlina.. ali jbg. Suviše kratko trajalo...

Nego,
meni se ođe čini da ima više od 5 hiljada ljudi koliko je zvanična Moskva javila na protestu u Moskvi....

[Слика: 52045471153429941129_thumb.jpg]

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Украјински Су-25 избомбардовао „технику” украјинске јединице
20:02 22.09.2014.1 коментарШтампај
У МАРИУПОЉУ АМЕРИЧКИ ИНСТРУКТОРИ УЧЕ РЕГРУТЕ
ОСНОВНИМ ПРАВИЛИМА ЕВАКУАЦИЈЕ С БОЈНОГ ПОЉА
Су-25

Снаге украјине и Новоросије размениле нову „партију“ ратних заробљеника. Већина ослобођених устаника је у лошем физичком стању, а многи су били претучени. Зарoбљени украјински војници рекли да немају замерки на услове боравка у заробљеништву, да су у нормалном физичком стању, а на њима нема трагова пребијања
У МАРИУПОЉУ су два малолетник возила бицикле и нашла се близу положаја Националне гарде Украјине.

Украјинске снаге су на њих отвориле ватру. Момци су кренули да беже. Први има 17 година, други 19.

Седамнаестогодишњака је метак погодио у главу, он се тренутно оперише у 5. градској болници. Сниматељ је укључио камеру да минута после пуцњаве.

У самом Мариупољу амерички инструктори уче регруте основним правилима евакуације с бојног поља, заустављању крварења, извођењу из стања шока и везивању повеске.

На перфиерији града су претходне ноћи устаничке и украјинске снаге размењивале су артиљеријску ватру.

Претходно су украјинска војска и устаници разменили по 28 заробљеника.

Размена се догодила на неутралној територији, око 30 километара северно од Доњецка.

Како преноси дописника агенције РИА Новости, већина устаника је у лошем физичком стању, многи су били претучени.

Они су рекли новинарима да су их мучили и веома лоше хранили и да им нису пружали лекарску помоћ.

Заробљени украјински војници су рекли да немају замерки на услове боравка у заробљеништву, да су у нормалном физичком стању, а на њима нема трагова пребијања.

Још раније сукобљене стране у Донбасу предале су једна другој по 38 људи.

У Луганској области у селу Лоскутовка авион Су-25 Ратног ваздухопловства Украјине извео је напад на локацију на којој се налазила техника украјинске армије. Техника је успешно уништена. Губици у људству нису наведени.

Преживели очевидац изражава сумњу у здрав разум кијевске команде и каже:

„Уништена је радио станица помоћу које је требало да се повежемо с нашим Кијевом, мада… он више није наш после овога“.

http://www.youtube.com/watch?v=DnpV-EaSgm8

http://www.youtube.com/watch?v=ECZraWknY54
Одговори

ТАКОЗВАНИ "УКРАЈИНЦИ" СТУПИЛИ У МЕЂУСОБНУ БИТКУ!

Даклем после оног бомбардовања сопственог центра код Јенакијева се данас, 23-ег септембра (по усташком календару) догодило оно чега досад није било, наиме дошло је до борбе између самих тзв. "украјинаца"!

Прецизније, једна мања јединица регуларне војске тзв. "украјине" била се спремила за повлачење, али је суседна јединица укра-наци гарде, коју је формирала кијевска хунта и у њу регрутовала љуте националисте и неонацисте, одлучила да то спречи силом.

Дошло је до пуцњаве која се убрзо распламасала и претворила у солидан окршај.

Биће још овога, само полако кад зима стегне!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(22-09-2014, 10:52 PM)Mekenzi Пише:  Čim počeo motorola, da odlikuje znači rat gotov. Šteta ja očekivao bar Kijev da padne a da ne priča Rusija do Berlina.. ali jbg. Suviše kratko trajalo...
...а ти си очекивао да падну Доњецк и Луганск...

Цитат:Украјинска култура је занимљива као део наше културе, уколико је допуњује, али као самостална појава изазива у мени извесну сумњу. Чак је и Тарас Шевченко, који се сматра националним генијем, писао личне дневнике на руском језику.

О писцу Гогољу, који се родио у Нежину, а који је себе сматрао Русом, не треба ни говорити... Међутим, данашња култура државе Украјине у потпуности је изграђена на негирању Русије.

Сећам се да када су укро-националисти прославили пре неколико месеца 200-у годишњицу рођења Шевченка, многе репортерке које су тек сазнале за тог писца, тај догађај су лепо заметиле.
Ниједан од њих није поменуо Гогоља, који се сматрао Русом, који у свим својим делима користи реч "малоруски" а не "украјински" и који у историји књижевности има неодмериву већу важност него Шевченко.
За исфорсирање украјинског идентитета западници су спремни не само за ревизију историје него и књижевности.
Одговори

(23-09-2014, 12:24 PM)ЛукаЛоко Пише:  О писцу Гогољу, који се родио у Нежину, а који је себе сматрао Русом, не треба ни говорити... Међутим, данашња култура државе Украјине у потпуности је изграђена на негирању Русије.
Сећам се да када су укро-националисти прославили пре неколико месеца 200-у годишњицу рођења Шевченка, многе репортерке које су тек сазнале за тог писца, тај догађај су лепо заметиле.
Ниједан од њих није поменуо Гогоља, који се сматрао Русом, који у свим својим делима користи реч "малоруски" а не "украјински" и који у историји књижевности има неодмериву већу важност него Шевченко.
За исфорсирање украјинског идентитета западници су спремни не само за ревизију историје него и књижевности.

Ма знају они за Гогоља али га зову ХОХОЛ!Јок

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

http://www.youtube.com/watch?v=TEwzO-ZFW7k

http://www.igenea.com/en/tutankhamun
??????
http://www.youtube.com/watch?v=jfUQDu7DwSg
http://chelyabinsk.ru/text/weekend/845792.html
https://vk.com/ers2152?w=wall-70006340_1217319
Одговори

Стратешка офанзива Новоросије почеће на зиму – кад реке окује лед...
22:46 24.09.2014.2 коментараШтампај
НАСТАВАК ГРАЂАНСКОГ РАТА У УКРАЈИНИ НЕМИНОВАН, АЛИ - СА ЧИМЕ ЋЕ У ЊЕГА УЋИ СУКОБЉЕНЕ СТРАНЕ

ХУНТА: Борбено најспособније украјинске јединице су током летње кампање имале велике губитке: 12-15 хиљада. Плус исто толико рањених и обогаљених. Дезертера је већ много, а тај број ће даље расти. Узлазном линијом, чак и у периоду без борби
ХУНТА: У њиховим јединицама катастрофално пада борбени дух. Иловајск је коначно сломио украјинску армију. Дефолт украјинског финансијског система, који се очекује крајем јесени, потпуно ће блокирати снабдевање украјинске армије. А то значи да ће та армија – као армија – напросто нестати. Као што је нестала армија Руске империје у зиму 1917-1918. године
НОВОРОСИЈА: Очевидан је напредак снага Новоросије и у бројности и по квалитету. Ствари ће на овом плану постепено бити још све боље. Недавно добијене битке подигле су борбени дух на ниво на којем досад никад није био (јединице се чак заносе походом на Кијев)
НОВОРОСИЈА: Армија Новоросије домогла се у два „јужна џепа”, код Иловајска, Амвросијевке, Старобешева, Ждановке и Дебаљцева толико оружја и војне технике да ће се њена техничка опремљеност у најмању руку изједначити са могућностима украјинске армије. А имајући у виду могућност њеног фактички безграничног снабдевања муницијом и горивом – та изједначеност ће прерасти у значајну ватрену надмоћ у биткама
МНОГИ зналци збивања и процеса на југоистоку бивше Украјине процењују да ће се рат између кијевске хунте и Новоросије наставити.

Ево једног виђења садашњих потенцијала зараћених страна и прогнозе шта ће која добити, а шта изгубити до наредне зиме или раног пролећа – када би ратни сукоби могли опет да букну.

СНАГЕ КИЈЕВСКЕ ХУНТЕ

Украјинска армија ће формирати одбрамбену „Гројсманову линију” Мариупољ-Волноваха-Курахово-Константиновка-Артјомовск. Резервна линија одбране биће Славјанск-Краматорск-граница са Дњепропетровском облашћу-Бердјанск. Ово указује на то да оружане снаге Украјине више нису способне са офанзивна борбена дејства.

Борбено најспособније украјинске јединице су током летње кампање имале велике губитке: 12-15 хиљада убијених (цела „Казнена експедиција” заједно). Плус исто толико рањених и обогаљених.

Дезертера је већ много, а тај број ће даље расти. Узлазном линијом, чак и у периоду без борби.

Регуларне јединице украјинске армије су остале без доброг дела официрског састава, а што је најважније – без ратне технике.

Техничка опремљеност је била главна компонента бојеве моћи украјинских оружаних снага. Нови војници се могу некако скупити. Наравно не више оног квалитета као пролетос, а ни у том броју. Али, то је решив задатак. Међутим, сва техника је са складишта већ повучена.

Ако Украјинцима оружане снаге Новоросије дају предах – у нове борбе биће враћена техника оштећена за време летње кампање. Само, ни у том случају више за сву неће бити резервних делова. То ће бити тим пре проблем што већ сада до половине свих војника у првим борбеним линијама чине припадници другоразредних јединица.

Ипак, ни ово нису главни проблеми украјинске армије и Министарства унутрашњих послова.

У њиховим јединицама катастрофално пада борбени дух. Иловајск је коначно сломио украјинску армију. Гигантски губици (1,5-2 хиљаде само убијених), плус отворена издаја командног састава – све је то довело до непоправљивих последица: Све је то већ постало „нормално”.

Већи део украјинске армије чине људи мобилисани пре више од пола године. То су огорчени, обманути и разочарани људи. Држати у рововима масу таквих људи у зимским условима – биће немогуће. Морална деградација као последица бесмисленог (по мишљењу војника) седења у рововима – док њихове породице брзо падају у сиромаштво – већ до зиме ће довести до нових масовних дезертирања.

Дефолт украјинског финансијског система, који се очекује крајем јесени, потпуно ће блокирати снабдевање украјинске армије. А то значи да ће та армија – као армија – напросто нестати. Као што је нестала армија Руске империје у зиму 1917-1918. године. Из истих разлога.

Због свега овога, сада Украјинци форсирано јачају и линију одбране Дњепра, чак и Лавова. Власт одлично зна како ствари стоје. Схвата да ће се садашње успорено одступање врло брзо претворити у распад фронта (на зиму). А да ће кретање оружаних снага Новоросије напред задржавати пре хаос на новим територијама него организована оружана сила.

ОРУЖАНЕ СНАГЕ НОВОРОСИЈЕ

Овде су на делу обрнути процеси.

Упркос значајним губицима у живој сили током летње кампање, очевидан је напредак снага Новоросије и у бројности и по квалитету. Ствари ће на овом плану постепено бити још све боље. Разлога је неколико. Као прво, недавно добијене битке подигле су борбени дух на ниво на којем досад никад није био (јединице се чак заносе походом на Кијев).

Уништавање инфраструктуре Донбаса одвојило је од мирног живота много људи. Један њихов део завршио је у оружаним снагама Новоросије. Доток добровољаца из Русије и из других земаља се не смањује.

Русија преко различитих „варијанти” легализује своју помоћ. А још ће та помоћ бити и стална и базирана на принципу „ротације”. А то је веома важно у фази „седења у рововима”.

Армија Новоросије домогла се у два „јужна џепа”, код Иловајска, Амвросијевке, Старобешева, Ждановке и Дебаљцева толико оружја и војне технике да ће се њена техничка опремљеност у најмању руку изједначити са могућностима украјинске армије. А имајући у виду могућност њеног фактички безграничног снабдевања муницијом и горивом – та изједначеност ће прерасти у значајну ватрену надмоћ у биткама.

Такође, с обзиром на премалу концентрацију трупа на линији фронта – значај украјинске утврђене „Гројсманове линије” биће анулиран бочним маневрима, а после таквих упада – удара уследиће прекид снабдевања опкољених јединица.

Спремност оружаних снага Новоросије за стратешку офанзиву може се очекивати на зиму када реке буду под ледом и неће бити препрека за страну која напада. Украјина до тог времена – како се прогнозира – треба да уђе у стање потпуне слабости (дефолт, тотална апатија становништва, сепаратизам локалних елита...).

Управо тада ће доћи време да се „преиспитају” споразуми из Минска. Тачније, ти споразуми ће изгубити смисао – заједно са распадом Украјине. Као што је Брестски мир изгубио смисао крајем 1918. године.

Тада ће Грађански рат у Украјини прећи у своју нову фазу. Али, то ће већ бити сасвим друга „прича”.
Одговори

https://vk.com/ers2152?w=wall-70006340_1217319
http://www.youtube.com/watch?v=_2mVGQz6MNg
http://www.youtube.com/watch?v=BAa_Jv3YE20
http://www.youtube.com/watch?v=BAa_Jv3YE20
http://www.novorosinform.org/news/id/9839
http://www.osce.org/ukraine-smm/124062
http://rt.com/news/190228-mass-burial-di...d-ukraine/
http://colonelcassad.livejournal.com/1811075.html
http://en.censor.net.ua/n304121
Одговори

Скочи на Форум: