Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dan koji nije svanuo 6.X.2000.

Даре, лакапо!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Нема ништа полако, све док им не вратимо за 1945. истом мером!

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(05-10-2014, 04:09 PM)Јеремија Пише:  
(05-10-2014, 03:03 PM)Громовник Пише:  Нисам рекао да је био добар живот, али у односу на Слобино време, у којем родитељи нису имали да ми купе две жваке, а обоје су радили, и у којем је плата била 10-20 марака, и то кад не поједе инфлација, у коме су ми падале бомбе на главу, у ком се чекало на основне животне намирнице у километарским редовима, у коме су мало-мало па биле рестрикције струје, где се на све стране крало и отимало, од бензина из резервоара до патика на улици, где је моја породица да би преживели морала да прода све што вреди, од њива, преко оружја до злата, период 2000-2008 где је плата са тих 20 марака скочила на 200-300 (еквивалентних) евра био је далееееееко бољи и просперитетнији.

Наравно, ти ако си био социјалистички директор, онда ме ништа не чуди, од горенаведеног те ништа није погодило, уживао си у свим благодетима трулог система и кајмака са врха, па тако и не можеш да разумеш зашто је и како обичном човеку након 2000. било (макар мало) боље.

Знаш ли уопште ко ти је украо детињство? Ко ти је слао бомбе, обезвредио валуту, ускратио основне потрепштине, сатанизовао ти претке и потомке? Мислим да знаш сам се правиш блесав и замењујеш тезе.
Јесу ли можда Руси криви што им је Запад увео санкције? Знамо да нису. Тако ни Србија, све са Слободаном Милошевићем, није крива ни за санкције ни за сатанистичко НАТО иживљавање.

Kol'ko se sećam savet bezbednosti UN među njima i Rusija je 92-e jednoglasno glasao da se uvedu sankcije tadašnjoj Jugoslaviji....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(05-10-2014, 05:36 PM)Громовник Пише:  Нема ништа полако, све док им не вратимо за 1945. истом мером!

Дакле ти си ментол пар екселанс!Какве ја везе имам са 45.?Шта то мени имаш да враћаш?Иди пред огледало са две цигле па се погледај,пусти коју сузу над својом судбином и удри из све снаге сам себе у обе стране те тинтаре!Можда ће те вишедеценијске фрустрације изаћи на видело,па ћеш моћи да их идентификујеш и предузмеш одговарајуће кораке у одговарајућој установи са одговарајућом терапијом!
Одговори

Итекако имаш, јер си свесно и одговорно служио оном који је служио оном који нас је 1945. завио у црно!

Уосталом, и да немаш, шта ти фали, толико је невиних и поштених страдало на нашој страни 1945, па би могао сад и ти као поштен и невин комунистички директор да висиш!

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(05-10-2014, 05:55 PM)Громовник Пише:  Итекако имаш, јер си свесно и одговорно служио оном који је служио оном који нас је 1945. завио у црно!

Уосталом, и да немаш, шта ти фали, толико је невиних и поштених страдало на нашој страни 1945, па би могао сад и ти као поштен и невин комунистички директор да висиш!

Па ако су сви ти из 45. били као ти онда не видим потребу за жалом!Са тако скученом свести и скраћеним мозгом не би далеко догурали,слажеш ли се?Човек се разликује од осталих врста,између осталог,и по томе што зна да мисли,или размишља,како год!Ти сигурно не спадаш у ту категорију,по свему судећи.Да мало мућнеш тим остатцима које се у цивилизованом свети називају мозгом,схватио би да сам ја био директор у вишепартијском систему,какав год да је,био је вишепартијски!

ПС-које су то твоје снаге које су завијене у црно 45.?Недићевци,Пећанчеви,Љотићевци...или си можда присталица неких снага које се нису експонирале до 45. па су онда обукли црнину па изашли на улице(само је питање за ким су обукли црнину).

Знаш ,за некога ко тврди да је спрцао тридесетак година у дупе си много заобиђен у развоју неких животних елемената.Мора да си као мали био ношен па испуштен,те се сада бориш са последицама.Ако треба нека мала помоћ за неке лекиће или терапијице,слободно се обрати,колико будем могао помоћи ћу.
Одговори

Па ако су сви ти из 45...

Па сви су били топачко месо, а ни један мајстор своје судбине....нити онда нити данас!
Одговори

Takvi "penzioneri"su i odrzali Slobu na vlasti tolike godine.
Одговори

Цитат:регул
И прошао сам све фазе у послу,од обичног радника,до социјалистичког директора и на крају,релативно,успешног приватника!

Nego , mene zanima ta uloga socijalističkog direktora, i šta je bilo sa tim preduzećem dok nisi prešao u relativno uspešne privatnike....

(05-10-2014, 01:17 PM)smederevo Пише:  Првослав Момчиловић
ХИТНО ! ХИТНО ! ХИТНО ! ХИТНО ! ХИТНО ! ХИТНО !
1. Оборити Владу и ухапсити психичког болесника Вучића,
2. Испитати рад свих министарстава и поништити штетне уговоре по Србију,
3. Формирати Владу националног спаса,
4. Забранити рад СНС-а (или им дозволити даљи рад ако у свом називу
напису, ми смо издајници србског народа,
5. Окупити тим србских стручњака за изналажење излаза из економске кризе без смањивања плата и пензија,
6. Прекинути све даље преговоре о уласку Србије у ЕУ,
7. Испитати и поништити све споразуме које је потписао Вучић,
8. Испитати од кога је Вучић добијао налоге за урушавање Србије и мењања свести Срба,
9. Поништити Бриселски споразум
10. Косово подчинити србским законима и Уставу,
11. Протерати ММф из Србије (обавезно говњивом мотком)
12. Забранити рад свим невладиним организацијама (или их пустити да раде акоу свом називу додају речи - ми смо страни плаћеници
13. Под хитно почети преговоре о уласку Србије у Евро-азијски савез са Русијом
14. Увести обавезно служење војног рока,
15. Национализовати сва предузећа која су продата са штетним
уговорима по Србију
16. Испитати рад свих великих приватних фирми, по процени национализовати,
17. Расформирати и поново формирати САНУ,
18. Забранити ГМО производе,
19. Забранити педерске параде на 100 год.
20. Увести дечији додатак у висини минималне зараде а на 3. више деце увећати дупло,
21. Националне мањине морају да поштују србски Закон и Устав и да знају србски језик !
22. Испитати рад страних банака које раде у Србији!
23. Преузети контролу над РТС-ом!
24. Санкционасити све бивше политичаре који су радили штетно против Србије !
25. Испитати порекло имовине и конфисковати све нелегално стечено!
Момчиловић Првослав !!!
Србски националиста !!!!

Tačka 26. Dovesti Putina kao predsednika Srbije a Medvedeva kao premijera i rotirati ih jedno 15-20 godina...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(05-10-2014, 07:36 PM)Mekenzi Пише:  
И прошао сам све фазе у послу,од обичног радника,до социјалистичког директора и на крају,релативно,успешног приватника!

Nego , mene zanima ta uloga socijalističkog direktora, i šta je bilo sa tim preduzećem dok nisi prešao u relativno uspešne privatnike....

"Успешно" је приватизовано.Узгред ја сам осамнаест година у приватном сектору.
Одговори

(05-10-2014, 07:47 PM)регул Пише:  

Hoces reci posljednjih 18 godina si i vlasnik firme koje si bio direktor.Je li tako?5+5
Одговори

(05-10-2014, 08:04 PM)Krajisnik Пише:  
(05-10-2014, 07:47 PM)регул Пише:  

Hoces reci posljednjih 18 godina si i vlasnik firme koje si bio direktor.Je li tako?5+5

Уместо што на кретенски начин провоцираш,можеш лепо да питаш!Не нисам власник фирме већ занатске радње.У фирми нисам хтео ни деонице да узмем због прљавштина које су се дешавале и због којих сам отишао!Задовољан?
Одговори

(05-10-2014, 04:14 PM)Громовник Пише:  Дабогда ти дошао неки Милошевићолики владар на власт у Данској, па би и ти убрзо видео ко ти је крив! Из срца ти то желим, па да будеш срећан, исто као и ми за време Слобе!

Ајде што за мене и моју породицу није било, то и некако, а како је свега било, и то у изобиљу за комуњаре и њихову мафију, е то бих волео да ми објасниш!? Како је за њих могло да буде и џипова, и горива и јахти и дискотека, а за обичан народ - црвљиво брашно!

Јел то државничка способност, јел то добра и стабилна држава? Јел и за то накриво дељење онога што имамо крив запад? Јел за општу анархију и безвлашће у држави, неправде на сваком кораку такође крив запад? Јел то тај обећани социјализам и једнакост?

Ја мислим да ти замењујеш тезе, и то дебело! Ја добро знам да једна оронула држава са уништеном економијом није могла да се носи ни војно, ни било како друго са двадесет и кусур развијених и добро наоружаних држава, али твој љубимац као да то није знао, или се правио блесав!

Још од Аврама сиротиња најебе у сваком систему, па тако и потоња о којој причамо. Мислиш ли да су они из 1914 - 1918, после повратка у Србију сви брали ловорике? Јок братац. Сиротиња је и онда платила цех у сваком погледу, док су "изабрани" уживали у благостању.
Кад су партизанске руље окупирале Србију, раставили су од богатства и живота "буржоазију" како би засели у свилу и кадифу... Сиротиња је опет гулила проју, успутно робијајући по комунистичким казаматима. Виш, ја сам запамтио глад, ал не измишљену (у Србији се није гладовало за време о којем причамо) већ праву. Хлеба није било у контајнерима већ се од бајатог правила попара. Ал залуд ти ја причам о томе јер нећеш разумети.

Што се тиче љубимаца... Знаш, имам два пса и то су ми љубимци. Покојни Милошевић нити ми је био љубимац нити сам икада гласао за њега, али сам добро растолковао поруке "опозиције", као и њихове намере. Стога, Милошевић је у мојим очима имао далеко више људскости од багре која је санћим желела добро Србији и србству. Уосталом, дај ми бар једног из оног времена (осамдесете - деведесете) који није служио Брозу. Ја не знам за таквог а ти ако знаш молим те шапни ми, е да и ја нешто научим.

Него, ако би неко имао потребу да кука на терор, прогон и батинање (бар у овој дискусији) од стране брозоваца, то сам ја. Све то сам преживео и борио се против таквог портка, онолико колико сам могао у оним временима или, како је тада конципирана борба србске емиграције окупљене око СНО. Но, о томе сам већ толико пута писао да нема потребе за понављањем.

На крају, моје је мишљење да је петооктобарски пуч далеко гори од мартовског пуча 1941-ве, што се, бар по мени, да видети на сваком кораку. Нема Слободних Србских планина, нема Чиче, нема устаника. Мук и мртва тишина... Грају ако чујемо ил је око утакмице ил педери праве бал. Ето шта је Србија данас.
Одговори

Да цртирам Тежина ланаца
14 17
"Професор Веселин Вукотић
Душан Вујовић
Жељко Богатић
Бранко Милановић
Г17
1 29 23
1 38 47
1 43 03
1 50 50