Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dan koji nije svanuo 6.X.2000.

Јеремија, пусти ту причу о "сиротињи од Аврама". Од Слобиног силаска са власти, ја знам да нисам морао да продајем покретну и непокретну имовину да бих преживео и то ми је довољно за поређење. Моје писаније није жалопојка за јадним и бедним стањем у Слобино време, већ просто упоређивање стања пре и после 5. октобра. Има сигурно и оних којима је у Слобино доба било боље, ево регул је први. Ипак љубав према позицији руководећег органа у доба социјалиста нема премца.

Што се тиче Југославије, ја њу уопште не сматрам сјајном и просперитетном државом, чак напротив мислим да смо од ње кренули у понор, тако да не знам чему упоређивање са њом, осим чињенице да смо и тада гладовали.

А то да се није гладовало у времену о ком причамо, боље немој двапут да напишеш. Баш се питам шта је јео онај чија је плата деведесетих вредела једну кесицу бибера, а није имао никакво имање на селу, нити шта да прода, вероватно ти знаш одговор? Гладовало се итекако, исто као што се гладује и данас, а сигурно и више, јер је земља заиста била у хаосу и расулу уз инфлацију и несташице. Наравно, добрим делом због константног притиска запада, што никада нисам оспорио, али свакако не у потпуности, јер смо одлично видели да за комунисте и њихове подрепке (руководеће органе, на пример) има у изобиљу. Масовне глади нас је спасло само наше, Српско село, као и небројено пута до тада.

Не знам ја ко је чији љубимац, то сам написао више фигуративно, али се добро сећам да си се до скорије хвалио како си у оно време писао (другу) Председнику како треба да изведе тенкове на гладан народ, јер су то све "издајници и плаћеници" (ово сам парафразирао), а ево и сада тврдиш да је над тим истим народом требало применити "кинеске" методе. Тотално ми је несхватљиво да човек који је и сам на својој кожи осетио "благодети" Брозовог система, подржава обичног партијског полтрона и слугу за живота тог истог Броза, као и тоталитарне методе "обрачуна са народом" које примењују комунистичке државе. Можда је Штокхолмски синдром у питању?

(05-10-2014, 08:44 PM)Јеремија Пише:  На крају, моје је мишљење да је петооктобарски пуч далеко гори од мартовског пуча 1941-ве, што се, бар по мени, да видети на сваком кораку. Нема Слободних Србских планина, нема Чиче, нема устаника. Мук и мртва тишина... Грају ако чујемо ил је око утакмице ил педери праве бал. Ето шта је Србија данас.

Не разумем шта хоћеш да кажеш овим, испаде као да се у Слобино време поштовао Чича, као да у време поновног заноса четником идејом међу Србима кордони његове милиције нису блокирали прилазне путеве ка Равној Гори, да се народ не би окупљао на планини?

Ето како црвени касапин опет испаде националиста Rolleyes

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Evo, 6.10. je svanuo. Smile
Ne znam da li je neko od vas učestvovao u tom "dešavanju naroda". Ko je bio tamo ispred skupštine dobro zna da je nakon bacanja suzavca ostala grupa od 20-30 000 ljudi. Oni su spontano počeli da pevaju "Od Topole, od Topole...". 5. oktobar spada u najveće datume srpske istorije. Baš kao i 9. mart. To su bile dve velike pobede srpskog naroda.
U čemu je zapravo bio problem? U elitama. Nakon 45 godina totalitarizma, srpski narod nije uspeo da odneguje elitu. Elita je bila ili udbaška, ili vebeovska, ili natovska. Ili sve zajedno. Isto je tako i danas.
Sa ove vremenske distance slobodno se može reći - 5. oktobar je zapravo bio povratak poraženih sa Osme sednice. Komunisti smenili komuniste. Titoisti Rankovićevce.
Zašto sam učestvovao u 9. martu i 5. oktobru? Zato što sam očekivao kontrarevoluciju. Da li sam je dobio? Ne.
SPO i DOS su bile velike prevare. Gde se to videlo? Odmah nakon osvajanja vlasti. Nije bilo 3 R. Restauracije, rehabilitacije, restitucije. Tek je tada trebalo da se ide na fer i poštenu privatizaciju.
Vidim da mnogi ovde hvale Miloševića. Hteo bih samo da podsetim ove apologete kako je nastao SPS. Savez komunista se ujedinio sa Socijalističkim savezom radnog naroda. A Socijalistički savez radnog naroda je nastao iz Narodnog fronta. A Narodni front su napravili komunisti. Dakle, SPS je nastao tako što su se komunisti ujedinili sa samima sobom. Poznato je iz biologije da se iz seksualnih odnosa najbližih rođaka rađaju idioti.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Нисам примјетио да овдје неко хвали Милошевића, али јесам да се поставља паралела Милошевић и стокупљевина 5. октобра. Посебно не послије катастрофалних потеза у РСК и БиХ.

Из инбридинга се добијају или надпросјечно вриједна или идиоти, тако да гријешиш што се тога тиче.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

[Слика: 2q9c1o8.jpg]
Одговори

(05-10-2014, 01:44 PM)Јеремија Пише:  Јел ово "победило" Милошевића?

Та немојмо бити смешни. Играчи попут Коштунице, Ђинђића, Михајловића, Веље "локатора" и осталих п-чкетина, нити су могли,

Пети октобар није био никакав пуч, већ скидање црвеног олоша са власти.

Причаш да је војска одрадила свој посао, онда би Слоболеон био спашен. Павковић је хтео да изведе војску на улице, али је настао проблем кад је у првој оклопној бригади дошло до поделе, јер је половина јединице одбила да изврши наредбу генерала Делића и усмерила је своје цеви на део јединице који је хтео да гази. Такође да не заборавимо, 63. падобранска бригада је пребачена на војну академију и кад је добила наређење да крене, одбила га је. Исто се десило и са 72. јуришном бригадом из Панчева.

Милошевић није имао кога да пошаље на нас. Чак и да је успео да стави војску под своју команду, ништа не би решио. Само би започео грађански рат који би се завршио са истребљењем свих који су били у било каквој вези са КПЈ, СПС, ЈУЛ. Јел ти је сада јасно шта би било?

Београд је 5. октобра 2000. ослободио Други равногорски корпус, само је штета што се није ишло до краја, па макар и у грађански рат.

Требало је ићи на сценарио који се одиграо у Букурешту 1989. и збрисати црвену кугу за сва времена.

(06-10-2014, 12:04 PM)smederevo Пише:  [Слика: 2q9c1o8.jpg]

Комуњаро то што држиш у руци, себи у дупе завуци.
Јел ти је жао што га више нема?
Одговори

(06-10-2014, 12:22 PM)darkob Пише:  
(05-10-2014, 01:44 PM)Јеремија Пише:  Јел ово "победило" Милошевића?

Та немојмо бити смешни. Играчи попут Коштунице, Ђинђића, Михајловића, Веље "локатора" и осталих п-чкетина, нити су могли,

Пети октобар није био никакав пуч, већ скидање црвеног олоша са власти.

Причаш да је војска одрадила свој посао, онда би Слоболеон био спашен. Павковић је хтео да изведе војску на улице, али је настао проблем кад је у првој оклопној бригади дошло до поделе, јер је половина јединице одбила да изврши наредбу генерала Делића и усмерила је своје цеви на део јединице који је хтео да гази. Такође да не заборавимо, 63. падобранска бригада је пребачена на војну академију и кад је добила наређење да крене, одбила га је. Исто се десило и са 72. јуришном бригадом из Панчева.

Милошевић није имао кога да пошаље на нас. Чак и да је успео да стави војску под своју команду, ништа не би решио. Само би започео грађански рат који би се завршио са истребљењем свих који су били у било каквој вези са КПЈ, СПС, ЈУЛ. Јел ти је сада јасно шта би било?

Београд је 5. октобра 2000. ослободио Други равногорски корпус, само је штета што се није ишло до краја, па макар и у грађански рат.

Требало је ићи на сценарио који се одиграо у Букурешту 1989. и збрисати црвену кугу за сва времена.

(06-10-2014, 12:04 PM)smederevo Пише:  [Слика: 2q9c1o8.jpg]

Комуњаро то што држиш у руци, себи у дупе завуци.
Јел ти је жао што га више нема?

Хахаха,дечко,па ти ниси још схватио суштину догађаја пре и после тог 5.октобра!
Комуниста никада нисам био!И ту су побркао лончиће!Ајд уздравље!
Одговори

(06-10-2014, 12:22 PM)darkob Пише:  Београд је 5. октобра 2000. ослободио Други равногорски корпус, само је штета што се није ишло до краја, па макар и у грађански рат.

Da li je istina ono što sam rekao da se ispred skupštine, nakon bacanja suzavca, pevalo "Od Topole, od Topole..."?

(06-10-2014, 10:42 AM)херцеговац Пише:  Из инбридинга се добијају или надпросјечно вриједна или идиоти, тако да гријешиш што се тога тиче.

Da li je SPS natprosečno vredno dete ili je dete idiot?

Одговори

Ти опет о СПС-у,
ја ти причам о инбридингу, комбиновању гена у високом сродству.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(06-10-2014, 01:01 PM)херцеговац Пише:  Ти опет о СПС-у,
ја ти причам о инбридингу, комбиновању гена у високом сродству.

A tema "Dan koji nije svanuo 6.X 2000." je zapravo tema o genetici?

(06-10-2014, 10:42 AM)херцеговац Пише:  Нисам примјетио да овдје неко хвали Милошевића, али јесам да се поставља паралела Милошевић и стокупљевина 5. октобра.

Šta je "stokupljevina"?

Одговори

(06-10-2014, 12:50 PM)Vlad Alekš Пише:  
(06-10-2014, 12:22 PM)darkob Пише:  Београд је 5. октобра 2000. ослободио Други равногорски корпус, само је штета што се није ишло до краја, па макар и у грађански рат.

Da li je istina ono što sam rekao da se ispred skupštine, nakon bacanja suzavca, pevalo "Od Topole, od Topole..."?

Јесте.
Одговори

(05-10-2014, 02:51 PM)регул Пише:  "И прошао сам све фазе у послу,од обичног радника,до социјалистичког директора"

Види, види. Друг члан. Па јел ти је чланска вирила два прста изван џепа? Па зато ти браниш црвене.

Јели комуњаре, колико вас има овде? Ајмо на парове разбројс.
Одговори

(06-10-2014, 01:08 PM)Нимбус Пише:  
(06-10-2014, 12:50 PM)Vlad Alekš Пише:  

Јесте.

Od oktobra 1944. jedino vredno što se bunilo protiv svih režima bili su Dražini sledbenici. Mislim na one prave, nikako ne na lažne. Svi ostali su, najblaže rečeno, pičkice. Koliko se sećam, miting je bio zakazan za 15h. A Čačani su došli već oko 12h i napravili sranje sa murijom. Ima li ovde Čačana? Pozdrav za sve četnike iz Čačka. Smile

Одговори

То само показује да је народ стока.

Јер,
ако народ (реално из добре намјере) пристане да га води онаква ђубрад и продане душе под паролом добри су и они само да се ријешимо овога, онда и није друго него стока!

Народу је био испран мозак непрестаном пропагандом, а сам народ је желио завршетак Југославија. На крају је тај обичан народ добио по пички.

То је тужно, да се пјевало Од Тополе..., јер се опет гинуло за туђе интересе.

И о генетици је тема, како није... стално исте грешке, стално погибија за рачун другог!

Милошевић је издао долину Неретве, највише нас је и погинуло када је овај повукао ЈеНеА, и то се десило 1992. године, тако да од тада нисам могао да га смислим. Опет, он је био мала маца за ову стокупљевину!

Паралела Милошевић - ови од петог октобра на овамо !?
Зар ико нормалан може стати у одбрану једног Ђинђића, Чеде, Тадића, Човића, Коштунице, Вучића...? колико ли их већ има... све од лошијег оца и горе матере!

Одговори

(06-10-2014, 12:50 PM)Vlad Alekš Пише:  Da li je istina ono što sam rekao da se ispred skupštine, nakon bacanja suzavca, pevalo "Od Topole, od Topole..."?

Истина је цео центар је грмео, а комуњаре у отетим становима у центру града су се заледиле од страха јер су мислили да ће лично Чича и Калабић да им суде. Од Тополе, па до Равне горе се чуло до неба. Бог нас је чуо.

(05-10-2014, 05:52 PM)регул Пише:  
(05-10-2014, 05:36 PM)Громовник Пише:  Нема ништа полако, све док им не вратимо за 1945. истом мером!

Дакле ти си ментол пар екселанс!Какве ја везе имам са 45.?Шта то мени имаш да враћаш?Иди пред огледало са две цигле па се погледај,пусти коју сузу над својом судбином и удри из све снаге сам себе у обе стране те тинтаре!Можда ће те вишедеценијске фрустрације изаћи на видело,па ћеш моћи да их идентификујеш и предузмеш одговарајуће кораке у одговарајућој установи са одговарајућом терапијом!

Све ће те да платите комунисти, али баш све.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним