Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dan koji nije svanuo 6.X.2000.

(05-10-2014, 12:42 PM)Громовник Пише:  
(05-10-2014, 12:41 PM)регул Пише:  Милошевић,ма колико ја био против његове политике и његових следбеника,је био ,за разлику од свих данашњих политичара(који су узгред обитавали и лизали му скуте и за његове владавине) био државник ,који је на жалост имао лоше окружење и недовољно одлучности и храбрости да доврши оно што започне.

Регуле, не сери! Креза

Можда ја и серем,није немогуће,али...упореди Милошевића са свим сатрапима од 5.октобра па на овамо и само ће да ти се каже(Савет,искључи емоције)!Смарање бре
Одговори

О томе ти и причам регуле, да сам ја са своје (скоро) три банке, од свог рођења па до дана данашњег најбоље и најопуштеније живео баш у "демократском" периоду 2000-2008.

Тужно и жалосно, али истинито.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(05-10-2014, 02:25 PM)Громовник Пише:  О томе ти и причам регуле, да сам ја са своје (скоро) три банке, од свог рођења па до дана данашњег најбоље и најопуштеније живео баш у "демократском" периоду 2000-2008.

Дела ми то подробно објасни,тај добри живот!Узгред ја сам скоро па дупло старији од тебе,што ће да каже,прошао сам све три фазе у животу!СФРЈ,СРЈ,Србија!И ни у једној фази нисам "најбоље и најопуштеније" живео.И прошао сам све фазе у послу,од обичног радника,до социјалистичког директора и на крају,релативно,успешног приватника!Нисам крао,стан сам наследио од оца и то је сва "мртва" имовина.Али и даље сматрам да је Слоба за све сатрапе петооктобарске био државник!Жељно чекам одговор.Смарање бре
Одговори

Нисам рекао да је био добар живот, али у односу на Слобино време, у којем родитељи нису имали да ми купе две жваке, а обоје су радили, и у којем је плата била 10-20 марака, и то кад не поједе инфлација, у коме су ми падале бомбе на главу, у ком се чекало на основне животне намирнице у километарским редовима, у коме су мало-мало па биле рестрикције струје, где се на све стране крало и отимало, од бензина из резервоара до патика на улици, где је моја породица да би преживели морала да прода све што вреди, од њива, преко оружја до злата, период 2000-2008 где је плата са тих 20 марака скочила на 200-300 (еквивалентних) евра био је далееееееко бољи и просперитетнији.

Наравно, ти ако си био социјалистички директор, онда ме ништа не чуди, од горенаведеног те ништа није погодило, уживао си у свим благодетима трулог система и кајмака са врха, па тако и не можеш да разумеш зашто је и како обичном човеку након 2000. било (макар мало) боље.

Одговори

(05-10-2014, 01:29 PM)Krajisnik Пише:  
(05-10-2014, 12:58 PM)херцеговац Пише:  
(05-10-2014, 12:03 PM)Mekenzi Пише:  Peti oktobar,
Dan kada je cela Srbija ustala, kada je zbacila sa vlasti komunističkog diktatora i njegovo suprugu, Dok su bivše komunističke zemlje uveliko ulazile u Evropsku Uniju, Srbija je tek tada počela da se okreće tekovinama demokratije. Peti oktobar je bio dan promene, dan nade za bolje sutra. Dan kada je građanska, akademska i civilizovana Srbija odnela pobedu nad 13-godišnjim terorom komunističkoig lidera ui njegove porodice, koji je za 13 godina koliko je vodio Srbiju, 11 godina je Srbija je bila u ratu, zemlju koju je devastirao.

Nažalost 6.X.2000 godine nikada nije svanuo zbog " režimskih poluga u vlasti" koji su opstale i sintetizovale u demokratsku vlast...

Мислим да би ти боље пристајао наслов:

''Како сам испао будала!''
Ma Kiza je tad jos bio mali,on je tek kasnije usvojio demokratske vrijednosti.Smile

Онда да стави:
''Каква сам ја будалетина од сто гради!''

(05-10-2014, 01:44 PM)Јеремија Пише:  Јел ово "победило" Милошевића?

[Слика: bager_5_og_oktobra.jpg]

КидањеКидањеКидање

Та немојмо бити смешни. Играчи попут Коштунице, Ђинђића, Михајловића, Веље "локатора" и осталих п-чкетина, нити су могли, нити су извели пуч. Зна се ко је урадио све што је требало за рушење Србије (не Милошевића), а ко су били извођачи радова.
Команданти војске и полиције (Павковић - Лукић) са својим пуленима продали су Србију (Милошевић је био део погодбе) у замену за мирну старост, како им је обећано од амера... Наравно, мирну старост су им обезбедили у казамату Хага уместо обећаних кула и градова.
Узмимо, да је војска и полиција одрадила свој део посла како је то налагао Устав, багеристи и Вељин булдужер могли су само да подмажу гусенице неколико тенкова. Мислим, тако би озбиљна држава попут Кине, рецимо, урадила у одбрани уставног поретка и претње по безбедност државе.

Све приче о наводном препороду Србије, а за који треба да захвали "петооктобарцима" више су него малоумне. Јер, шта је Србија добила после пуча? Јад, беду, глад и безнађе... А повр тога навукла је себи робовске синџире којих се тешко може ослободити.

Све у свему, Вишњићев стих: "Друмови ће пожељет турака..." - у овом случају Милошевића, више су него пригодни годишњици "револуције".

Зато су убили Аркана. Да је овај био жив курац би банда смјела на улицу!

Аркан је био одан Милошевићу као пас.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(05-10-2014, 03:05 PM)херцеговац Пише:  Зато су убили Аркана. Да је овај био жив курац би банда смјела на улицу!

Аркан је био одан Милошевићу као пас.

Нормално кад су један другом "чешали леђа".

Класична мафијашка држава, као и она после њих! Мафији све, народу курац!

Али битно је да је Слобин мали "поштено" намлатио паре носећи гајбице! И да је једини "смео" да дигне ноге на сто кад гостује на РТС!

Дабога им свима земља кости избацила.

Одговори

(05-10-2014, 02:51 PM)регул Пише:  
(05-10-2014, 02:25 PM)Громовник Пише:  О томе ти и причам регуле, да сам ја са своје (скоро) три банке, од свог рођења па до дана данашњег најбоље и најопуштеније живео баш у "демократском" периоду 2000-2008.

Дела ми то подробно објасни,тај добри живот!Узгред ја сам скоро па дупло старији од тебе,што ће да каже,прошао сам све три фазе у животу!СФРЈ,СРЈ,Србија!И ни у једној фази нисам "најбоље и најопуштеније" живео.И прошао сам све фазе у послу,од обичног радника,до социјалистичког директора и на крају,релативно,успешног приватника!Нисам крао,стан сам наследио од оца и то је сва "мртва" имовина.Али и даље сматрам да је Слоба за све сатрапе петооктобарске био државник!Жељно чекам одговор.Смарање бре
Gospodine Nikolicu,da li ste to vi?Smile
Одговори

А ово што се данас дешава је чист пример Божије правде на делу.

Ви комуњаре, пардон "социјалисти", клели сте се у ове данас, нико није смео од вас ружну реч да каже за било кога ко је Слоби лизао дупе!

Е сад су одједном издајници. Ма није него! Да нећете опет можда да нам солите памет ко је издајник, а ко није...?

Одговори

(05-10-2014, 03:03 PM)Громовник Пише:  Нисам рекао да је био добар живот, али у односу на Слобино време, у којем родитељи нису имали да ми купе две жваке, а обоје су радили, и у којем је плата била 10-20 марака, и то кад не поједе инфлација, у коме су ми падале бомбе на главу, у ком се чекало на основне животне намирнице у километарским редовима, у коме су мало-мало па биле рестрикције струје, где се на све стране крало и отимало, од бензина из резервоара до патика на улици, где је моја породица да би преживели морала да прода све што вреди, од њива, преко оружја до злата, период 2000-2008 где је плата са тих 20 марака скочила на 200-300 (еквивалентних) евра био је далееееееко бољи и просперитетнији.

Наравно, ти ако си био социјалистички директор, онда ме ништа не чуди, од горенаведеног те ништа није погодило, уживао си у свим благодетима трулог система и кајмака са врха, па тако и не можеш да разумеш зашто је и како обичном човеку након 2000. било (макар мало) боље.

Знаш ли уопште ко ти је украо детињство? Ко ти је слао бомбе, обезвредио валуту, ускратио основне потрепштине, сатанизовао ти претке и потомке? Мислим да знаш сам се правиш блесав и замењујеш тезе.
Јесу ли можда Руси криви што им је Запад увео санкције? Знамо да нису. Тако ни Србија, све са Слободаном Милошевићем, није крива ни за санкције ни за сатанистичко НАТО иживљавање.

Дакле, твоја несрећа теби се чини најстрашнијом, што у потпуности разумем јер је то субјективни осећај. Међутим, несрећа Срба с почетка XX века, као и она која је дошла са "новим светским поретком" крајем тридесетих, крунисана је западном подвалом званом Броз, страшнија је далеко од поменутих страхота које си ти и остатак Србије преживео.
Знаш, бивао сам у Србији и кад су рестрикције струје биле по 8 сати, када се гориво куповало свугде сем на пумпама а роба широке потрошње доносила из Маџарске или Румуније... Био сам одмах после бомбардовања кад ни један мост у Северној Србији није остао читав па смо скелом веслали Дунаво... Чиними се да је народ био срећнији него данас. Исправи ме ако грешим.
Одговори

Дабогда ти дошао неки Милошевићолики владар на власт у Данској, па би и ти убрзо видео ко ти је крив! Из срца ти то желим, па да будеш срећан, исто као и ми за време Слобе!

Ајде што за мене и моју породицу није било, то и некако, а како је свега било, и то у изобиљу за комуњаре и њихову мафију, е то бих волео да ми објасниш!? Како је за њих могло да буде и џипова, и горива и јахти и дискотека, а за обичан народ - црвљиво брашно!

Јел то државничка способност, јел то добра и стабилна држава? Јел и за то накриво дељење онога што имамо крив запад? Јел за општу анархију и безвлашће у држави, неправде на сваком кораку такође крив запад? Јел то тај обећани социјализам и једнакост?

Ја мислим да ти замењујеш тезе, и то дебело! Ја добро знам да једна оронула држава са уништеном економијом није могла да се носи ни војно, ни било како друго са двадесет и кусур развијених и добро наоружаних држава, али твој љубимац као да то није знао, или се правио блесав!

Одговори

(05-10-2014, 03:03 PM)Громовник Пише:  Нисам рекао да је био добар живот, али у односу на Слобино време, у којем родитељи нису имали да ми купе две жваке, а обоје су радили, и у којем је плата била 10-20 марака, и то кад не поједе инфлација, у коме су ми падале бомбе на главу, у ком се чекало на основне животне намирнице у километарским редовима, у коме су мало-мало па биле рестрикције струје, где се на све стране крало и отимало, од бензина из резервоара до патика на улици, где је моја породица да би преживели морала да прода све што вреди, од њива, преко оружја до злата, период 2000-2008 где је плата са тих 20 марака скочила на 200-300 (еквивалентних) евра био је далееееееко бољи и просперитетнији.

За те године за које се издајеш очекивао сам озбиљнији одговор!Парадокс је да су твоји радили за 20-30 марака и били су због тога принуђени да продају њиву,оружје,злато ,дакле уопште нисте били сиромашни!Шта сте тражили у граду поред њиве?Можда сте могли да правите тржне вишкове и зарађујете?Не отишли сте у град у фабрику те за сваку сетву и бербу узимали боловање,које сам вам ја плаћао,јел де?
Да ја јесам био социјалистички директор у оном најгорем тренутку за нас,од 91-96.Моји запослени,а било их је седамнаест,су тада имали од 150 до 300 тадашњих марака.Отишао сам 96 у приватнике и оставио фирму пуног магацина и пуног рачуна.Ни један реп нема за мном.Чист образ.Тих 200-300 евра ти сада избијају на нос просперитетни.200-300 евра су еквивалент тадашњих 20-30 марака(карикирам,али је малтене тако).
На крају,нису сви тадашњи директори били лопуже и дебели,ни једног јагањца о трошку фирме нисам појео(опет карикирам,али је тако).
Очекујем мало озбиљније писаније.

ПС-нису санкције због Слобе уведене,и нису толико дуго трајале због њега.Мало мућни главом па ће све да ти се само каже.Смарање бре
Одговори

Може да буде парадокс кол'ки оћеш, али истина је, радили су и отац и мајка и деда који је у то време био пензионер, дакле није уопште требао да ради, и опет смо јели црвљиво брашно!

У исто време син великог вође и великог државника ношењем гајбица зарађује довољно да отвори своју дискотеку! Ко је бре ту луд? Ја, или ви који покушавате да ме направите лудим?

Да тачно је, нисмо били сиромашни док није дошао онај твој и Јеремијин љубимац и завио нас у црно! Од кад је он дошао, само смо могли да продајемо једно по једно, и опет да нам све поједе инфлација!

Наравно да карикираш и зајебаваш да су данашњих 200-300 евра еквивалент тадашњих 20-30 марака. Не чуди ме, може ти се, јер ниси осетио глад деведесетих. Болео те курац, ипак си био комуњарски испрдак на функцији! Сит ипак гладном не верује, к'о што каже народ!

У град нас је, ако ћемо искрено, довео исти онај којем је твој умоболесни љубимац аплаудирао деценијама, коме је поносно служио, подржавао га и лизао му дупе све док после његове смрти није увидео шансу да може да окрене ћурак, крене с новом причом и тако дође на власт. Чудне ли аналогије са овима данас!

А та њива је једино што је остало од његовог доба, пошто је кућа пропала, такорећи само што се не сруши, тако да нисмо били у могућности нит' шта да сејемо нити шта да беремо са те њиве. Али ја нисам дужан теби да се овде правдам и било шта објашњавам, ја сам само један од милиона потлачених, обесправљених и осиромашених за време Слобине владавине. Ти си наравно, један од оних који је требао да виси на теразијама тог недосањаног 6. октобра, заједно са свима који сте чинили Слобин државни апарат и подржавали га!

Одговори

Ја тебе ни једног тренутка нисам увредио а твоја салва увреда на мој рачун показују колико сам у праву!Према томе прекидам сваку причу са тобом јер не знаш да разговараш!Смарање бре

ПС- и за много мање ствари си Јеремија моје постове брисао!
Одговори

Па нисам знао да си био Слобин гузичар, пардон директор, односно да си учествовао директно или индиректно у одржавању у животу трулог система који је једино вама, комуњарама, у држави служио и одговарао.

Сад ми је много тога јасније...

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним