Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
О томе ти и причам регуле, да сам ја са своје (скоро) три банке, од свог рођења па до дана данашњег најбоље и најопуштеније живео баш у "демократском" периоду 2000-2008.
Тужно и жалосно, али истинито.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 05-10-2014, 02:26 PM од
Громовник.)
Углед:
372
Нисам рекао да је био добар живот, али у односу на Слобино време, у којем родитељи нису имали да ми купе две жваке, а обоје су радили, и у којем је плата била 10-20 марака, и то кад не поједе инфлација, у коме су ми падале бомбе на главу, у ком се чекало на основне животне намирнице у километарским редовима, у коме су мало-мало па биле рестрикције струје, где се на све стране крало и отимало, од бензина из резервоара до патика на улици, где је моја породица да би преживели морала да прода све што вреди, од њива, преко оружја до злата, период 2000-2008 где је плата са тих 20 марака скочила на 200-300 (еквивалентних) евра био је далееееееко бољи и просперитетнији.
Наравно, ти ако си био социјалистички директор, онда ме ништа не чуди, од горенаведеног те ништа није погодило, уживао си у свим благодетима трулог система и кајмака са врха, па тако и не можеш да разумеш зашто је и како обичном човеку након 2000. било (макар мало) боље.
(Последња измена: 05-10-2014, 03:19 PM од
Громовник.)
Углед:
372
(05-10-2014, 03:05 PM)херцеговац Пише: Зато су убили Аркана. Да је овај био жив курац би банда смјела на улицу!
Аркан је био одан Милошевићу као пас.
Нормално кад су један другом "чешали леђа".
Класична мафијашка држава, као и она после њих! Мафији све, народу курац!
Али битно је да је Слобин мали "поштено" намлатио паре носећи гајбице! И да је једини "смео" да дигне ноге на сто кад гостује на РТС!
Дабога им свима земља кости избацила.
(Последња измена: 05-10-2014, 03:22 PM од
Громовник.)
Углед:
372
А ово што се данас дешава је чист пример Божије правде на делу.
Ви комуњаре, пардон "социјалисти", клели сте се у ове данас, нико није смео од вас ружну реч да каже за било кога ко је Слоби лизао дупе!
Е сад су одједном издајници. Ма није него! Да нећете опет можда да нам солите памет ко је издајник, а ко није...?
(Последња измена: 05-10-2014, 03:56 PM од
Громовник.)
Углед:
372
Дабогда ти дошао неки Милошевићолики владар на власт у Данској, па би и ти убрзо видео ко ти је крив! Из срца ти то желим, па да будеш срећан, исто као и ми за време Слобе!
Ајде што за мене и моју породицу није било, то и некако, а како је свега било, и то у изобиљу за комуњаре и њихову мафију, е то бих волео да ми објасниш!? Како је за њих могло да буде и џипова, и горива и јахти и дискотека, а за обичан народ - црвљиво брашно!
Јел то државничка способност, јел то добра и стабилна држава? Јел и за то накриво дељење онога што имамо крив запад? Јел за општу анархију и безвлашће у држави, неправде на сваком кораку такође крив запад? Јел то тај обећани социјализам и једнакост?
Ја мислим да ти замењујеш тезе, и то дебело! Ја добро знам да једна оронула држава са уништеном економијом није могла да се носи ни војно, ни било како друго са двадесет и кусур развијених и добро наоружаних држава, али твој љубимац као да то није знао, или се правио блесав!
(Последња измена: 05-10-2014, 04:32 PM од
Громовник.)
Углед:
372
Може да буде парадокс кол'ки оћеш, али истина је, радили су и отац и мајка и деда који је у то време био пензионер, дакле није уопште требао да ради, и опет смо јели црвљиво брашно!
У исто време син великог вође и великог државника ношењем гајбица зарађује довољно да отвори своју дискотеку! Ко је бре ту луд? Ја, или ви који покушавате да ме направите лудим?
Да тачно је, нисмо били сиромашни док није дошао онај твој и Јеремијин љубимац и завио нас у црно! Од кад је он дошао, само смо могли да продајемо једно по једно, и опет да нам све поједе инфлација!
Наравно да карикираш и зајебаваш да су данашњих 200-300 евра еквивалент тадашњих 20-30 марака. Не чуди ме, може ти се, јер ниси осетио глад деведесетих. Болео те курац, ипак си био комуњарски испрдак на функцији! Сит ипак гладном не верује, к'о што каже народ!
У град нас је, ако ћемо искрено, довео исти онај којем је твој умоболесни љубимац аплаудирао деценијама, коме је поносно служио, подржавао га и лизао му дупе све док после његове смрти није увидео шансу да може да окрене ћурак, крене с новом причом и тако дође на власт. Чудне ли аналогије са овима данас!
А та њива је једино што је остало од његовог доба, пошто је кућа пропала, такорећи само што се не сруши, тако да нисмо били у могућности нит' шта да сејемо нити шта да беремо са те њиве. Али ја нисам дужан теби да се овде правдам и било шта објашњавам, ја сам само један од милиона потлачених, обесправљених и осиромашених за време Слобине владавине. Ти си наравно, један од оних који је требао да виси на теразијама тог недосањаног 6. октобра, заједно са свима који сте чинили Слобин државни апарат и подржавали га!
(Последња измена: 05-10-2014, 04:53 PM од
Громовник.)
Углед:
372
Па нисам знао да си био Слобин гузичар, пардон директор, односно да си учествовао директно или индиректно у одржавању у животу трулог система који је једино вама, комуњарама, у држави служио и одговарао.
Сад ми је много тога јасније...
(Последња измена: 05-10-2014, 04:52 PM од
Громовник.)